ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /40
Σε πορεία κορύφωσης σε όλη τη χώρα το Φεστιβάλ

Σε πορεία κορύφωσης βρίσκεται το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που περνάει με τις εκδηλώσεις του από όλη τη χώρα και θα καταλήξει στην Αθήνα, στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Πλούσιο και στημένο με μεράκι θα είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις τέσσερις Σκηνές του Φεστιβάλ, αλλά και στους υπόλοιπους χώρους του, ενώ ενδιαφέρουσες θα είναι και οι συζητήσεις που προγραμματίζονται και το πρόγραμμά τους, που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Με αφορμή την κορύφωση του Φεστιβάλ στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, δημοσιεύουμε σήμερα δηλώσεις καλλιτεχνών που δίνουν το «παρών» στη μεγάλη γιορτή της νιότης και θα βρεθούν στις σκηνές του στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Μανώλης ΜΗΤΣΙΑΣ

Θα εμφανιστεί στις 19 Σεπτέμβρη στην Κεντρική Σκηνή στο αφιέρωμα «Στο όνομά σου Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα...»

Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συμμετάσχω στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μιας Νεολαίας που χρόνια ολόκληρα αγωνίζεται για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος που αυτήν τη βραδιά θα παρουσιάσουμε τα λόγια του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φ. Γκ. Λόρκα.

Χρήστος ΘΗΒΑΙΟΣ

Θα εμφανιστεί στις 7 Σεπτέμβρη στον Πύργο

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΝΕ για όλα αυτά τα χρόνια και να της ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου κουράγιο και δύναμη. Να είναι πάντα συγκροτημένη και οργανωμένη για να βοηθάει πάνω από όλα τους νέους ανθρώπους να συνειδητοποιούν τα δικαιώματά τους ως άνθρωποι που είναι μέσα στην πολιτική, εργασιακή και πολιτιστική πραγματικότητα. Καλή δύναμη, είμαστε μαζί σας!

Ρίτα ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Θα εμφανιστεί στην Κοζάνη στις 13 Σεπτέμβρη και στην Κεντρική Σκηνή στις 19 Σεπτέμβρη στο αφιέρωμα «Στο όνομά σου Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα...»

Με μεγάλη χαρά συμμετέχω και φέτος σε ένα ιστορικό φεστιβάλ, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που γιορτάζει τα 45 πια χρόνια του. Και είναι χαρά μου γιατί είναι ένα φεστιβάλ που είναι φεστιβάλ ουσίας, ιστορίας και σημασίας και γι' αυτό και όλοι δίνετε το «παρών» κάθε χρόνο και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό. Το «παρών» το δίνω και εγώ τα τελευταία συναπτά έτη, δεν θυμάμαι πόσα είναι, αλλά το κάνω με όλη μου την ψυχή και χαίρομαι πάρα πολύ όταν συναντιόμαστε και ανταμώνουμε εκεί και ζούμε αυτό που ζούμε, οπότε με όλη μου την καρδιά σάς προσκαλώ και φέτος στην Κοζάνη, στα Τρίκαλα και στο Κεντρικό Φεστιβάλ στην Κεντρική Σκηνή στο πάρκο Τρίτση... για να ανταμώσουμε και πάλι και να γιορτάσουμε. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Μίλτος ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Θα συμμετάσχει στις 7 Σεπτέμβρη στα Γιάννενα, στην Κεντρική Σκηνή στην Αθήνα στις 20 Σεπτέμβρη και στο αφιέρωμα για τον Μ. Ελευθερίου με τον Γ. Νταλάρα στις 21 Σεπτέμβρη

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι, κάθε χρόνο, το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της Αθήνας. Συμμετέχω από το 1992 και θα συνεχίσω να συμμετέχω με μεγάλη χαρά.

Γιώργος ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Θα εμφανιστεί στις 19 Σεπτέμβρη στη Λαϊκή Σκηνή

Παιδί της εργατιάς είμαι και εγώ και ξέρω τι πάει να πει να αγωνίζεσαι στη ζωή. Το ΚΚΕ είναι πάντα μπροστά σε τέτοιους αγώνες, γι' αυτό είμαι δίπλα του και φέτος, στα Φεστιβάλ, με γνήσιο λαϊκό τραγούδι.

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ

Το συγκρότημα θα εμφανιστεί την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων

Τραγουδάμε για την εργατική τάξη που παράγει όλο τον κοινωνικό πλούτο, χωρίς να τον καρπώνεται. Με την καλλιτεχνική μας παραγωγή και δράση προσπαθούμε για μια τέχνη οργανική στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Στεκόμαστε στο πλευρό της τάξης μας, στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, στο πλευρό αυτών που παλεύουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, αυτών που αγωνίζονται για την κοινωνικοποιημένη ανθρωπότητα, προχωρώντας αταλάντευτοι στο δρόμο της ταξικής πάλης.

Ευχαριστούμε την ΚΝΕ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Βιολέτα ΙΚΑΡΗ

Θα εμφανιστεί στις 19 Σεπτέμβρη στην Κεντρική Σκηνή στο αφιέρωμα «Εχω την αγάπη πρίμα»

Ο θεσμός του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που με υψηλή τέχνη μας οδηγεί στο απλό, στο ιδανικό και το αυτονόητο, δίνει χώρο, τρόπο και όραμα στους νέους να ενώσουν τις φωνές και τις καρδιές τους για να διεκδικήσουν το πιο δίκαιο όνειρο. Ας σταθούμε στο πλευρό αυτού του οράματος, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για το κοινό καλό.

Βασίλης ΓΙΣΔΑΚΗΣ

Θα εμφανιστεί στην Κεντρική Σκηνή στις 19 Σεπτέμβρη στο αφιέρωμα «Εχω την αγάπη πρίμα»

Με χαρά μου συμμετέχω στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ που συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια ζωής. Ενα Φεστιβάλ με ιστορία, που πάντα ήταν πρωτοπόρο και στα πολιτιστικά, αλλά και στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Εχουν συμμετάσχει διαχρονικά τόσοι καλλιτέχνες με πολύ σημαντικό έργο. Σας περιμένουμε όλους στο Κεντρικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 19, 20, 21 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση.

Πρόγραμμα συζητήσεων στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας

Τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γενιάς σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, η κοινωνία που ζούμε και η κοινωνία για την οποία παλεύουμε θα μπουν στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο του 45ου Φεστιβάλ στην Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συζητήσεων του κεντρικού Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 19/9

20.00: Διεθνούπολη - Χώρος έκθεσης: Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την Κουβανική Επανάσταση με τίτλο: «Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν» (Φιντέλ Κάστρο). Θα μιλήσουν: Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα, πρέσβειρα της Κούβας, Νίκος Καρανδρέας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, και Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

20.00: Στέκι Φοιτητών:«Τα "Τσέρνομπιλ" του καπιταλισμού. Πίσω από τον μύθο της "πράσινης ανάπτυξης"». Θα μιλήσουν: Αντώνης Ραλλάτος, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, και Εύη Γεωργιάδου, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30: Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων:«Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών. Οι νέοι εργαζόμενοι μαχητικά για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος». Θα μιλήσουν: Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, και Θανάσης Γκώγκος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Παρασκευή 20/9

20.00: Η κεντρική συζήτηση στη Λαϊκή Σκηνή με θέμα: «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση την εποχή της "ψηφιακής οικονομίας"». Θα μιλήσουν: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

20.00: Θεατράκι Πολιτισμού:«Πόσο ριζοσπαστικό είναι το "μεταμοντέρνο";». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

19.30: Χώρος Προσφύγων και Μεταναστών: «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι παλεύουμε ενωμένοι, για να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα». Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάββατο 21/9

21.45: Μαθητικό Στέκι:«Το hip-hop δεν σταματά...». Θα μιλήσουν: Μιθριδάτης, Ζωγράφος, Retro (Rebellion Connexion), Φρανκ και Ιάσονας Φανός, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org