Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικόνες «αδέσποτων σκυλιών»

Εγκαινιάζεται αύριο στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11) ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μυταρά, με τίτλο «Περιπλάνηση (Τα αδέσποτα σκυλιά)». Ο καλλιτέχνης δούλεψε αυτή τη σειρά των έργων της έκθεσης με πρωταγωνιστές τα αδέσποτα σκυλιά. Με δυναμική γραφή έδωσε μια σειρά έργων ιδιαίτερα εντυπωσιακών, όπου με μεγάλη ευαισθησία, αποτυπώνονται τα περιπλανώμενα σκυλιά. Στα «πορτρέτα» των κυνηγημένων αυτών ζώων, ο ζωγράφος εστίασε την προσπάθειά του στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της θεματογραφίας του.

Στο μεσαίο επίπεδο της γκαλερί, σε συνεργασία με τον Σπύρο Αρώνη, θα υπάρχουν μεγάλες φωτογραφίες με ντοκουμέντα από τη ζωή αυτών των ζώων. Στο κάτω επίπεδο θα υπάρχει συνεχής προβολή βίντεο με τα σκυλιά του δρόμου, που κι αυτό έγινε σε συνεργασία με τον Σπ. Αρώνη. Ακόμη, θα πρωτοπαρουσιαστεί στην έκθεση το βιβλίο «Τα σκυλιά» (εκδόσεις «Καστανιώτη»). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ