ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Νοέμβρη 2011
Σελ. /16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Εκθεση - προσφορά στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα

Εγκαινιάζεται στις 10 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, στάση Μετρό: Κεραμεικός), η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών για τα 30χρονα της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και η ΕΕΔΔΑ. Η έκθεση, στην οποία θα συμμετέχουν 162 καλλιτέχνες με αντίστοιχα έργα τους, θα λειτουργήσει μέχρι τις 27/11 Νοεμβρίου. Τα έργα θα διατίθενται για τη στήριξη των σκοπών της ΕΕΔΔΑ, η οποία στα 30 χρόνια δράσης της έχει μεγάλη προσφορά στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Οπως σημειώνει το ΕΕΤΕ «η ΕΕΔΔΑ από το 1981 που ιδρύθηκε, είναι κοινωνός των διεθνών προβλημάτων, των οραμάτων και του λαϊκού πολιτισμού, που αναπτύσσουν οι αγωνιζόμενοι λαοί. Στέκεται στο πλευρό των μεταναστών που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, αποδιωγμένοι από τις πατρίδες τους, κατατρεγμένοι από επεκτατικές πολιτικές και ληστρικούς πολέμους. Υπερασπίζεται τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του ενάντια στην πανίσχυρη ισραηλινή μηχανή, που, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του στερεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, μαζί και το αυτονόητο δικαίωμα να έχει δική του πατρίδα. Εναντιώθηκε στο απάνθρωπο "απαρτχάιντ" που είχε μετατρέψει το λαό της Νότιας Αφρικής υπόδουλο μέσα στην ίδια του την πατρίδα. Στηρίζει τους αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής, όπου οι ΗΠΑ επέβαλαν δικτατορικές κυβερνήσεις και προσπαθούν, με κάθε μέσο, να ανατρέψουν ελεύθερα εκλεγμένες κυβερνήσεις. Στηρίζει τους αγώνες των λαών της Αφρικής ενάντια σε κάθε είδους ιμπεριαλιστική επιβολή. Δε χρηματοδοτείται από το κράτος». Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: 10.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00 εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής. Πληροφορίες για τα έργα της έκθεσης στην ιστοσελίδα : http://www.eedda.gr/Expo2011


Κυριακή 6/11
  • KollektivA
    KollektivA
    Το έργο του Ιρβιν Γιάλομ «Οταν έκλαψε ο Νίτσε» παρουσιάζεται στο «Θησείον» - Ενα θέατρο για τις Τέχνες. Θεατρική διασκευή: Ευαγγελία Ανδριτσάνου. Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος. Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Χάρης Φραγκούλης, Νίκος Χατζόπουλος.
  • «Politically INcorrect» τιτλοφορείται η παράσταση των «KollektivA», με συμμετοχή της Κατερίνας Τσάβαλου (τραγούδι) και του ράπερ Totem, (6 και 13/11, 10 μ.μ.), στο «Σταυρό του Nότου - CLUB» (Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος, 210 9226.975). Μαζί με παλιότερες δημιουργίες τους παρουσιάζουν το νέο digital single «Αγάπη είναι να μένεις».
Δευτέρα 7/11
  • Η θεατρική ομάδα Νότιο Σέλας παρουσιάζει στο θέατρο του Νέου Κόσμου (Κεντρική Σκηνή), κάθε Δευτέρα και Τρίτη «Τα σημάδια του Κάιν». Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς. Παίζουν: Ηλέκτρα Γεννατά, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ελίτα Κουνάδη, Γιάννης Παπαϊωάννου, κ.ά.
  • Το «DESPERADOS» του Γιώργου Ηλιόπουλου, παρουσιάζεται (Δευτέρα - Τρίτη), στο «Αμιράλ» σε σκηνοθεσία του ίδιου. Παίζουν: Αγγελος Θεοφίλου, Ζέφη Καλπιτζή, Αθανασία Κούσουλα, Δημήτρης Μαγκλάρας, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, κ.ά.
Τρίτη 8/11
  • Ξεκινούν οι μουσικές παραστάσεις (8,15,22,29/11) του νέου τραγουδοποιού Πάνου Μπούσαλη, στον «Πυρήνα» (Μιχαλακοπούλου και Διοχάρους 11, περιοχή Χίλτον, 210 7237.150), με τραγούδια από την ελληνική δισκογραφία, από τον πρώτο δίσκο του «Γκέμμα» και ανέκδοτα κομμάτια. Πρώτοι καλεσμένοι του, οι Χρήστος Κωνσταντίνου και Μόρφω Τσαϊρέλη.
Τετάρτη 9/11
  • «Αμερικάνικος Βούβαλος» στο «Πορεία»
    «Αμερικάνικος Βούβαλος» στο «Πορεία»
    Ο σπουδαίος τζαζίστας Τσαρλς Λόιντ ξανασυναντά τη Μαρία Φαραντούρη σε μια συναυλία στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο νέο «Athens Concert» παρουσιάζονται τέσσερις συνθέσεις του Λόιντ και των Θεοδωράκη, Καραΐνδρου, Κυπουργού και Ιωαννίδη. Επίσης, η «Ελληνική Σουίτα», σε ενορχήστρωση Τάκη Φαραζή, που βασίζεται σε μελωδίες και τραγούδια από την ελληνική παράδοση.
  • Στο ΗΒΗ ανεβαίνει η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Ο παππούς έχει πίεση», σε σκηνοθεσία της ίδιας με τη συνεργασία της Αγγελίτα Τσούγκου. Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Αποστολάκης, Πέτρος Λαγούτης.
  • Για πρώτη φορά συμπράττουν μαζί οι μουσικοί δημιουργοί και δεξιοτέχνες Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο), Haig Yazdjian (ούτι) και Μάκης Αμπλιανίτης (κιθάρα), στο «Half Νote» (μέχρι 13/11).
Πέμπτη 10/11
  • Στο «Διάνα» παρουσιάζεται το έργο «Κατάδικός μου» των Ελένης Ράντου, Σάρας Γανωτή, Νίκου Σταυρακούδη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης. Παίζουν: Ελένη Ράντου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος, Μπάμπης Γιωτόπουλος.
  • Πρεμιέρα, στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου με το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Στους 5 ανδρικούς ρόλους: Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Πιστιόλα, Αριάδνη Καβαλιέρου.
  • «Ο παππούς έχει πίεση» στο ΗΒΗ
    «Ο παππούς έχει πίεση» στο ΗΒΗ
    Το Θέατρο «Πορεία» παρουσιάζει τον «Αμερικάνικο Βούβαλο» του Ντέιβιντ Μάμετ, σε νέα, αναθεωρημένη μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιώργος Γάλλος, Παναγιώτης Καλαντζής.
  • Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Αλμα» παρουσιάζεται «Ο Χορός του θανάτου» του Στρίντμπεργκ, σε μετάφραση Ι. Ε. Χρυσάφη, σκηνοθεσία Ιωάννας Μιχαλακοπούλου με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Κατερίνα Μαραγκού, Νίκο Αλεξίου.
  • Ξεκινά το συναυλιακό τετραήμερο του Σταύρου Ξαρχάκου, στο «Παλλάς», με τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και δικά του. Μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, ερμηνευτές είναι (10, 11/11) η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης και (12,13/11) οι Ελλη Πασπαλά, Μανώλης Λιδάκης και Ηρώ Σαΐα.
Παρασκευή 11/11
  • Η Αρλέτα, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του «νέου κύματος» που στη συνέχεια ακολούθησε διαφορετικούς δημιουργικούς δρόμους, δίνει συναυλία (9 μ.μ.) στο Θέατρο Badminton. Θα παρουσιάσει παλιές και πιο πρόσφατες δημιουργίες, μαζί με τους Κώστα Καράλη, Μανώλη Μητσιά και Διονύση Σαββόπουλο.
  • Το έργο «Kάποιος θα 'ρθει» του Γιον Φόσσε παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Κενός Χώρος», σε σκηνοθεσία Ευαγγελίας Θαλασσινή, στο θέατρο «Beton7». Μετάφραση: Κατερίνα Σαρροπούλου. Παίζουν: Γιάννης Χατζηγιάννης, Ευαγγελία Θαλασσινή, Γιάννης Παπαγιάννης.
  • «Περιμένοντας τον Γκοντό» σο Θέατρο Τέχνης
    «Περιμένοντας τον Γκοντό» σο Θέατρο Τέχνης
    Οι Χαράλαμπος Γαργανουράκης και Νίκος Ανδρουλάκης, τραγουδιστές με κρητική καταγωγή, «σμίγουν» στο «Ρυθμό Stage» (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750.060), παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια έντεχνα, παραδοσιακά και από το σύνολο της δισκογραφίας τους.
  • «Η Γάζα είναι...» (Μαθήματα επιβίωσης) σε κείμενα μαθητών από τη Γάζα και σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Σάββατο 12/11
  • Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, στο «Ακροπόλ», σε έργα Ρ. Σούμαν, Ρ. Βάγκνερ, Σ. Ραχμάνινοφ και Π.Ι. Τσαϊκόφσκι. Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημήτρης Μποτίνης.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ