ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /40
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες του χώρου που θα υποδεχτεί το Φεστιβάλ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες του χώρου που θα υποδεχτεί το Φεστιβάλ
Στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναλυτικά, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις τρεις Σκηνές του Φεστιβάλ για το τριήμερο των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή:

Φωτεινή Βελεσιώτου - Σωτήρης Μπαλλάς

Παντελής Θαλασσινός

Λαϊκή Σκηνή:

«Χάλκινα Ηχοχρώματα»

Πίτσα Παπαδοπούλου

Νεανική Σκηνή:

Νεανικά Συγκροτήματα

Χριστόφορος Ζαραλίκος

«Κίτρινα Ποδήλατα»

Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή:

Αφιέρωμα της ΚΝΕ

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Λαϊκή Σκηνή:

Σεραφείμ Μαρμαρίδης

Νίκος Φιλιππίδης

Νεανική Σκηνή:

«Ντούο Σεγκιάχ»

Πέννυ Μπαλτατζή

«Little Kiss»

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή:

Νίκος Ταλέας, Μαρίνα Φραγκούλη, Βασίλης Πρατσινάκης, Λάμπρος Καυκούλας, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρείας

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τον Δημήτρη Μπάση

Λαϊκή Σκηνή:

Χορευτικό πρόγραμμα

Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Ανθή Τασιούλη

Αγάθωνας

Νεανική Σκηνή:

«Γουρούνια στο Διάστημα»

«Urban Pulse»

«Rebellion Connexion»

«Μπλε» - Λάκης Παπαδόπουλος

Στα Στέκια του Φεστιβάλ

Στο Στέκι Νέων Εργαζομένων θα υπάρχει έκθεση με τίτλο «Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα... σε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό». Το Σάββατο, στις 20.00, θα γίνει συζήτηση με τους Πάνο Ζάχαρη, δημιουργό του κόμικ «The Working Dead», και Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, με τίτλο: «Απλήρωτη εργασία, χαμηλοί μισθοί, εργασιακή περιπλάνηση: Μονόδρομος ή μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα;».

Στο Μαθητικό Στέκι θα υπάρχει διαδραστική ψηφιακή έκθεση με τίτλο: «Η επανάσταση είναι η μεγαλύτερη μέθη της ανθρωπότητας... Αυτός που τη γεύτηκε μια φορά, δεν ξεχνά ποτέ τη γεύση της»! Την Παρασκευή στις 19.00 θα γίνουν πειράματα Φυσικής και στις 20.00 επιτραπέζιο παιχνίδι για το έτος μαθητείας για μαθητές των ΕΠΑΛ. Το Σάββατο, στις 19.30, παιχνίδι ρόλων «Μάντεψε ποιος!» με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος για μαθητές Γυμνασίου.

Στο Στέκι Φοιτητών θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένος χώρος υποδοχής των πρωτοετών, έκθεση με τίτλο «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Μύθοι και αλήθειες», όπου θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, άλλη έκθεση σχετικά με την αλλαγή των κοινωνιών, ενώ θα γίνονται αναφορές σε γνωστές προσωπικότητες των επιστημών και των τεχνών. Το Σάββατο θα γίνει επίσης συζήτηση με τίτλο «Μπορεί το σημερινό πανεπιστήμιο να χωρέσει τις σύγχρονες ανάγκες μας; Η αντίληψη του ΚΚΕ για την ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση», με ομιλήτρια την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Στέκι Αθλητισμού την Πέμπτη, στις 20.00, θα γίνει τουρνουά σκακιού blitz, 7 γύρων με χρόνο σκέψης 5 λεπτών για κάθε παίχτη. Στους 3 πρώτους θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Την Παρασκευή: Γνωριμία με τη θέση του ΚΚΕ για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Το Σάββατο, στις 19.30, προγραμματίζεται μάθημα για τεχνικές πινγκ πονγκ και στη συνέχεια τουρνουά πινγκ πονγκ.

Στο Στέκι Κατά των Ναρκωτικών την Πέμπτη, στις 20.00, θα γίνει συζήτηση με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για τη φαρμακευτική κάνναβη» και ομιλητές τους Βασίλη Καλαμπαλίκη, ψυχολόγο, υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, και Μιχάλη Μυλωνά, σύμβουλο εξαρτήσεων, εκλεγμένο στο ΔΣ του ΕΣΥΝ. Στο χώρο θα υπάρχουν escape room ενάντια στα ναρκωτικά με τίτλο «Μη φοβάσαι το "σκοτάδι"... Αντιμετώπισέ το!» για μαθητές και φοιτητές και έκθεση με τίτλο «Τίποτα πιο ωραίο από τη ζωή δεν είναι... Διεκδικούμε ζωή ολόκληρη! Οχι σε δόσεις!». Και τις 3 μέρες στο Στέκι θα φιλοξενηθούν θεραπευτικά προγράμματα.

Στο «Κόκκινο Αερόστατο» θα λειτουργούν δημιουργικές γωνιές και τις 3 μέρες από τις 19.00 μέχρι τις 22.30 και θα είναι οι εξής: Escape room με θέμα το περιβάλλον, γωνιά νέων τεχνολογιών, γωνιά αθλητισμού με σκάκι, τοίχο αναρρίχησης και άλλα ομαδικά παιχνίδια, γωνιά - παιχνίδι με θέμα το σύνθημα του Φεστιβάλ. Επίσης, θα παραδοθούν μαθήματα σκακιού. Θα ακολουθήσουν τουρνουά σκακιού, επίδειξη tae kwon do, ποδοσφαίρου και stand up comedy.

Στο χώρο θα λειτουργεί και παιδότοπος με ξεχωριστό πρόγραμμα.

Οι εκδηλώσεις τις επόμενες βδομάδες

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών από τη βδομάδα που έρχεται και μετά έχουν ως εξής:

Κεντρική Μακεδονία

Κιλκίς: 9 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Κήπου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Κ. Μακεδονίας.

Γιαννιτσά: 20 Σεπτέμβρη, στο Πολύκεντρο. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σέρρες: 21 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: 13 - 14 Σεπτέμβρη, στο Νότιο Πάρκο. Στις 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει, η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις σκηνές του Φεστιβάλ το «παρών» θα δώσουν μεταξύ άλλων οι: Ματούλα Ζαμάνη, Εισβολέας, Σπύρος Γραμμένος, Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιώργος Μαργαρίτης, Χριστόφορος Ζαραλίκος, «Κοινοί Θνητοί» και πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης.

Θεσσαλία

Λάρισα: 14 - 15 Σεπτέμβρη, στην κοίτη Πηνειού. Στις 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι οι: Πυξ Λαξ, Τσολιάς εντ δε τσόλια μπαντ.

Βόλος: 13 - 14 Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο (πάρκο Ρ. Φεραίου). Στις 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, συναυλία θα δώσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Κρήτη

Ηράκλειο: 13 - 14 Σεπτέμβρη, στο Κομμένο Μπεντένι. Στις 13 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναυλίες με τους: Γιώργο Μαργαρίτη, Μιρέλα Πάχου, Μύρωνα Στρατή, Μαρία Κώττη.

Χανιά: 14 - 15 Σεπτέμβρη, στο San Salvatore. Στις 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα συναυλίες με τους: Παντελή Θαλασσινό και Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ρέθυμνο: 13 Σεπτέμβρη, στην πλ. Μικρασιατών. Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ. Συναυλία θα δώσει η Μιρέλα Πάχου.

Ανατ. Μακεδονία - Θράκη

Ξάνθη: 21 Σεπτέμβρη, στην πλ. Διοικητηρίου. Θα μιλήσει ο Ηλίας Αργυρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Κομοτηνή: 20 Σεπτέμβρη, στο Σπαθί. Θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Αλεξανδρούπολη: 14 Σεπτέμβρη, στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ορεστιάδα: 20 Σεπτέμβρη, στο Αλσος Αδριανουπόλεως. Θα μιλήσει η Σωτηρία Δευτεραίου, μέλος του ΓΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ.

Αιγαίο

Ρόδος: 14 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Θέρμαι. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λέσβος: 14 Σεπτέμβρη, στα κεντρικά Λύκεια, στη Μυτιλήνη. Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Ιόνιο

Κέρκυρα: 13 - 14 Σεπτέμβρη. Στις 13 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πελοπόννησος

Αργος: Στις 13 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αγ. Πέτρου. Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ.

Δυτική Μακεδονία

Κοζάνη: 13 - 14 Σεπτέμβρη, στον Δημοτικό Κήπο. Στις 14 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναυλίες με τους: Μελίνα Κανά, Ρίτα Αντωνοπούλου, «Υπεραστικοί» κ.ά.

Ανατ. Στερεά - Εύβοια

Χαλκίδα: 14 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Δέλτα. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.

Λιβαδειά: 13 Σεπτέμβρη, στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου. Θα μιλήσει ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας.

Οι εκδηλώσεις αυτού του Σαββατοκύριακου

Φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις έχουμε και αυτές τις μέρες:

  • Σάββατο 7 Σεπτέμβρη:

-- Γιάννενα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα γίνει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Καβάλα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στο Πάρκο Φαλήρου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

-- Αγρίνιο, στο «Παπαστράτειο» Γυμνάσιο. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

-- Καλαμάτα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στο Πάρκο Λιμενικού. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.

-- Αρτα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στην πλατεία Σκουφά. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Θα γίνει συναυλία με την Γιώτα Νέγκα και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Μαθητικό Στέκι συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

-- Λαμία, στο πάρκο Τσαλτάκη. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας. Συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα». Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Σάμος, στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

-- Πύργος, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτ. Ελλάδας. Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

-- Αγ. Νικόλαος, στη λίμνη Αγ. Νικολάου. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη.

-- Καστοριά, στην πλατεία Απόζαρι. Θα μιλήσει ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας. Συναυλία με την Μιρέλα Πάχου.

  • Την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη:

Κάλυμνος, στην πλατεία Χριστού. Θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ