Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ
Μέρα πανελλαδικής δράσης η 25η Φλεβάρη

Σε πανελλαδική μέρα δράσης για τα δικαιώματα στη φοιτητική μέριμνα καλεί τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη το Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικότροφων.

Ειδικότερα, καλεί σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας στις 13.00 από τους Συλλόγους Οικότροφων της Αθήνας, της Πάτρας, της Χαλκίδας και της Λάρισας, στη Θεσσαλονίκη, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στις 13.00 από τους Συλλόγους Οικότροφων Θεσσαλονίκης και Ξάνθης και στην Κρήτη, στην Περιφέρεια Κρήτης στις 13.00.

«Η λειτουργία των Εστιών έχει βαρέσει κόκκινο! Η χρόνια κρατική υποχρηματοδότηση από όλες τις κυβερνήσεις έχει υποβαθμίσει πλήρως τους όρους ζωής μας!», τονίζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό αναφερόμενο στους περισσότερους από 1.000 φοιτητές που μένουν έξω από Εστίες, τις συνέπειες που έχουν η υποχρηματοδότηση και η παράδοση λειτουργιών σε εργολάβους στην ποσότητα του φαγητού, στις ελλείψεις σε προσωπικό, στην υποβάθμιση των υποδομών.

Στο μεταξύ, στην απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την οποία οι 18.100 φοιτητές, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες ενημερώνονται ότι μόλις οι 1.820 από αυτούς δικαιούνται δωρεάν σίτιση με βάση τη νέα κατανομή θέσεων, αναφέρονται οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που καλούν σε παναιγαιακή μέρα δράσης για τα δικαιώματα στη φοιτητική μέριμνα τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη με κινητοποιήσεις στη Ρόδο και τη Λέσβο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και σε Σάμο, Χίο, Σύρο στις διοικήσεις των τμημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ