Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ
Κινδυνεύουν να μην πάρουν το ΦΠΑ

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Π. Κοσιώνη

Δε φθάνει που το εισόδημα των αγροτών συνεχώς μειώνεται, υπάρχουν και περιπτώσεις που λόγω της κακής λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών, δεν μπορούν να εισπράξουν ούτε καν αυτά που δικαιούνται.

Μια τέτοια περίπτωση έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και αφορά τους αγρότες του Νομού Ηλείας, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν την επιστροφή ΦΠΑ επειδή το υπουργείο Οικονομικών δε δέχεται σαν νόμιμα παραστατικά τα πρωτότυπα δελτία αποστολής - τιμολόγια που έχουν εκδώσει στους αγρότες οι εμποροβιομήχανοι αγροτικών προϊόντων.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Α. Φωτιάδης είπε ότι δόθηκαν στη συγκεκριμένη ΔΟΥ σαφείς εντολές για την εφαρμογή της πάγιας εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία πρέπει να επιστρέφεται ο ΦΠΑ με την προσκόμιση των πρωτότυπων τιμολογίων και ανέφερε ότι όσοι δεν εισέπραξαν την επιστροφή ΦΠΑ θα την εισπράξουν μέσα από τη διαδικασία για την οποία θα ενημερωθούν από την αρμόδια ΔΟΥ στην οποία υπάρχει το πρόβλημα.

Ο Π. Κοσιώνης παρατήρησε ότι οι Εφορίες και οι εμποροβιομήχανοι δίνουν διπλότυπα των τιμολογίων στους αγρότες, τα οποία δεν τους βοηθάνε για την είσπραξη και ζήτησε να παρθούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα και με απειλή ποινής στους εμποροβιομηχάνους να χρησιμοποιούν τα δελτία παροχής τέτοιων υπηρεσιών με τον τρόπο που πρέπει. Πρότεινε δε, εάν ο αγρότης παρ' όλα αυτά πάρει ένα μη σωστό αντίτυπο να μπορεί να εισπράξει τον ΦΠΑ με μία υπεύθυνη δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ