Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Οικονομική βοήθεια ζητεί ο Αντοφ

ΣΚΟΠΙΑ.-

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Στόγιαν Αντοφ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της για οικονομική βοήθεια μόλις κυρωθούν στο Κοινοβούλιο οι 15 Συνταγματικές Τροποποιήσεις που αποτελούν το σημαντικότερο για τη Δύση μέρος της «ειρηνευτικής συμφωνίας» της Οχρίδας.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία για την κύρωση του «Πακέτου» μεταρρυθμίσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Νοέμβρη. Η ΠΓΔΜ «εξαντλήθηκε οικονομικώς μετά από μήνες πολέμου. Οι μεταρρυθμίσεις που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε εδώ δε θα έχουν και πολύ νόημα, αν η Ευρωπαϊκή Ενωση δείξει ότι δεν επιβάλλει λύσεις μόνο, αλλά προτίθεται να λύσει».

Η ΕΕ ανέβαλε τη διάσκεψη δωρητών που ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Οκτώβρη, ακριβώς λόγω της αναβολής της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την κύρωση των Τροποποιήσεων. Ο εκβιασμός αυτός συνεχίζεται ως και τώρα: Χτες ο Τομ Χιουτζ, εκπρόσωπος του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα Σκόπια, ξεκαθάρισε ότι η διάσκεψη δεν πρόκειται να γίνει, πριν κυρωθούν οι τροποποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ