ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Γενάρη 2017 - Κυριακή 8 Γενάρη 2017
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΦΩΤΟ

Η μνήμη του συντρόφου και φίλου μας ΕΝΙ ΖΟΥΡΝΤΑ δεν μπορεί να τιμηθεί παρά μόνο στην πράξη. Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε δίπλα του όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και περίλυποι που πλέον βαδίζουμε τον ανηφορικό δρόμο του αγώνα μακριά του. Οι θυσίες και οι κόποι του δεν θα πάνε ποτέ χαμένοι όσο συνεχίζουμε να παλεύουμε για την υπόθεση της εργατικής τάξης, με την ίδια αισιοδοξία και πίστη στο κόμμα που είχε κι αυτός.

Οι Οργανώσεις ΕΜΠ του Κόμματος και της ΚΝΕ προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 2.350 ευρώ κάνοντας αυτή τη δημοσίευση στον «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα που διάβαζε κάθε μέρα ο Ενι.

Οι σύντροφοί του

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ γεννήθηκε στις 7/1/1918 στις Αρχάνες. Πάλεψε οργανωμένα μέσα από την ΟΚΝΕ και αργότερα από τις γραμμές του ΚΚΕ όλη του τη ζωή. Στρατιώτης στον αλβανικό πόλεμο, αντάρτης στα βουνά της Κρήτης τα χρόνια της Κατοχής με την ομάδα του Γιάννη Ποδιά. Συνελήφθη και εξορίστηκε κατά τον Εμφύλιο στη Γυάρο. Ομως, δεν έκανε δήλωση μετανοίας και πάντα μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν οργανωμένο μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Σύντροφος αγωνιστής στο πλευρό του λαού.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κατερίνα και οι γιοι του Γιώργος και Δημήτρης Κωνσταντινίδης προσφέρουν το ποσό των 1.500 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ηρακλείου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ 3

Στις 9/1/2016 συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατο του ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΙΤΗ του Αριστείδη και της Ελένης. Γεννήθηκε στα 1934 στον Εμμανουήλ Παππά Σερρών.

Στις 18/6/2015 συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΖΙΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΡΠΟΥ. Πέθανε στην Τσεχία με την επιθυμία να γυρίσει στην πατρίδα.

Ο ΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ γεννήθηκε το 1932 στο Νεστόριο Καστοριάς. Στα 16 του χρόνια έγινε μαχητής του ΔΣΕ. Μετά τον Εμφύλιο βρέθηκε στη Σοβιετική Ενωση, στην Τασκένδη και μετά τη μεταπολίτευση εγκαταστάθηκε στην Καβάλα. Απεβίωσε στις 19/9/2015.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Πετραλώνων για την ενίσχυση του επαναστατικού μας κόμματος.

Κατερίνα Σίτη, Ελένη Σίτη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου γονιών ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ, που πάλεψαν μέχρι το τέλος της ζωής τους για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς εκμετάλλευση, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φαρμάκου - Μεσόγεια.

Η κόρη τους Δήμητρα Τζώρτζη

***

Στη μνήμη των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΛΑ και ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΟΛΑ, μαχητών του ΔΣΕ, από το Πεύκο Καστοριάς καθώς και στη μνήμη όλων των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ από το Γλυκονέρι Καστοριάς, προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΗ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΗ
Ευανθία Τσιρώνη - Τσιόλα

Παναγιώτης Τσιρώνης

***

ΦΩΤΟ

Στις 4/1/2017 συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από το θάνατο του συντρόφου ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού και πολιτικού πρόσφυγα στην Τσεχοσλοβακία από το 1949 μέχρι το 1981. Ηταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κυριακή και τα παιδιά του Τατιανή και Γιώργος προσφέρουν 150 ευρώ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ την περίοδο 1946 - 1949 στην Πελοπόννησο, συνεπούς αγωνιστή μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, στο δύσκολο αγώνα του, το ποσό των 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΚΙΔΕ.

Η κόρη του Σ. Νιάρχου

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μου, ΘΕΟΧΑΡΗ και ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΗ, και του αδερφού μου, ΧΡΗΣΤΟΥ, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Κώστας Χάρης

***

ΦΩΤΟ

Στις 30/9/2016 απεβίωσε ο σ. ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΠΙΤΙΟΣ. Γεννήθηκε στο Σισάνι του Νομού Κοζάνης το 1928. Το 1948 εντάχθηκε στον ΔΣΕ και πήρε μέρος σε πολλές μάχες. Σε μία από αυτές τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά, με συνέπεια να του προκαλέσει προβλήματα υγείας σ' όλη του τη ζωή. Με τη λήξη του Εμφυλίου πηγαίνει στη ΛΔ της Πολωνίας, όπου σπουδάζει στη Γεωργική Σχολή. Εκεί γνωρίζεται με την Κατίνα Τσαπκάνη - παιδί του εμφυλίου πολέμου - και παντρεύονται. Απέκτησαν τρία παιδιά, δύο αγόρια και μία κόρη.

ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
Η Κατίνα πέθανε στα 44 της χρόνια από ανίατη αρρώστια και ο Αντρέας το 1980 με τα παιδιά του γυρίζει στην πατρίδα. Στην Πτολεμαΐδα, όπου μένει, έρχεται σε επαφή με την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ αλλά λόγω της υγείας του δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί. Παίρνει μέρος σ' όλες τις εκδηλώσεις του Κόμματος και το ενισχύει οικονομικά. Ο «Ριζοσπάστης» ήταν η καθημερινή του εφημερίδα.

Στη μνήμη του, η κόρη του Ελένη προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Το Γενάρη του 2017 συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα ΑΝΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, από την Καβάλα, καπνεργάτρια, αγωνίστρια, μέλος του ΚΚΕ. Στην περίοδο της Αντίστασης στο σπίτι της έκρυβε πολύγραφο, που με άλλους συντρόφους έβγαζε προκηρύξεις. Το 1942 συνελήφθη και βασανίστηκε μαζί με τη μικρή της κόρη Σταυρούλα, όμως ποτέ δεν κάμφθηκε. Παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής της αγωνίστρια, διακινούσε ανελλιπώς τον «Ριζοσπάστη» και συμμετείχε στις Οικονομικές Εξορμήσεις του Κόμματος.

Στη μνήμη της η κόρη της Δώρα Καρατζά προσφέρει για ενίσχυση στην ΤΕ Καβάλας 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από δύο μήνες «έφυγε» από κοντά μας η μάνα και γιαγιά μας ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΟΡΜΠΑ. Γεννήθηκε το 1928 στην Ακρη Ελασσόνας αλλά από το 1952 έζησε στη Μηλέα Ελασσόνας. Από τα πολύ μικρά της χρόνια εντάχθηκε στα Αετόπουλα και στη συνέχεια στην ΕΠΟΝ. Εμεινε δε μέχρι τα τελευταία της χρόνια πιστή στις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της τα παιδιά της Γιώργος, Θόδωρος και Παναγιώτης, όπως και τα εγγόνια της προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Δάσους - Γρηγορούσας Χαϊδαρίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μας, ΣΑΡΑΣ και ΘΩΜΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, του γαμπρού και συζύγου, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ (φωτ.), προσφέρουμε 400 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος στην ΤΕ Δράμας.

Αγγελική Ματή
Αγγελική Ματή
Σόλων, Κούλα και Δήμητρα Ιωαννίδου - Αρβανιτίδου

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώθηκαν 41 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω των ΟΒ Νομικής και ΟΒ ΔΕΣ Παντείου, 60 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 8 Γενάρη συμπληρώνονται τρία χρόνια που «έφυγε» για το μακρινό ταξίδι ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ. Οι σύντροφοι και φίλοι του δεν τον έχουν ξεχάσει.

Στη μνήμη του οι Κίτσιος Τάσος, Τσίντζος Ανδρέας, Κωνσταντόπουλος Δημήτρης και Πατρινός Παναγιώτης προσφέρουν στο Κόμμα 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΦΟΥΛΙΔΗ ΣΩΚΡΑΤΗ προσφέρουν το ποσό των 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στην ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, η γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά του Χρήστος, Αθανασία, η εγγονή του Μαρία.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΚΙΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, από το Αμπελοχώρι Ιωαννίνων, που «έφυγε» από τη ζωή στις 24/3/2015, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν μέσω Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων και ΚΟΒ Λογιστών Αθήνας το ποσό των 150 ευρώ στο Κόμμα για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΙΩΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, από το Αμπελοχώρι Ιωαννίνων, τα παιδιά του προσφέρουν χρηματικό ποσό στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΣΕΦΕΡΗ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 250 ευρώ.

Ο σύζυγός της Κώστας Σεφέρης, οι κόρες της Βαγγελιώ και Ιφιγένεια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ξαδέρφης ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας.

ΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΡΠΟΣ
ΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΡΠΟΣ
Τα ξαδέρφια της Κώστας, Βαγγελιώ, Ιφιγένεια Σεφέρη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας και ξαδέλφης ΚΛΟΤΙΛΔΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, που πάλεψε όλη της τη ζωή για τα ιδανικά του Κόμματος και που η αγάπη, ο αλτρουισμός και το πάθος της για τη ζωή ήταν τα σημεία αναφοράς της για όλους όσοι την συναναστράφηκαν προσφέρω στο ΚΚΕ 10 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Α. Μ.

  • Στη μνήμη της ΚΛΟΤΙΛΔΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που μαζί του πάλεψε ακόμα και στα δύσκολα, 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Συλβί, Γιάννης, Αννί και Κώστας

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδελφής, ΚΛΟΤΙΛΔΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, που αταλάντευτα στήριξε όλη της τη ζωή, 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Τιτίκα Σκουλή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΓΙΑ ΜΑΤΗ και της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΑΤΗ, η οποία αγωνίστηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, προσφέρουμε 30 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Α. Μ., Αννί, Κώστας, Συλβί και Γιάννης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης, συνοδοιπόρου του ΚΚΕ και στη μνήμη του γιου μας ΚΩΣΤΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

ΚΛΟΤΙΛΔΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
ΚΛΟΤΙΛΔΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Αθηνά Δροσοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΤΣΟΥ και για τη γιορτή του προσφέρω στο ηρωικό ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Η γυναίκα του Τασία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, αγωνιστή του ΕΑΜ και του ΔΣΕ, πολιτικού πρόσφυγα στην ΕΣΣΔ, που έμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του στις αρχές του ΚΚΕ, ο γιος του Μίλτος Στεφάνου προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

28 Νοέμβρη, 14ος χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της ειρήνης, μέλος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε πιστός αγωνιστής για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Ασπρων Χωμάτων.


Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος

ΠΑΝΑΓΙΩ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ
ΠΑΝΑΓΙΩ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Νίκος Κοτανίδης
Νίκος Κοτανίδης

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΦΩΤΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΝΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΜΠΟΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΟΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΖΟΥΡΝΤΑ ΕΝ
ΖΟΥΡΝΤΑ ΕΝ

ΚΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΑΝΗ ΖΟΡΜΠΑ
ΦΑΝΗ ΖΟΡΜΠΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΙΤΙΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΙΤΙΟΣ

ΣΙΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΙΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΖΕΙΜΠΕΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΖΕΙΜΠΕΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ