Σάββατο 6 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 7 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Νέα συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια νοθείας στο Εργατικό Κέντρο

Νέα μαζική συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι ταξικές δυνάμεις, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές παρεμβάσεις για να αποτραπεί η διεξαγωγή του νόθου «συνεδρίου» που σχεδιάζει η απερχόμενη εργοδοτική διοίκησή του, με την καθοδήγηση της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ.

Για μια ακόμα φορά, ωστόσο, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και οι αντιπρόσωποι - «φαντάσματα» δεν εμφανίστηκαν στο Εργατικό Κέντρο, αν και με βάση τις ανακοινώσεις της απερχόμενης διοίκησης υπήρχε πρόσκληση επαναληπτικής διεξαγωγής του συνεδρίου.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή καμία διοίκηση που θα εκλεγεί «νύχτα» παραβιάζοντας το καταστατικό και ζητά τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, καθώς η θητεία της απερχόμενης διοίκησης έληξε στις 3 Οκτώβρη.

Συγκεκριμένα, ζητά «να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, από τους γνήσιους αντιπροσώπους, από υπαρκτά σωματεία, από τους αντιπροσώπους του Σωματείου "Η Πρωτοπορία", χωρίς να συμμετέχει κανένα μέλος της απερχόμενης διοίκησης, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για τη νοθεία που έχει διαπράξει κατ' επανάληψη. Η προσωρινή διοίκηση να προχωρήσει σε έλεγχο των πρακτικών αρχαιρεσιών των σωματείων αποκλείοντας τις νοθείες. Να οργανώσει ένα νέο συνέδριο των εργατών, ένα συνέδριο δημοκρατικό, με ανοιχτές διαδικασίες στην εργατική τάξη και την κοινωνία, που θα συζητήσει το πώς θα οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων».

Απόλυση εκλεγμένης συνδικαλίστριας

Στο μεταξύ, την απόλυση εργαζόμενης, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία».

Οπως επισημαίνει μάλιστα το Σωματείο, η εργαζόμενη, η οποία είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, απολύθηκε με την αιτιολογία ότι απουσίαζε από την εργασία της κατά την προγραμματισμένη πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Το Σωματείο αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες της διοίκησής του και ενός μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας να γίνει συνάντηση με τον εργοδότη, έτσι ώστε να επιστρέψει στη δουλειά της η εργαζόμενη, εκείνος αρνήθηκε.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας και το υπουργείο να πάρουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να επανέλθει στη δουλειά της η εργαζόμενη συνδικαλίστρια. Ξεκαθαρίζει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα των εργαζομένων στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ