Κυριακή 4 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πώς να μορφωθούν τα παιδιά μας;»

Από τις μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις κατά της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην Παιδεία
Από τις μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις κατά της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην Παιδεία
Αγαπητέ μου «Ριζοσπάστη», με την ευκαιρία του πολύ καλού δημοσιεύματός σου στις 24-10-01, που αφορούσε στο θέμα της έλλειψης καθηγητών στο Γενικό Λύκειο Δομοκού, θα 'θελα και εγώ με τη σειρά μου, επειδή έχω την εγγόνα μου στη Γ` Λυκείου, να ενώσω φωνή διαμαρτυρίας μαζί σου και να παραπονεθώ προς τον υπουργό Παιδείας. Να του κάνω δε γνωστό ότι εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια του Εμφυλίου, δε χύσαμε το αίμα μας, για να τα κάνουν «θάλασσα» με την Παιδεία!

Μας στεναχωρεί αφάνταστα εμάς τους παλιούς αγωνιστές, ενώ βρισκόμαστε πια στον 21ο αιώνα, η Παιδεία μας να βρίσκεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Δηλαδή, να μην υπάρχουν στα σχολεία καθηγητές για όλα τα μαθήματα και τα παιδιά να μην μπορούν να μορφωθούν, όπως πρέπει. Και το τρομερό στην περίπτωση αυτή είναι ότι καθηγητές υπάρχουν, αλλά είναι αδιόριστοι και κάθονται χρόνια άνεργοι. Γιατί, λοιπόν, δεν τους διορίζουν, ώστε να συμπληρωθούν τα κενά στα σχολειά; Μήπως το κάνουν επίτηδες, ώστε να υποβαθμίζεται η Δημόσια Παιδεία και να αναγκάζονται οι γονείς να καταφεύγουν στα ιδιωτικά σχολεία; Αλλα πόσοι γονείς έχουν τα μέσα και τα χρήματα να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά; Αλλά και όσοι τα στείλουν, εκτός βέβαια από τους πλούσιους που αυτοί πρόβλημα δεν έχουν ποτέ, θα στερηθούν τόσο πολύ, που ολόκληρη η οικογένεια θα «αναστενάξει».

Πολύ καλά το γνωρίζουν οι κυβερνώντες μας ότι η Δημόσια Παιδεία και Υγεία είναι η βάση για ένα κράτος που θέλει να λέγεται σύγχρονο, και μάλιστα «σοσιαλιστικό». Γι' αυτό, όλοι εμείς οι παλιοί αγωνιστές, που για το καλό της πατρίδα μας και των παιδιών μας περάσαμε τόσα βάσανα, απευθυνόμαστε στον υπουργό κ. Π. Ευθυμίου και του ζητάμε να ασχοληθεί σοβαρά με το μεγάλο αυτό θέμα, ώστε να διοριστούν καθηγητές για όλα τα μαθήματα σ' όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΚΩΣΤΑΣ
Τσούκα Φθιώτιδος


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ