Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«VODAFONE»
Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου

Τρίωρη στάση εργασίας στη «Vodafone» έχουν κηρύξει για τη Δευτέρα 24/9 το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone - 360 Connect», ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή 9 ωρών εργασίας.

Το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας, τονίζοντας την ανάγκη να σημάνει συναγερμός. Αναφερόμενο στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας σημειώνει πως «η Vodafone προωθεί την κατάργηση του 8ώρoυ, με αλλαγή συμβάσεων από 8ωρο σε 9ωρο (...) Τη στιγμή που είναι ώριμη η συνθήκη, με βάση την παραγωγικότητα της εργασίας, την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση μέσα στους εργαζόμενους για τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για τη μείωση των ωρών εργασίας σε 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο χωρίς μειώσεις απολαβών».

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone», «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Ομιλο σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 27/9, στις 5.30 μ.μ., στο Press Room στου Ρέντη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ