Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Κ19
Κομβική κόντρα της Εθνικής με την Αργεντινή

Εχοντας χάσει έδαφος στην προσπάθειά της για την κατάληψη μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της μετά την ήττα από τη Ρωσία, η Εθνική ομάδα μπάσκετ Κ19 δίνει σήμερα κομβικό αγώνα κόντρα στην Αργεντινή (20.30 - ΕΡΤ) για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ηράκλειο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εκτός της ήττας από τους Ρώσους μετράει και μία νίκη απέναντι στις Φιλιππίνες, και επιδιώκει να τελειώσει την Α' φάση στην πρώτη δυάδα ώστε να έχει καλύτερη διασταύρωση στη φάση των «16» (θυμίζουμε ότι στη φάση αυτή συνεχίζουν όλες οι ομάδες και διασταυρώνονται ανάλογα με την κατάταξή τους στους ομίλους, π.χ. Α1-Β4, Α2-Β3 κ.ο.κ.).

Εχασε έδαφος για την κορυφή

Πληρώνοντας ουσιαστικά το πρώτο κακό δεκάλεπτο, όταν βρέθηκε ακόμα και 18 πόντους πίσω, η Εθνική εφήβων ηττήθηκε από τη Ρωσία με 83-75. Εμφανίζοντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα, που οδήγησαν στην απώλεια των ριμπάουντ αλλά και στο να μη βρεθούν οι απαντήσεις στα τρίποντα των Ρώσων, η Εθνική παρασύρθηκε σχεδόν σε όλο τον αγώνα από το ρυθμό των αντιπάλων, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Μοναδικό σημείο αναφοράς για τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη αποτελεί η απόδοση στο 4ο δεκάλεπτο, όπου με πρωταγωνιστή τον Ρογκαβόπουλο κατάφεραν να «μαζέψουν» τη διαφορά και να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Τα δεκάλεπτα: 31-15, 49-34, 62-48, 83-75.

Ρωσία: Ερσόφ 16, Καντοσνίκοφ 2, Κβιτόφσκιχ 19, Μιχαϊλόφσκι 20, Σερμπένεφ 6, Ντολίνιν 8, Κονοβάλοφ, Πετένεφ 1, Σορόκιν 3, Βεντίσεφ 8.

Ελλάδα: Αρνόκουρος 7, Αρσενόπουλος 12, Χουγκάζ 5, Καράμπελας 6, Ρογκαβόπουλος 28, Μπαζίνας, Χατζηδάκης, Γεωργαλάς, Κολοβέρος 4, Σανδραμάνης, Σωτηρίου 6, Βουλγαρόπουλος 4.

Τα σενάρια

Μπροστά στην 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου, όλα είναι ανοιχτά για την Εθνική σε σχέση με το στόχο της πρώτης δυάδας. Χρειάζεται νίκη επί των Αργεντινών, ενώ για την ακριβή θέση (1η ή 2η) σημαντικό ρόλο θα παίξει και η διαφορά. Με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι το απόλυτο φαβορί στον άλλο αγώνα απέναντι στις Φιλιππίνες, ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Αργεντινής. Σε περίπτωση νίκης της Ελλάδας και ήττας της Ρωσίας η Εθνική θα είναι σίγουρα 1η.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ