ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Μάη 2006
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο

Από σήμερα, Τρίτη 9 του Μάη, μέχρι και μεθαύριο, Πέμπτη 11 του Μάη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) στην Αθήνα.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ συνεδριάζει μια φορά το χρόνο εκ περιτροπής σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. Αυτή τη φορά επιλέχθηκε η Αθήνα με αφορμή και την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της ΚΝΕ, καθώς η ελληνική οργάνωση κατέχει και τη θέση του αντιπροέδρου στην ΠΟΔΝ. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν πάνω από 60 οργανώσεις από πολλές χώρες του κόσμου.

Το Γενικό Συμβούλιο θα συζητήσει την πολιτική έκθεση της Ομοσπονδίας, το σχέδιο δραστηριοτήτων για το 2006 καθώς και οικονομικά θέματα. Επίσης, θα ολοκληρώσει τη γενική έκθεση και εκτίμηση για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που πραγματοποιήθηκε πέρσι στο Καράκας και θα καθορίσει την ημερομηνία και την τοποθεσία που θα πραγματοποιηθεί η 17η Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ.

Στην έναρξη των εργασιών θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης.

Τόσο στο Γενικό Συμβούλιο όσο και στο Συνέδριο της ΚΝΕ θα παραβρεθεί σύσσωμη η ηγεσία της ΠΟΔΝ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Μιγκέλ Μαδέιρα, και τον γενικό γραμματέα, Τζοβάνι Μπαρουέτα.

Εκδήλωση για τα 60χρονα της ΠΟΔΝ

Ανοιχτή εκδήλωση της ΚΝΕ, αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΠΟΔΝ, διοργανώνεται αύριο, Τετάρτη 10 του Μάη, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο AULA της Φιλοσοφικής Σχολής (Πανεπιστημιούπολη).

Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο αφιερωμένο στην 60χρονη πορεία της ΠΟΔΝ, θα γίνουν χαιρετισμοί από το προεδρείο της ΠΟΔΝ, το ΚΣ της ΚΝΕ καθώς και από αντιπροσώπους των ξένων οργανώσεων, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στο διεθνές εργατικό και αντιιμπεριαλιστικό τραγούδι.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αρχίζει την Παρασκευή το 9ο Συνέδριο

Με την πραγματοποίηση της Συνδιάσκεψης της Οργάνωσης Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, ολοκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες της Οργάνωσης

Μετά από μια πλούσια προσυνεδριακή περίοδο, την Παρασκευή 12 Μάη, ξεκινούν οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, όπου θα παρευρεθούν και αντιπρόσωποι από 63 κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις νεολαίας από 51 χώρες του κόσμου. Το Συνέδριο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 14 του Μάη.

«Στο Συνέδριό μας, κορυφαία για την Οργάνωσή μας δημοκρατική διαδικασία, θα εξετάσουμε τα συμπεράσματά μας από τη δράση της ΚΝΕ στο νεολαιίστικο κίνημα στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από το 8ο Συνέδριο και θα θέσουμε τους στόχους για το επόμενο διάστημα. Επίσης, θα εκλέξουμε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, και συνεχίζει: «Στο επίκεντρο του προβληματισμού του 9ου Συνεδρίου είναι το πώς θα ισχυροποιηθεί παραπέρα η ΚΝΕ, αναπτύσσοντας τον πρωτοπόρο επαναστατικό ρόλο της, ως νεολαία του ΚΚΕ, που συμβάλλει στην οικοδόμηση του Μετώπου, στην πάλη για το σοσιαλισμό».

Η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Βορειοδυτικής Ελλάδας

Σε κλίμα γόνιμου προβληματισμού, με βάση και τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες από την πλούσια αγωνιστική δράση που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και τα συμπεράσματα απ' αυτήν τη δράση, πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη Οργάνωσης Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ την περασμένη Κυριακή στα Γιάννενα.

Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ, ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σημαντικός ήταν ο προβληματισμός πώς πιο αποτελεσματικά θα πείθεται η νεολαία για τις θέσεις του ΚΚΕ. Πώς θα κερδίζονται συνειδήσεις και θα απεγκλωβίζεται η νεολαία από τις πολιτικές δυνάμεις της άρχουσας τάξης και τα ιδεολογήματα της συναίνεσης και της υποταγής, του ατομισμού και της μοιρολατρίας που καλλιεργούνται στη δουλιά, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, στη διασκέδαση.

Οι αντιπρόσωποι ανέδειξαν την αναγκαιότητα για ένταση της πάλης, για πολύμορφη και πολύπλευρη παρέμβαση στους χώρους όπου βρίσκεται η νεολαία. Αναφέρθηκαν στη μάχη που θα δώσουν στο πλευρό του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων δυνάμεών του στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Πρόβαλαν την ανάγκη της ολόπλευρης ιδεολογικοπολιτικής θωράκισης, μπολιάζοντας και τη νεολαία με τα ιδανικά και τις αξίες της εργατικής τάξης και του λαού.

Μετά τις τοποθετήσεις ακολούθησαν ομιλίες από τον Δημήτρη Γόντικα μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Κώστα Παπαδάκη μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Γραμματέας της Οργάνωσης εκλέχτηκε ο σ. Τριάντης Νεκτάριος.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ