ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
76 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ αύριο Παρασκευή

Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ στο Θησείο

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε συμμετοχή στην εκδήλωση - συγκέντρωση για τα 76 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ (στάση ΗΣΑΠ «Θησείο»).

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα σε ανακοίνωσή της «καλεί τους συνάδελφους σε κάθε γωνιά της χώρας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνουν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης». Στην Αθήνα, τονίζει η ΚΕΘΑ, «καλούνται οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο» αύριο στις 8 μ.μ.

«Διανύουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς του κόσμου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. «Η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και γεωπολιτικών συμφερόντων περικλείει κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς (...) Είναι πολύ ανησυχητικές οι συζητήσεις για πιθανή μεταφορά πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα. Εκτός από τις ήδη υπαρκτές εγκαταστάσεις αποθήκευσής τους στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Αραξο, ως νέα υποψήφια για "υποδοχή" τους ονοματίζεται και η Αλεξανδρούπολη».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ», συνεχίζει η ΚΕΘΑ, «συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κυβερνήσεων. Διεκδικεί τη "γεωπολιτική αναβάθμιση" της χώρας, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, κάνοντας επιθετικές κινήσεις σε βάρος γειτονικών λαών.

Απαιτούμε:

- Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

- Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

- Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.

- Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

- Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

- Οχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας

- Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η εκδήλωση της 6ης Αυγούστου στην Αθήνα περιλαμβάνει:

- Χαιρετισμό από την πρέσβη της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.

- Ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

- Σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση θα ισχύουν και θα εφαρμόζονται όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε άλλες πόλεις

Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται μέχρι στιγμής:

Αύριο Παρασκευή:

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο.

-- Στην Καβάλα, στις 8.30 μ.μ. στην είσοδο του τελωνείου.

-- Στα Χανιά, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Γιαλί Τζαμί (ενετικό λιμάνι).

Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στην Πάτρα, στις 8 μ.μ. στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο (Γερμανού & Ηλείας).


Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Ανοιχτές συσκέψεις - συζητήσεις, εξορμήσεις και άλλες εκδηλώσεις διοργανώνουν αυτήν την περίοδο οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Επίσης, συνεχίζονται οι περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και όπου αλλού συγκεντρώνεται λαϊκός κόσμος.

Δυτική Ελλάδα

Την Κυριακή 8 Αυγούστου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς μαχητές των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και ΔΣΕ και τους εκτελεσμένους κομμουνιστές θα πραγματοποιηθεί στα Σουδενά (Ανω Λουσούς) Καλαβρύτων Αχαΐας, στις 12.30 το μεσημέρι, από την ΚΟΒ Καλαβρύτων και τις Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας και του ΤΓ Αχαΐας του ΚΚΕ.

Εύβοια - Στερεά

Σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου

- Στις 8.30 π.μ., εξόρμηση στην Πελασγία, στη λαϊκή αγορά και σε καταστήματα. Στις 11 π.μ., εξόρμηση στις περιοχές Βαθύκοιλο και Γλύφα και στις 2 μ.μ. στο εργοστάσιο της ΠΑΚΟ, με επικεφαλής την Ανδριάνα Μπαφούτσου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 7 Αυγούστου

- Στις 2 μ.μ., εξόρμηση στο εργοστάσιο «Λατζή», με επικεφαλής την Ανδριάνα Μπαφούτσου.

- Στις 7 μ.μ., εξόρμηση στη Σκάλα Αταλάντης και στην Αρκίτσα, με επικεφαλής τον Θωμά Καρατράντο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 8 Αυγούστου

- Στις 8.30 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Πελασγίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στον Πολυχώρο του Λυκείου Πελασγίας. Την πολιτική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με κουκλοθέατρο για τα παιδιά και λαϊκά έντεχνα τραγούδια.

Ιόνιο

Σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου

Με αφορμή την 150ή επέτειο της Κομμούνας του Παρισιού, το 1871, η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ οργανώνει ομιλία - συζήτηση με θέμα: «Αυτό που φαντάζει παντοδύναμο μπορεί να ανατραπεί! Από την Κομμούνα στο σήμερα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ., στην ταράτσα του Εργατικού Κέντρου και ομιλητής θα είναι ο Κωστής Μπορμπότης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καβάλα

Σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου

Εκδήλωση - συζήτηση με ομιλητή τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ, οργανώνει η ΚΟΒ Παγγαίου Καβάλας, στις 9 μ.μ., στο Ποδοχώρι (πλατεία). Θα ακολουθήσουν προβολή της ταινίας «Che part 1» καθώς και Escape room (δραστηριότητα της ΚΝΕ) ενάντια στα ναρκωτικά.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ