Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αγώνας για νέες κατακτήσεις

Μήνυμα αντίστασης στο συμβιβασμό και στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, μπροστά στο 31ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που αρχίζει σήμερα

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
Ενα πολύπλευρο μήνυμα αγώνα και συσπείρωσης στέλνει στους δημόσιους υπάλληλους, μπροστά στο εκλογοαπολογιστικό, καταστατικό 31ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που αρχίζει σήμερα στην Αθήνα, ο συνδυασμός Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση, ο οποίος υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ Δημοσίου.

Οι ταξικές δυνάμεις στο δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε πλήρη εγρήγορση λόγω της κρίσιμης περιόδου που γίνεται το Συνέδριο, καλούν τους εργαζόμενους «να απειθαρχήσουν στην πολιτική που ζημιώνει, σπιλώνει και θέλει πειθήνιο τον δημόσιο υπάλληλο. Να βάλουν τώρα ένα λιθάρι για να αλλάξει η πορεία στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, να δεχτούν ισχυρό πλήγμα, να αδυνατίσουν οι δυνάμεις του συμβιβασμού».

Ο συνδυασμός τονίζει ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει και να συζητηθεί μέσα στους χώρους δουλιάς, καθώς ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν αν το θελήσουν να επιβάλουν μια άλλη πορεία στην ΑΔΕΔΥ και στις Ομοσπονδίες τους. «Με την οργάνωση των εργαζομένων, με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, με τη διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, απαντάμε στην κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης και στην επικίνδυνη τακτική της κοινωνικής συναίνεσης που ακολουθεί η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ», υπογραμμίζεται στη διακήρυξη.

Στα πλαίσια αυτά καλεί κάθε εργαζόμενο σε κοινή δράση και «κάθε σύνεδρο που πιστεύει στη δύναμη του αγώνα, που στην υποταγή αντιπαραθέτει την αντίσταση, να δώσουμε μαζί τη μάχη τόσο μέσα στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ όσο και μέσα στους αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για να δυναμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο χώρο του δημοσίου. Για μια ΑΔΕΔΥ όργανο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων και όχι στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής».

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και το χτύπημα των λαϊκών κινημάτων δείχνει ότι «ο ιμπεριαλισμός δεν εξανθρωπίζεται» και φέρνει μπροστά σε μεγάλες ευθύνες το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γι' αυτό οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, «να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων», να συγκρουστούν αποφασιστικά με την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

«Επιδιώκουν - τονίζεται στη διακήρυξη της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης - να μετατρέψουν τον δημόσιο υπάλληλο σε μισθοφόρο της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αντιταχθούμε, να μην επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα σχέδια. Η θέση μας είναι στο συντονισμένο αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους, με την αγροτιά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες».

Ο συνδυασμός διαπιστώνει τις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο από το προηγούμενο Συνέδριο - το χτύπημα βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, το πέρασμα του σχεδίου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και του νόμου για τον «Καποδίστρια», την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, τον αυταρχικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που βιώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, τις ιδιωτικοποιήσεις - και σημειώνει: «Τα μέτρα που πάρθηκαν, οι ρυθμίσεις που έγιναν έχουν στόχο να φέρουν την κρατική μηχανή και τη δημόσια διοίκηση στο ύψος των σημερινών αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου. Εκφράζουν το βάθεμα της ενσωμάτωσης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο ιμπεριαλιστικό σύστημα».

Αφού διαπιστώνει την ταυτόσημη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπογραμμίζει τις ευθύνες των πλειοψηφιών στην ΑΔΕΔΥ, στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ, οι οποίες στηρίζουν αυτή την πολιτική με τις τακτικές της «κοινωνικής συναίνεσης» και της «ταξικής συνεργασίας».

Ειδικά για την ΑΔΕΔΥ επικεντρώνει στη στάση των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ), που δικό τους έργο είναι ότι η οργάνωση «λειτούργησε σαν μηχανισμός στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, υπονόμευσε τα δικαιώματα των εργαζομένων».

«Ο συνδυασμός μας - τονίζει η διακήρυξη - οι δυνάμεις μας σε όλους τους χώρους αποκάλυψαν έγκαιρα τον αντεργατικό χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων και κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων», ενώ προσθέτει πως παλεύουν μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου δίνοντας έμφαση στο συντονισμό του αγώνα με τους άλλους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ