ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 1η έκδοση
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ
Την Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη 12 του Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αθήνα, στον Πειραιά αλλά και σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο μέσα από την καθημερινή τους δράση για την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος, σε κάθε εξόρμηση και περιοδεία που πραγματοποιούν, απευθύνουν στους εργαζόμενους με τους οποίους έρχονται σε επαφή το κάλεσμα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή του ΚΚΕ, να δηλώσουν και με τη συμμετοχή τους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την απόφαση για συμπόρευση με το ΚΚΕ στην κάλπη και στις μάχες που θα ακολουθήσουν μετά και θα είναι σκληρές.

Οι προσυγκεντρώσεις για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθούν όλες στις 7 μ.μ., στα παρακάτω σημεία:

  • ΧΑΥΤΕΙΑ: Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ Σπουδάζουσας και ΤΕΙ, καθώς και η Κομματική Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ.
  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Ολες οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟΑ.
  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΟΡΙΑΣ: Οι Κομματικές Οργανώσεις της ΚΟΑ των 5ου-6ου Διαμερισμάτων, των Βόρειων, Βορειοδυτικών και Βορειοανατολικών συνοικιών.
  • ΟΜΟΝΟΙΑ: Οι Κομματικές Οργανώσεις της ΚΟΑ των Δυτικών, Νότιων, Νοτιοανατολικών, Νοτιοδυτικών, Ανατολικών συνοικιών, καθώς και οι Κομματικές Οργανώσεις των 2ου, 3ου-4ου και 1ου-7ου Διαμερισμάτων.
  • ΟΜΟΝΟΙΑ (πρώην «Μπακάκος»): Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά, καθώς και η Κομματική Οργάνωση Αττικής.
Απόψε κοκκινίζει η Θεσσαλονίκη

Στις 9.00 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Απόψε στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, το μεγάλο ραντεβού του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ. Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που έχει τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α' Θεσσαλονίκης.

Ο λαός που κλείνει τα αυτιά στις αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις των δικομματικών συνεταίρων, που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον των παιδιών του, που ξέρει ότι πίσω από τα οράματα που προβάλλουν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη ακολουθεί μια ανάπτυξη εχθρική για τα συμφέροντά τους. Ολοι αυτοί που βλέπουν στο ΚΚΕ το συνεπή και ειλικρινή συμπαραστάτη των αγώνων τους, ετοιμάζονται να δώσουν μαζικά το παρών στην προεκλογική συγκέντρωση. Και με τη συμμετοχή τους να στείλουν καθαρό προμήνυμα της απόφασής τους να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη.

Στο μεταξύ, μέχρι την τελευταία ώρα, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, συνεχίζουν την πανεξόρμησή τους προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Από το πρωί λοιπόν, σήμερα, με το «Ριζοσπάστη» και το ψηφοδέλτιο στο χέρι, μπαίνουν σε κάθε σπίτι. Καλούν σε συστράτευση με το ΚΚΕ, και δίνουν ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους. Προκαλούν τους εργάτες και τις εργάτριες, τους αγρότες, τους υπάλληλους, τη νέα γενιά, να βάλουν μπροστά την πείρα τους, τις ανάγκες τους, και να κάνουν το βήμα. Να μην επιτρέψουν να πάει χαμένη άλλη μια ευκαιρία, γιατί από την επόμενη των εκλογών η επίθεση στα δικαιώματά τους θα ενταθεί, όποιος κι αν βγει στην κυβέρνηση, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τους κομμουνιστές να ανοίξουνε το δρόμο για το μέλλον όπου πρωταγωνιστής θα είναι ο εργαζόμενος λαός και οι ανάγκες του.

Αύριο η Αλέκα Παπαρήγα στην 72η ΔΕΘ

Αύριο, Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη, η Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου στις 10 το πρωί θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων.

Στις 12 μ., θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα C του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τη σταυροδοσία

Σύμφωνα με το νόμο, οι 288 βουλευτικές έδρες κατανέμονται μεταξύ των 56 εκλογικών περιφερειών της χώρας. Οι υπόλοιπες 12 καλύπτονται από βουλευτές Επικρατείας.

Πού βάζουμε ένα σταυρό

Στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από ένας μέχρι τρεις βουλευτές οι ψηφοφόροι βάζουν ένα σταυρό. Δηλαδή, ένα σταυρό βάζουμε στις εξής εκλογικές περιφέρειες: Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Αρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Πού βάζουμε μέχρι δύο σταυρούς

Μέχρι δύο σταυρούς βάζουμε στις περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις έως επτά βουλευτές. Δηλαδή, μέχρι δύο σταυρούς βάζουμε στις εξής εκλογικές περιφέρειες: Εβρου, Καβάλας, Β' Θεσσαλονίκης, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ηλείας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Α' Πειραιά, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου και Χανίων.

Πού βάζουμε μέχρι τρεις σταυρούς

Μέχρι τρεις σταυρούς βάζουμε στις περιφέρειες όπου εκλέγονται από οχτώ έως και δώδεκα βουλευτές. Δηλαδή, στις εξής εκλογικές περιφέρειες: Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Β' Πειραιά, Αττικής και Ηρακλείου.

Πού βάζουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς

Τέλος, στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από 13 βουλευτές βάζουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς. Οι περιφέρειες αυτές είναι: Α' Θεσσαλονίκης, Α' Αθηνών και Β' Αθηνών.

Οσοι έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί σε κυβέρνηση που έτυχε ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής και έχουν εκλεγεί βουλευτές, καθώς και ο αρχηγός ή ο πρόεδρος αυτοτελούς κόμματος ή ο αρχηγός συνασπισμού κομμάτων δε σταυροδοτούνται. Θεωρούνται ως σταυροί προτίμησης το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού στο ψηφοδέλτιο του οποίου περιλαμβάνονται. Ψηφοδέλτιο με περισσότερους σταυρούς προτίμησης, από όσους επιτρέπεται, θεωρείται έγκυρο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Αν, όμως, περιέχει τέσσερις σταυρούς, από τους οποίους ο ένας έχει τεθεί δίπλα σε όνομα υποψηφίου που δε σταυροδοτείται (αρχηγό κόμματος, κλπ.), λαμβάνονται υπόψη οι υπόλοιποι τρεις σταυροί.

Να ενημερωθούμε πού ψηφίζουμε

Εγκαιρα θα πρέπει να μάθουμε πού ψηφίζουμε, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων τελευταία στιγμή. Ιδιαίτερα πρέπει να φροντίσουν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες. Για την ώρα, οι ψηφοφόροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους εξής τρόπους:

  • Την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.ypes.gr.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο 1564.
  • Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
  • Τις οικείες Νομαρχίες.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ