Σάββατο 5 Γενάρη 2019 - Κυριακή 6 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Κίνα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε την Πέμπτη νέα ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην Κίνα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας της «επιλεκτικής εφαρμογής της τοπικής νομοθεσίας».

Η ταξιδιωτική οδηγία ακολουθεί τη σύλληψη δύο Καναδών που έγινε το Δεκέμβρη στην Κίνα, ενώ είχε προηγηθεί η σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας του κινεζικού κολοσσού «Huawei», Μενγκ Ουάνγκζου, στην Οτάβα, την 1η Δεκέμβρη, μετά από αίτημα της Ουάσιγκτον, αναζωπυρώνοντας τους υψηλούς τόνους μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που φυσικά αφορούν βαθιές και πολύπλευρες αντιθέσεις.

Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», η νέα οδηγία (που αποτελεί επικαιροποίηση προηγούμενης) προειδοποιεί για «πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας» όπως και «αυξημένα επίπεδα παρουσίας της αστυνομίας», μιλώντας ειδικά για τις περιοχές της Σιντζιάνγκ (αυτόνομη περιοχή όπου μένουν οι Ουιγούροι, με ισχυρό αυτονομιστικό κίνημα), αλλά και του Θιβέτ.

Επίσης, αναφέρεται ότι «οι αρχές μπορεί να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας και ταξιδιωτικούς περιορισμούς» για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και να εκδώσουν απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ