Παρασκευή 26 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Δεκάδες τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό

Περιοδεία πραγματοποίησε χτες το ΚΚΕ στη συνοικία του Αη Γιώργη

Στη λαϊκή συνοικία του Αη Γιώργη στο Κερατσίνι, όπου δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιούλη, περιόδευσε χτες το απόγευμα η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Β' Πειραιά του Κόμματος. Μαζί της ήταν και ο Παναγιώτης Καραγιαννίδης, δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το κλιμάκιο της ΚΟ Ταμπουρίων του ΚΚΕ επισκέφθηκε πολλά σπίτια και καταστήματα, άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων, την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τις ζημιές και τους φόβους τους ότι θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση των κατοικιών τους. Σημειώνεται ότι ορισμένες ζημιές έχουν καταγραφεί και στις εργατικές κατοικίες στη Δραπετσώνα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην περιοχή, στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχουν υποβληθεί 750 αιτήσεις κατοίκων για ελέγχους κτιρίων και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί περίπου 300 σπίτια. Από αυτά τα 34 έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα» και οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν συστήσει στους ενοίκους τους να μη μένουν σε αυτά, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν μεταφερθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη συνοικία του Αη Γιώργη, που επισκέφτηκε χτες το κλιμάκιο του Κόμματος, περνώντας από τις οδούς Κρήνης, Καισαρείας και Ιπποκράτους. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει γίνει, μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί χωρίς να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα οι παιδικοί σταθμοί, το δημαρχείο και τα ΚΑΠΗ, ενώ δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί οι αθλητικοί χώροι και τα σχολεία, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες. Ο ρυθμός άλλωστε των ελέγχων δεν ξεπερνάει τους 70 τη μέρα.


Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημέρωσε τους κατοίκους για τις πρωτοβουλίες που παίρνει, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, όχι μόνο των σπιτιών που χαρακτηρίζονται «κίτρινα», αλλά και εκείνων που αν και «πράσινα», έχουν υποστεί επιφανειακές βλάβες, αλλά και τις διεκδικήσεις για αντισεισμική θωράκιση, όπου παρατηρούνται τεράστιες και επικίνδυνες ελλείψεις.

Πιέζουμε για αποζημιώσεις των πληγέντων

Σε δήλωσή της μετά την περιοδεία, η Διαμάντω Μανωλάκου ανέφερε:

«Η περιοδεία στην περιοχή του Αη Γιώργη στο Κερατσίνι είχε σκοπό να δούμε τις ζημιές που υπάρχουν σε αυτή την περιοχή και έχει πληγεί πολύ περισσότερο από κάθε άλλη. Υπάρχουν σπίτια που είναι χαρακτηρισμένα "κίτρινα" και άλλα με λιγότερα προβλήματα που έχουν χαρακτηριστεί "πράσινα". Ωστόσο, όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν επιδιορθώσεις. Ομως δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα.

Συνεπώς η πίεση του ΚΚΕ τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής όσο και σε επίπεδο Βουλής είναι για να χορηγηθεί επίδομα για τις επιδιορθώσεις σε αυτές τις λαϊκές κατοικίες, για όλες τις κατοικίες, και τις "κίτρινες" και τις "πράσινες"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να επισκευαστούν οι ζημιές και να μπει επί τάπητος το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης(2020-11-03 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στο πλευρό των πληγέντων(2019-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ