ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή, ο λαός να οργανώσει την πάλη του με ισχυρό ΚΚΕ παντού

Στιγμιότυπο από την περιοδεία και την εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στους εμπορικούς δρόμους σε Μοναστηράκι - Πλάκα
Στιγμιότυπο από την περιοδεία και την εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στους εμπορικούς δρόμους σε Μοναστηράκι - Πλάκα
Με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε σχολεία, νοσοκομεία και γειτονιές, συνεχίζει την πολιτική της εξόρμηση η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ για την ενημέρωση, τη διαφώτιση και την κινητοποίηση του λαού, με σύνθημα: «Καμία ανοχή, καμία αναμονή, ο λαός να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!».

Τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκε πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», ενώ σήμερα Τρίτη, εκτός από το πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών που πραγματοποιούνται όλη τη μέρα σε μια σειρά χώρους, στις 7 μ.μ., σε καφενείο στο Λ. Αξιωματικών θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Τετάρτη

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω περιοδείες και συγκεντρώσεις:

-- Στο αμαξοστάσιο τρόλεϊ Κόκκινου Μύλου, στις 7.30 π.μ., με τον Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», στις 11.30 π.μ., με τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στο αμαξοστάσιο ΕΘΕΛ Πειραιά, στις 9.30 π.μ., με τον Θανάση Ευαγγελάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στο μηχανοστάσιο ΟΣΕ Ρέντη, στις 8.30 π.μ., με τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στην εταιρεία Πληροφορικής ΗΔΙΚΑ, στις 11 π.μ., με τον Σπύρο Μπότση, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στην εταιρεία ΟΤΜ, στις 9.30 π.μ., με τον Γιάννη Μερεντίτη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις Μηχανογραφικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ Ζωγράφου, στις 7.30 π.μ., με τον Θανάση Κοτσαμπασάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στο ΙΚΕΑ Κηφισσού, στις 12 μ., με τον Τάσο Κεσόπουλο, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στις 10 π.μ., με τον Χρήστο Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο Παλλήνης, με τον Κώστα Συμεωνίδη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής για το θάνατο της σ. Κωστούλας Σεφέρη

Η ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο της συντρόφισσας Κωστούλας Σεφέρη:

«Η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο της σ. Κωστούλας Σεφέρη.

Η σ. Κωστούλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 από φτωχή οικογένεια εργατών. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία με μεταπτυχιακό στη διδακτική της γαλλικής γλώσσας. Πριν από το διορισμό της ως καθηγήτριας Γαλλικών στο Γυμνάσιο Ραχών Ικαρίας, δούλεψε αρκετά χρόνια στην κλωστοϋφαντουργία και σε άλλους κλάδους.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ, μαθήτρια στο σχολείο της στην Αθήνα (Μαράσλειο), το 1979 και στο ΚΚΕ το 1986. Συμμετείχε στο μαζικό κίνημα από διάφορες θέσεις, στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σάμου, στο Συντονιστικό για την Υγεία, στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ικαρίας - Φούρνων, σε πολιτιστικούς συλλόγους, στην Ενωση Καθηγητών Γαλλικής. Ανέλαβε διάφορες στελεχικές θέσεις στο Κόμμα και το 2011 εκλέχτηκε Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Ικαρίας του ΚΚΕ.

Η σ. Σεφέρη, χωρίς να υπολογίζει δυσκολίες, τίμησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ. Οπως έγραφε στο βιογραφικό της, "τόσα, αρκετά πλέον χρόνια οργανωμένης ζωής, έμαθα τι σημαίνει επιμονή και απαιτητικότητα, υπομονή και προσφορά, προσπάθεια να ανταποκριθείς με κάθε τρόπο, "οπωσδήποτε", το να είσαι μπροστά στην εξόρμηση, στην αφισοκόλληση, στην πολιτική εξόρμηση, στη δουλειά στο κίνημα και να έχει αποτέλεσμα η δουλειά σου και με τη στάση σου να διαπαιδαγωγείς και τους συντρόφους σου. Οτι η προσφορά στο Κόμμα δεν έχει όρια, ότι πρέπει να μάθει κανείς να μην υπολογίζει κούραση, κόπο και επιθέσεις. Μέσα απ' όλα αυτά έρχεται η συνειδητοποίηση ότι, τότε μικρή, το να μπω στην ΚΝΕ και να περάσω και στο Κόμμα αργότερα ήταν τελικά η πιο μεγάλη, η καλύτερη απόφαση ζωής!"

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει στις Ράχες Ικαρίας την Τετάρτη 8/10 στις 4 μ.μ.».

  • Ανακοίνωση για την πρόωρη απώλεια της σ. Κωστούλας Σεφέρη εξέδωσε και η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ.
Προσφορές στη μνήμη της
  • Ακριβή και αλησμόνητη συντρόφισσα και φίλη, ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ,

Με τη στάση σου, ένα χρόνο από τη διαπίστωση της αιφνίδιας και μοιραίας αρρώστιας σου, απέδειξες τη δύναμη της κομμουνίστριας.

Του ανθρώπου που αγαπά τη ζωή, γι' αυτό μπορεί να της δίνει αξία σε οποιεσδήποτε συνθήκες, μέχρι την τελευταία του πνοή.

Στάθηκες μαχήτρια, όρθια και στις τελευταίες μέρες σου, συντροφεύοντάς μας στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», στο 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ».

Σε τιμώ, όπως το ήθελες, ενισχύοντας το Κόμμα μας με 500 ευρώ, μπροστά στην Οικονομική Εξόρμησή του. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη στον άνδρα σου, σύντροφο Παντελή, και στην αγαπημένη σου αδελφή, Ευανθία.

Ελένη Μπέλλου

  • Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας, κομμουνίστριας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, που τόσο πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε 70 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αποστόλης - Καίτη - Φάνης - Σέβη

  • Στη μνήμη της σεμνής, αταλάντευτης, κομμουνίστριας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ. Μαρία - Στέφανος
ΙΛΙΟΝ
Σε δίκη αύριο στελέχη της ΚΝΕ και η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη»

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η δίκη των στελεχών της ΚΝΕ και της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», που παραπέμπονται στο δικαστήριο μετά από αναληθή μήνυση γονέα. Η μήνυση αφορούσε αρχικά τα μέλη της ΚΝΕ για εξόρμηση που έκαναν έξω από το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε και κατά της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ.

Με αφορμή την παραπομπή σε δίκη - η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 24 Ιούλη - των τριών μελών της ΚΝΕ, καθώς και της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», με κοινή τους ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ τόνιζαν τα εξής:

«Η προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Με απαράδεκτη προθυμία η Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθήνας στρέφεται για μια ακόμη φορά κατά νεολαίων κομμουνιστών, μελών της ΚΝΕ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έσπευσε να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά τριών μελών της ΚΝΕ, υιοθετώντας και υπερθεματίζοντας την αναληθή μήνυση γονέα για δήθεν "συκοφαντική δυσφήμιση", όταν τον Σεπτέμβρη του 2013, οι τρεις κομμουνιστές διέδιδαν τις θέσεις της Οργάνωσης για τα ζητήματα της Παιδείας έξω από το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου.

(...) Επιπλέον, επεκτείνει με προκλητικό τρόπο τις κατηγορίες και σε βάρος του διευθυντή και του αρχισυντάκτη του "Ριζοσπάστη", γιατί η εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ δημοσίευσε ανακοίνωση της ΚΝΕ που καταδίκαζε τη σύλληψη των τριών μελών της ΚΝΕ από την Αστυνομία, μετά τη μήνυση του ίδιου γονέα.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλουν αυτές τις ενέργειες, που σκοπό έχουν την τρομοκράτηση της νεολαίας και τη συκοφάντηση των πρωτοπόρων αγωνιστών της, των μελών της ΚΝΕ. Τη δράση της ΚΝΕ και την επαφή της με τη νεολαία, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, δε θα τη σταματήσει καμία απαράδεκτη και χοντροκομμένη προσπάθεια ποινικοποίησης. Αντίθετα, η ΚΝΕ θα δυναμώσει κι άλλο τους δεσμούς της με τους νέους των λαϊκών οικογενειών, θα συζητήσει πλατιά τις θέσεις της Οργάνωσης με χιλιάδες νέους και νέες.

Καλούμε τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τους φορείς της νεολαίας, τους γονείς να καταδικάσουν αποφασιστικά και μαζικά αυτές τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις.

Η τρομοκρατία και η καταστολή απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ θα πέσουν στο κενό για μια ακόμη φορά».

Δραστηριότητα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 7 π.μ., περιοδεία στο Ηλεκτρολογικό του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Δελής, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ., περιοδεία στα γραφεία της ΕΥΑΘ στην Τσιμισκή, ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 12.30 μ., περιοδεία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 10.30 π.μ., περιοδεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο Γιάννης Νοτάκης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ