Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Συνάντηση με την Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝ Βενεζουέλας

Σε θερμό συντροφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες η συνάντηση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου, με την Γραμματέα του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας, Ανόι Ρόσας, όπου έγινε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις και στις δύο χώρες και επιβεβαιώθηκαν οι αδελφικές σχέσεις των δύο Οργανώσεων, όπως και οι δυνατότητες να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο.

Η Γραμματέας της ΚΝ Βενεζουέλας, προσκεκλημένη στο 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, μεταφέροντας και τον ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό του ΚΚ Βενεζουέλας, ευχαρίστησε για την αμέριστη αλληλεγγύη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στον βενεζουελάνικο λαό, η οποία εκφράζεται στην Ελλάδα με τις πιο μαζικές και πιο σημαντικές εκδηλώσεις στον κόσμο, όπως σημείωσε. Ο λαός της Βενεζουέλας, συνέχισε, βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ πρωτίστως, που τις συνδράμουν η ΕΕ και οι αστικές τάξεις της Λατινικής Αμερικής οι οποίες συσπειρώνονται στη λεγόμενη «Ομάδα της Λίμα», αλλά και με τη βαθιά καπιταλιστική κρίση που εκδηλώνεται στη χώρα.

Σημείωσε με έμφαση τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων σε βάσεις των ΗΠΑ στην Κολομβία, όπου το τελευταίο διάστημα γίνονται και ΝΑΤΟικές ασκήσεις προετοιμασίας, καθώς και τις κινήσεις παραστρατιωτικών δυνάμεων που μπαίνουν στη Βενεζουέλα και τον έντονο ψυχολογικό πόλεμο ώστε να υποστηριχθεί η ξένη επέμβαση, καθώς δυσκολεύουν οι συνθήκες διαβίωσης για το λαό.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚ Βενεζουέλας έχει καλέσει για τη συγκρότηση μετώπου ενάντια στην ξένη επέμβαση και υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού ενάντια στο κεφάλαιο και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζικά μέτρα που θα επιλύουν τα υπαρκτά λαϊκά προβλήματα, αποτέλεσμα του αποκλεισμού, του σαμποτάζ της αντίδρασης και της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης που συνδυάζεται με φαινόμενα διαφθοράς.

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ εξέφρασε τη δέσμευση της Οργάνωσης να δυναμώσει την αλληλεγγύη στον βενεζουελάνικο λαό, την ΚΝ και το ΚΚ Βενεζουέλας, καθώς και τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της κοινής πάλης των ΚΝ διεθνώς, όπως και την κοινή δράση των δύο Οργανώσεων για την ενίσχυση του ρόλου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών και το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού προσανατολισμού της πάλης της. Στη συνέχεια, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ