Σάββατο 27 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και των καυσίμων

Eurokinissi

Ανακοίνωση με αφορμή τις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα, που καταδικάζει εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά στο να ξεπαγιάσουν και να μην μπορούν να μετακινηθούν, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Οι κάτοικοι της Ικαρίας κινδυνεύουν αυτόν το χειμώνα, περισσότερο από άλλη φορά, να ξεπαγιάσουν. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με την εκκίνηση της περιόδου, εκτοξεύεται στα 1.37 ευρώ το λίτρο! Την ίδια στιγμή που μισθοί και συντάξεις έχουν άγρια σφαγιασθεί και το όποιο λαϊκό εισόδημα το λεηλατούν με τους έμμεσους και άμεσους φόρους και με τα δυσβάσταχτα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Ταυτόχρονα, ανεβαίνει και η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης που πάνε στα 1.98 ευρώ και 1.76 ευρώ. Είναι εμφανές το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται ακόμα και για τις απαραίτητες μετακινήσεις των κατοίκων.

Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστια γιατί: Κατάργησε τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, διατηρεί και αυξάνει τους ειδικούς φόρους και τον ΦΠΑ στα καύσιμα, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων και των εφοπλιστών στα καύσιμα. Μείωσε τις κρατικές δαπάνες του επιδόματος θέρμανσης.

Για όλα αυτά έχει συνοδοιπόρους τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ουσιαστικά συμφωνούν με την κατεύθυνση και τους στόχους αυτής της πολιτικής.

Η λεγόμενη μεταμνημονιακή περίοδος με τη δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη" είναι μια καλοστημένη παγίδα που δεν πρέπει να παρασυρθεί κανένας Ικαριώτης όταν βιώνει τις συνέπειες από τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους.

Ολοι εμείς οι κάτοικοι της Ικαρίας δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που ζούμε όλα τα τελευταία χρόνια.

Κανένας δεν πρέπει να βρεθεί στο δίλημμα να διαλέξει φαγητό ή θέρμανση.

Τώρα χρειάζεται με την πάλη και την αλληλεγγύη να διεκδικήσουμε:

  • Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά (μείωση κατά 50%).
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα.
  • Ουσιαστική ενίσχυση με οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν για αγορά πετρελαίου».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org