Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τέσσερα χρόνια σε πρώην αρεοπαγίτη

Ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με τριετή αναστολή, επέβαλε χτες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην αρεοπαγίτη Κωνσταντίνο Ανδρουτσόπουλο, ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε δίκη, με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική πλαστογραφία». Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε ύστερα από πενθήμερη αποδεικτική διαδικασία, κατά πλειοψηφία 2 - 1, ενώ αναγνωρίστηκε στον κατηγορούμενο πρώην ανώτατο δικαστικό λειτουργό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η υπόθεση αφορούσε στην κατάρτιση από πέντε άτομα πλαστής διαθήκης του Δημ. Παπαστόφα, συγγενή του Κ. Ανδρουτσόπουλου, με σκοπό να περιέλθει στα χέρια τους η τεράστια περιουσία του, που ανερχόταν σε 1 δισ. δρχ. Η δίκη διαχωρίστηκε για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ