Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 90-75
Παράδοση και προβληματισμός

Εδαφος στο κυνήγι της διεκδίκησης μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκας έχασε χτες ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα του στην Κωνσταντινούπολη από την πρωτοπόρο Φενερμπαχτσέ με 90-75 για την 20ή αγωνιστική. Ετσι, με απολογισμό 12 νίκες - 8 ήττες ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην 5η θέση, την ώρα που η Φενέρ με 18-2 διατηρεί διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της.

Οσο κι αν προσπάθησαν, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις επιθετικά απέναντι στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, η οποία τους αποσυντόνισε. Ενδεικτικό του εγκλωβισμού των παικτών του Ολυμπιακού είναι ότι σούταραν περισσότερα τρίποντα απ' ό,τι δίποντα (29 έναντι 22) στην προσπάθεια να σπάσουν το «φράγμα» της Φενέρ. Την ίδια ώρα, τα προβλήματα δεν έλειψαν και στην άμυνα της ελληνικής ομάδας, όπου δεν μπόρεσε να σταματήσει τα ατού των αντιπάλων και ιδιαίτερα του Ερικ Γκριν, που πρωταγωνίστησε (17 πόντοι), κάνοντας ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της Φενέρ.

Ετσι οι γηπεδούχοι απέκτησαν εξαρχής το προβάδισμα (15-6) και παρά το ξέσπασμα του Ολυμπιακού στο 2ο δεκάλεπτο, όταν ισοφάρισε σε 23-23, στη συνέχεια «έχτισαν» ξανά διαφορά μέχρι το ημίχρονο (40-28). Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του και με μακρινά σουτ των Στρέλνιεκς και Τίμα κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου (72-63), ωστόσο τα καθοριστικά καλάθια των Γκούντουριτς και Ντίξον κράτησαν την Φενέρ μπροστά.

Φενερμπαχτσέ: Γκριν 17, Μέλι 6, Μαχμούτογλου, Κάλινιτς 16, Σλούκας 12, Γκούντουριτς 5, Βέσελι 7, Ντίξον 13, Ντουβερίογλου 8, Ντατόμε 4, Λοβέρν 2.

Ολυμπιακός: Γουίλιαμς-Γκος 3, Τουπάν 8, Σπανούλης 10, Τίμα 14, Μιλουτίνοφ 11, Στρέλνιεκς 13, Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης, Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 6.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ