ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Μήνυμα ξεσηκωμού για την απεργία στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό

«Ασφάλιση για όλους και σταθερή εργασία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία», απαίτησαν με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Μήνυμα καταδίκης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και ενίσχυσης της πάλης για αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία στις 18 Φλεβάρη, έστειλαν οι συγκεντρώσεις που οργάνωσαν χτες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε 7 σημεία της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πλέον, όλο το βάρος πέφτει στην προσπάθεια για την παραπέρα ενίσχυση του απεργιακού μετώπου, για να γίνει η επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων, των οργανώσεων των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των συνταξιούχων σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά, να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση, για την απόσυρση του άθλιου νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας, στη μία από τις 7 ταυτόχρονες κινητοποιήσεις που έγιναν χτες το απόγευμα σε όλη την Αττική, σωματεία και εργαζόμενοι, συνταξιουχικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι, μαζικοί φορείς, πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική συγκέντρωση στα Προπύλαια.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Αμέσως μετά, πίσω από τα πανό των σωματείων, με σημαίες και πικέτες οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέρνουν νέο νόμο - λαιμητόμο», κατήγγειλαν και με τα συνθήματά τους απαίτησαν «Ασφάλιση για όλους και σταθερή εργασία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία».

Η πορεία ακολούθησε την οδό Ερμού στο Μοναστηράκι, ενημερώνοντας για τα σχέδια νέου χτυπήματος στην Ασφάλιση, αποκαλύπτοντας τα ψέματα της κυβέρνησης, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις των σωματείων.

«Ούτε ρίσκο, ούτε λοταρία δεν θα παραδώσουμε στον τζόγο τα Ταμεία» ξεκαθάρισαν και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να στείλουν μήνυμα πως «Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».

Ανάμεσα στα σωματεία, με το δικό του πανό διαδήλωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής μέλη του ΠΓ.

Στον Πειραιά και τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις στην Αττική
  • Με κεντρικό σύνθημα «Απεργιακός ξεσηκωμός! Ολοι στον αγώνα, όλοι στους δρόμους», οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του Πειραιά έδειξαν χτες από την πλατεία Κοραή όπου αρχικά συγκεντρώθηκαν, την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με την απεργία στις 18 Φλεβάρη. «Αγωνιζόμαστε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας», τόνισε στην κεντρική ομιλία ο Νάσος Γεροπαναγιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, καλώντας τους συγκεντρωμένους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας. Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της ΟΓΕ η Μαργαρίτα Ρεΐση και ο Βασίλης Γκιτάκος από την ΔΑΣ ΟΤΑ. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.
  • ΕΛΕΥΣΙΝΑ
    ΕΛΕΥΣΙΝΑ
    Στο Περιστέρι, στη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και πλήθος φορέων της Δυτικής Αθήνας. Με συνθήματα στα πανό όπως «Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους» και «Το λεπίδι για το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου - Βρούτση πετσοκόβει συντάξεις - επιδόματα - θεραπείες» εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - κεφαλαίου. Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τόνισε στην ομιλία του: «Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το παιχνίδι της εξαπάτησης, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι. Αλλωστε δεν πρωτοτυπεί. Δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση που να παρουσίασε μια νομοθετική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό λέγοντας ότι θα μειωθούν παροχές, συντάξεις κ.λπ. Αντίθετα, μιλούσαν για τη βελτίωσή τους. Ομως η ζωή επιβεβαιώνει ακριβώς τα αντίθετα: Οι εργαζόμενοι να μετρούν απώλειες και το κεφάλαιο να παίρνει το ένα πίσω από τ' άλλο προνόμια, για να εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες κερδοφορίας». Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Δημήτρης Σωτηριάδης, πρόεδρος της Ενωσης ΕΒΕ Περιστερίου, και ο Δημήτρης Βαρελάς, πρόεδρος του Παραρτήματος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου.
  • Στη Νέα Ιωνία, μήνυμα καταδίκης του νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση έστειλαν από την πλατεία Σημηριώτη και την πορεία που ακολούθησε εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς από τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Δασκαλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, ο οποίος υπογράμμισε πως σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές, τεχνολογικές, παραγωγικές προϋποθέσεις, οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν διευρυμένο χρόνο συνταξιοδότησης, να εργάζονται λιγότερες ώρες και να έχουν υψηλού επιπέδου δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και η Ντ. Λιάκου, εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», η οποία μεταξύ άλλων ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα για το δικαίωμα και το ύψος της σύνταξης που αντιμετωπίζουν ομάδες εργαζομένων που υποαπασχολούνται για χρόνια, όπως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ
    Στην Καλλιθέα, στην πλατεία Δαβάκη συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς την νότιας Αθήνας. Στην ομιλία του, ο Παύλος Αλεξανδράκης, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε τον υπουργό Εργασίας για τη χτεσινή χρυσαυγίτικης κοπής επίθεση που έκανε στο ταξικό κίνημα. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αθηνά Λαζαρίδη, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, καταγγέλλοντας το χτύπημα που φέρνει ο νόμος της κυβέρνησης στο δικαίωμα της μητρότητας. Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, αναφέρθηκε στην πλήρη γύμνια του συστήματος Υγείας, με τις σοβαρές ελλείψεις που φάνηκαν και στην περίπτωση του Παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων, ενώ ο Γιάννης Κάτσης, από τον Σύλλογο Γονέων του ΚΕΑΤ, υπογράμμισε ότι το νέο Ασφαλιστικό θα στείλει τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στον Καιάδα.
  • Στην Ανατολική Αττική, μαζικό «παρών» στην κινητοποίηση στο Γέρακα, παρά το τσουχτερό κρύο, έδωσαν εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ και Συλλόγων συνταξιούχων της περιοχής των Μεσογείων - Λαυρεωτικής. Ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Παναγιώτης Τσιχλής από το Σωματείο Συνταξιούχων Αγ. Παρασκευής και πέριξ δήμων και η Νατάσσα Καμπέλη από την ΟΓΕ.
  • ΕΡΜΟΥ
    ΕΡΜΟΥ
    Στη Δυτική Αττική, με δυναμική πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Βεργάκης, εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δυτικής Αττικής «Κ. Βάρναλης», ενώ στη σημασία της επικείμενης απεργίας στάθηκε στην ομιλία του ο Νίκος Μαΐλης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απάντηση στις αξιώσεις των ξενοδόχων και στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) απάντησε χτες το μεσημέρι το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, στις προκλητικές απαιτήσεις που προβάλλουν οι εργοδότες μπροστά στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία. Παράλληλα, καταδίκασαν την αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, στέλνοντας μήνυμα προετοιμασίας της απεργίας στις 18 Φλεβάρη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επιχειρησιακά σωματεία, ενώ το κλαδικό Συνδικάτο είχε προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Αντιπροσωπεία σωματείων έκανε παρέμβαση για τη ΣΣΕ σε εκπροσώπους της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι ξενοδόχοι αξιώνουν μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, 6ήμερο και «σπαστά» ωράρια, μισθούς «τριών ταχυτήτων» με «υποκατώτατο» στα 600 ευρώ για όσους δουλεύουν πρώτη φορά στα ξενοδοχεία.

«Πληρώσαμε την "κρίση" τους με μεγάλες μειώσεις μισθών, δεν θα θυσιαστούμε για να συνεχίσουν να θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας!», είναι η απάντηση του Συνδικάτου.

Οσο για το νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα, το Συνδικάτο επισημαίνει πως οι «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις που κυριαρχούν στον κλάδο, οδηγούν τους εργαζόμενους σε δυσκολία να κατοχυρώσουν βασικά δικαιώματα στην Υγεία, στην περίθαλψη, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στην προστασία της μητρότητας.

«Ολοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις που θα εξασφαλίζουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για συντάξιμες αποδοχές για αξιοπρεπή γεράματα και σύγχρονη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!», καταλήγει το Συνδικάτο και καλεί στην προετοιμασία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Δεκαοχτώ Φλεβάρη έχει απεργία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία» βροντοφώναξαν χτες οι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, στις μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων που έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Ανατολικά) και στην πλατεία Ευόσμου (Δυτικά).

Στην Τούμπα συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι από τις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Στην ομιλία του, ο Στράτος Κουρτζανίδης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου, ενώ υπογράμμισε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκεται στον πυρήνα της ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Τούμπας, που κατέληξε στο πάρκο του Αγ. Θεράποντα. Με τα πανό και τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι «Κυβέρνηση ΝΔ και εργοδοσία τσακίζουν τις ζωές μας, διαλύουν τα ταμεία», ενώ κάλεσαν «Δουλειά μέχρι τον τάφο, άθλια ζωή, κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχθεί».

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ευόσμου μαχητικό «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από όλες τις συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, από Κορδελιό, Συκιές, Νεάπολη, Πολίχνη, Σταυρούπολη κ.α. Διαμήνυσαν ότι «Δημόσια Ασφάλιση και καθολική, αυτή είναι η απάντηση η ταξική». Στη συγκέντρωση μίλησε η Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης. Κάλεσε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας, να μη λυπηθούν κόπο και προσπάθεια να ενημερώσουν, να πείσουν τον κόσμο να συμμετάσχει στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, να βάλει επιτέλους μπροστά τις δικές του ανάγκες. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα και στην Ξάνθη. Στην Κομοτηνή, το μεσημέρι, έγιναν μαζική εξόρμηση στην κεντρική πλατεία και παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μαζικές εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους εργασίας, σχολές και καταστήματα πραγματοποιήθηκαν πρωί και απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και σε μια σειρά ακόμα από πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στα Γιάννενα, μήνυμα καταδίκης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου έστειλαν σωματεία και εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητικοί σύλλογοι, στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Καλύβας, πρόεδρος του Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ιωαννίνων.

Στην Κρήτη, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση στο Ηράκλειο και μαζικές πικετοφορίες σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας, σε Αγρίνιο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Καλαμάτα, Πύργο, Κέρκυρα κ.α.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Με απεργία διεκδικούμε να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση

Αποσπάσματα από την ομιλία στη συγκέντρωση στα Προπύλαια

«Καταδικάζουμε το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ, που ιδιωτικοποιεί την Ασφάλιση. Παλεύουμε για δωρεάν και δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Για υψηλές παροχές Υγείας - Πρόνοιας», τόνισε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια, μεταφέροντας το μήνυμα χιλιάδων διαδηλωτών σε έξι ακόμα σημεία της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.

«Τα σημερινά συλλαλητήρια είναι ακόμα ένας κρίκος στον αγώνα», πρόσθεσε και υπογράμμισε πως «μέσα από συγκεντρώσεις, ενημερώσεις σε χώρους δουλειάς, Γενικές Συνελεύσεις σωματείων σε όλη τη χώρα,οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα αποφασίζουμε ότι πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα», κλιμακώνοντας με απεργία στις 18 Φλεβάρη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και απαιτώντας «να αποσυρθεί τώρα ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση!».

Σχολιάζοντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης που αναπαράγεται νυχθημερόν στα μέσα ενημέρωσης, για τις «αυξήσεις» στις συντάξεις και τη «διόρθωση αδικιών», επισήμανε ότι συνοδεύεται από «θάψιμο» της δραστηριότητας των σωματείων, των παρεμβάσεων εργαζομένων και συνταξιούχων, του απεργιακού αγώνα που δίνουν γύρω από το ίδιο μέτωπο οι εργαζόμενοι στη Γαλλία.

«Ξεπερνώντας τα μεγάλα λόγια διαφόρων υπουργών, βουλευτών και "ειδικών" επί του Ασφαλιστικού και κοιτώντας στα συγκεκριμένα στοιχεία, πέφτουν οι ψεύτικοι μανδύες και μένει πεισματάρα η αλήθεια», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Η ΝΔ δεν φέρνει νέο νόμο. Εφαρμόζει κατά γράμμα τον νόμο Κατρούγκαλου, αφού η αρχιτεκτονική του παραμένει απαράλλακτη. Απλά κάνει κάποιες προσθήκες για να τον θωρακίσει και για να ξεπεράσει τα νομικά κενά. Αυτός ο νόμος αποτέλεσε έως και σήμερα την κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, καθώς ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Δικαίως ονομάζεται λοιπόν από τους εργαζόμενους νόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου».

Μήνυμα καταδίκης και του άθλιου ρόλου των εργατοπατέρων

Ο Κ. Δράκος στάθηκε ιδιαίτερα στον άθλιο ρόλο που έχει αναλάβει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, όπως αποτυπώνεται στην προχτεσινή της ανακοίνωση, την οποία χαρακτήρισε «μνημείο απεργοσπασίας»: «Η ανακοίνωση λέει ότι "γίνεται πολύ κακό για τίποτα", μιλάει για "ελαφρές βελτιώσεις" σε όσα ισχύουν σήμερα, χωρίς να βγάζουν άχνα για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Στο διά ταύτα της επιχείρησης χτυπήματος της απεργίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ καταλήγει ότι "δεν πρόκειται να εντάξει την αντίδρασή της στις προωθούμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, σε κανέναν κομματικό σχεδιασμό καμίας παράταξης. Διατηρώντας την αυτονομία της επιδιώκει εξαντλητικό, σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο για τη διασφάλιση ενός ασφαλιστικού συστήματος που θα εγγυάται τις παρούσες και τις επόμενες γενιές..."! Απεργοσπασία και "διάλογος" μέχρι τελικής πτώσης, με τους εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να μην κρατούν πια ούτε τα προσχήματα...».

Το περιεχόμενο της πρόσφατης ανακοίνωσης και η παρατεταμένη σιωπή της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ όσον αφορά το Ασφαλιστικό είναι, όπως εξήγησε, αποτέλεσμα του ρόλου που έχουν αναλάβει: «Αποτελούν το "λαγό" στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, ζητάνε τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, έχουν ανοιχτά πάρε - δώσε και ανταλλάγματα. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, εμφανίζονται όχι απλά ως ένας βαθύς απεργοσπαστικός μηχανισμός, αλλά ως μια σφραγίδα που τάχα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και επιδιώκει να περάσει γύψο στις εργατικές διεκδικήσεις, να κυριαρχήσει η αφωνία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, να συμβάλει, πλάι στην κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, στη σιγή νεκροταφείου».

Με όλες μας τις δυνάμεις για την απεργία στις 18 Φλεβάρη

«Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν ξεπεράσει τη γραφειοκρατική ομάδα της ΓΣΕΕ», σημείωσε, καθώς «παρά τις απειλές και την υπονομευτική προσπάθεια που κάνει, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα αλλά και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει απεργία για τις 18 Φλεβάρη και θα διαδηλώνουν έξω από τα υπουργεία, τη Βουλή και τις εργοδοτικές ενώσεις για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση, που παραδίδει την Ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της Υγείας, που μετατρέπει την Ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε τζόγο και ατομικό ρίσκο».

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Κ. Δράκος κάλεσε συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους τις μέρες μέχρι την απεργία να οργανώσουν πλατύ άνοιγμα ενημέρωσης για το νομοσχέδιο και συμμετοχής στην απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, με ανακοινώσεις, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις. «Με το κεφάλι ψηλά, με το δίκιο στο πλευρό μας, οργανώνουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση! Στις 18 Φλεβάρη απεργούμε!», κατέληξε.

Συσκέψεις και Συνελεύσεις

-- Το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, την ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας καλεί αύριο Σάββατο σε Γενική Συνέλευση στις 9 π.μ.

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κοζάνης καλεί σε Γενική Συνέλευση αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ. στην έδρα του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας & Νήσων Αργοσαρωνικού καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, την Κυριακή 9/2, στις 10 π.μ.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9/2, στις 5 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (1ος όροφος).

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί την Κυριακή 9/2 στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (Φριζή 10, Χαλκίδα) σε Γενική Συνέλευση.

-- Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 12/2 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για την προετοιμασία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη.

-- Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ διοργανώσει εκδήλωση ενημέρωσης ενόψει της απεργίας, την Τετάρτη 12/2 στις 6 μ.μ. στην άνω αίθουσα «ΟΜΗΡΕΙΟΥ», με ομιλήτρια την Βέττα Πανουτσάκου, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ