Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Κ23
«Χρυσός» Τεντόγλου, «ασημένιος» Καραλής

Ο Μ. Τεντόγλου με το χρυσό στο μήκος πρόσφερε τη μεγαλύτερη διάκρισης της ελληνικής αποστολής στη Σουηδία

Eurokinissi Sports

Ο Μ. Τεντόγλου με το χρυσό στο μήκος πρόσφερε τη μεγαλύτερη διάκρισης της ελληνικής αποστολής στη Σουηδία
Τα πλέον ισχυρά φαβορί για διάκριση, ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ, ήταν και αυτοί που πρόσφεραν τις μοναδικές διακρίσεις της ελληνικής αποστολής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 στο Γκέβλε της Σουηδίας. Ο Τεντόγλου, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του ως φαβορί στο μήκος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μετά από σπουδαία εμφάνιση, ενώ ο Καραλής κατέκτησε το ασημένιο.

Στο μήκος ο Χρήστος Τεντόγλου πρώτευσε με άλμα στα 8,32 μ., που αποτελεί την τέταρτη κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο σε επίπεδο ανδρών, την καλύτερη στην Ευρώπη σε νέους και άνδρες και την τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα στον ανοιχτό στίβο, μετά τα 8,66 του Τσάτουμα και τα 8,36 του Κουκοδήμου. Για τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι είναι η δεύτερη καλύτερη της μέχρι τώρα πορείας του, μετά τα 8,38 που έχει σημειώσει στον κλειστό. Ενδεικτικό της πολύ καλής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ελληνας άλτης είναι το γεγονός πως στον τελικό είχε πέντε έγκυρα άλματα πάνω από τα 8 μέτρα, τα τέσσερα πάνω από 8,20. Στο ίδιο αγώνισμα, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ισπανός Χέκτορ Σάντος με 8,19 και το χάλκινο ο Ιταλός Γκαμπριέλε Τσίλα με 8,00.

Στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής, αν και δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του για χρυσό μετάλλιο, ανέβηκε ως 2ος στο βάθρο των νικητών με καλύτερο άλμα στα 5,60 μ. Ο Ελληνας άλτης έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα αφού πέρασε με την δεύτερη τα 5.40 είχε μια άκυρη στα 5.50 τα οποία άφησε αλλά ξεπέρασε με την πρώτη τα 5.60 που στάθηκαν ικανά για το ασημένιο μετάλλιο μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.65 και 5,70. Ο Γερμανός Κάντα Λίντα Μπέχρε πρώτευσε με 5,65, ενώ τρίτος ήταν ο Γάλλος Τιμπό Κολέ με 5,60.

Ο Αντώνης Μέρλος ήταν 9ος στον τελικό του ύψους με καλύτερο άλμα στα 2,11 μ., ενώ στον τελικό της σφαιροβολίας ο Οδυσσέας Μουζενίδης ήταν 7ος με 19,18 μ. Αξιόλογη ήταν και η παρουσία του νεαρού Αρη Περιστέρη στο δέκαθλο, όπου ήταν 12ος με 7.141 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ