ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 1η έκδοση
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τη σκέψη στο αύριο του λαού μας, ψήφο στο ΚΚΕ

Κυριακή κοντή γιορτή, λέει ο λαός μας. Κανείς δεν αμφιβάλλει πως την επόμενη Κυριακή, την Κυριακή των εκλογών, κάποιοι θα έχουν λόγο να γιορτάσουν, μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος της κάλπης. Θα είναι οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα των αστικών κέντρων και της υπαίθρου; `Η θα είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι παρατρεχάμενοί τους; Οσο και αν φαίνεται παράξενο, η ψήφος των οικογενειών των λαϊκών στρωμάτων είναι αυτή που θα καθορίσει ποιανών το χειλάκι θα γελάσει την επόμενη Κυριακή το βράδυ. Γιατί αυτοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Είναι, λοιπόν, στο χέρι των ανθρώπων του μόχθου να στεναχωρήσουν με την ψήφο τους, κυριολεκτικά να μουδιάσουν όλους όσοι τους τρώνε καθημερινά το μεδούλι.

Είναι απόλυτα καθαρό πως όλος αυτός ο εσμός των εκμεταλλευτών, που τρέφεται από τον ιδρώτα των λαϊκών στρωμάτων, εργάζεται μέρα - νύχτα για ένα εκλογικό αποτέλεσμα - βούτυρο στο ψωμί τους. Τέτοιο, δηλαδή, που να τους επιτρέπει να εξαπολύσουν νέα μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και, χωρίς να συναντήσουν μεγάλες αντιστάσεις, να καρπωθούν ακόμα μεγαλύτερο μέρος του ιδρώτα τους. Αυτό είναι που τους νοιάζει, γι' αυτό πασχίζουν με όλα τα μέσα.

Οι άξονες αυτής της επίθεσης ενάντια στο λαό έχουν ήδη γίνει αρκετά γνωστοί, άλλωστε και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι δεν καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για να τους κρύψουν:

-- Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Σαν «κίνητρα για παραμονή στην εργασία» το πλασάρουν, έχουν όμως «γνώσιν οι φύλακες».

-- Η απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για παραπέρα χτύπημα των ήδη πενιχρών συντάξεων. Πώς το δικαιολογούν; Μα, χρειάζεται «μείωση των επίσημων εισφορών» γιατί πώς αλλιώς θα έχουμε «εύρωστη ελληνική επιχείρηση»; Ετσι, χωρίς ντροπή.

-- Η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης - το έχουν αποδεχτεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υστερούμε, βλέπετε, σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης - που, πέρα από το γεγονός ότι κάνει λάστιχο τη ζωή μας, δίνει αποφασιστικό χτύπημα και στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων, αφού όλο και πιο λίγους εργαζόμενους θα αφορούν.

-- Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, με πρώτο στόχο την πάλη του λαού. Τώρα, λέει, ετοιμάζουν μαζί με τους Ευρωπαίους ομοτράπεζούς τους νέες δυνάμεις καταστολής στο όνομα των ...περιβαλλοντικών καταστροφών, για τις οποίες τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που οι ίδιοι εκπροσωπούν, έχουν την κύρια ευθύνη.

-- Η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών σύμφωνα με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, που έτρεξαν, ασθμαίνουσες, να συνδράμουν, διεκδικώντας το ...φιλέτο: Την εκποίηση της μη δασικής (δηλαδή, όλης της καμένης έκτασης) και της παραθαλάσσιας δημόσιας περιουσίας.

-- Η εφαρμογή του δεύτερου «Καποδίστρια», που πυρετωδώς ετοιμάζεται. Μένουν, βλέπετε, κάτι τελευταία απομεινάρια κρίσιμων τομέων για τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας (υποδομές, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κ.ά.) στο δημόσιο, ε, καιρός είναι να πέσουν και αυτά στη ...ζεστή αγκαλιά του μεγάλου κεφαλαίου.

-- Η διεύρυνση της συμμετοχής της Ελλάδας στην υλοποίηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστών σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας. Καρφί δεν τους καίγεται αν έτσι κινδυνεύει ο λαός μας να βρεθεί στο μέσον μαχαιριών που ήδη ακονίζονται για να κερδίσουν σφαίρες επιρροής.

Θα τους χαροποιήσει, λοιπόν, ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα δείξει πως οι όποιες ψήφοι δυσαρέσκειας, από την αντιλαϊκή πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια, κούρνιασαν, έστω και με βαριά καρδιά, σε κόμματα που έχουν όμοιες πολιτικές, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ. `Η, σε κόμματα που, έστω, δεν αμφισβητούν τα βάθρα της κυριαρχίας τους, δεν έχουν πρόταση εξουσίας που να την καταργεί, να καθιστά την ύπαρξή τους περιττή για την πορεία της κοινωνίας μας και την εκμεταλλευτική τους δράση οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, θα τους μουδιάσει η σημαντική εκλογική αποδυνάμωση όλων αυτών των κομμάτων και η ταυτόχρονη ισχυρή ενδυνάμωση του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές. Θα αντιληφθούν πως μεγάλα τμήματα του λαού όχι μόνον έχουν πάρει χαμπάρι γιατί υποφέρουν σ' αυτό τον κόσμο, αλλά, παρά τα χιλιάδες τερτίπια που χρησιμοποίησαν, προτίμησαν να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Να δυναμώσουν, δηλαδή, αποφασιστικά τον ταξικό αντίπαλο των εκμεταλλευτών τους, τον κύριο αιμοδότη των δικών τους αγώνων, κόντρα στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές του πολιτικού προσωπικού της ολιγαρχίας. Να δυσκολέψουν έτσι - ακόμα και να ακυρώσουν - το πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων, που - όλοι το ομολογούν - περιμένουν ήδη στα συρτάρια των υπουργείων τη νέα κυβέρνηση για να τα προωθήσει.

Μ' ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ναι, θα έχουν λόγο να γιορτάσουν τα λαϊκά στρώματα στην πόλη και στην ύπαιθρο. Μα, πάνω απ' όλα, θα έχουν κάθε λόγο να αντικρίσουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

-- Χωρίς να πιστεύουν ούτε λέξη για τους... λαγούς που τους υπόσχονται σήμερα πως θα τραβήξουν από τα μανίκια τους οι πολιτικάντηδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

-- Χωρίς ψευδαισθήσεις πως οι καρέκλες που διακαώς επιθυμεί να αποκτήσει ο ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση, βάζοντας πλάτη σ' αυτούς που τώρα σέρνει υποκριτικά τα εξ αμάξης, θα είναι προς το συμφέρον τους.

-- Χωρίς αυταπάτες πως μπορούν οι εκμεταλλευτές τους να γίνουν ...καλοί άνθρωποι, οι ιμπεριαλιστές να μοιράζουν ...τριαντάφυλλα στους λαούς αντί για σφαίρες στα κορμιά τους και το πολιτικό προσωπικό τους να συναγελάζεται με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ίδια σαλόνια και στις ίδιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως τους παραμυθιάζει ο, εμφανιζόμενος με το μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός.

-- Αλλά με αυξημένη εμπιστοσύνη στη δύναμη του κινήματος, τη δικιά τους δύναμη που τώρα, πλέον, με ιδιαίτερα ενισχυμένη τη βασική πολιτική δύναμή του, το ΚΚΕ, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα μπορέσει να υψώσει φραγμό ανυπέρβλητο στα σχέδια που εξυφαίνονται εναντίον τους, να ενώσει τα λαϊκά στρώματα σ' ένα λαϊκό μέτωπο, να ανοίξει το δρόμο για μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον το δικό τους και των επόμενων γενιών.

ΚΚΕ, λοιπόν, γιατί η σκέψη μας είναι στο αύριο και το αύριο του λαού μας χρειάζεται ισχυρό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

ΚΚΕ, για να χάσουνε οι εκμεταλλευτές του λαού μας το χρώμα τους την Κυριακή το βράδυ.


Του
Βασίλη ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ