ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Μάη 2005
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Νέο ωράριο για την τροφοδοσία

Από τις 16 Μάη ως τις 31 Δεκέμβρη 2005, απαγορεύεται η τροφοδοσία των σούπερ - μάρκετ και των υπεραγορών λιανικού εμπορίου (πολυκαταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων) εντός του εσωτερικού δακτυλίου της Αθήνας κατά τις ώρες 7 π.μ. έως 10.30 π.μ. με φορτηγά αυτοκίνητα ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων. Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Δημόσιας Τάξης, με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τη Λ. Μεσογείων, αλλά και για τις εξής περιμετρικές οδούς του εσωτερικού δακτυλίου: Πανόρμου, Πατησίων, Αριστοτέλους, 3ης Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Λιοσίων, Κυψέλης, Λένορμαν, Γαλατσίου, Φιλολάου, Φορμίωνος (από Ριζάρη μέχρι Καραολή και Δημητρίου), Υμηττού (από Βρυάξιδος μέχρι Χίου), Γ. Παπανδρέου στου Ζωγράφου (από Παπάγου έως Κοκκινόπουλου), Ούλοφ Πάλμε, Ιερά Οδός (από Κηφισού μέχρι Θηβών), Θηβών (από Λόφο Αξιωματικών μέχρι ιερά Οδό), Λ. Βουλιαγμένης, Αγ. Δημητρίου - Στριγγάρι, Ελ. Βενιζέλου - Αρτάκης - Μάχης Αναλάτων - Ομήρου - 25ης Μαρτίου και 2ας Μαΐου στη Ν. Σμύρνη, Αχιλλέως - Αμφιθέας - Αγίας Βαρβάρας στο Π. Φάληρο, Λαγουμιτζή - Δημητρακοπούλου - Βεΐκου - Πειραιώς.

Από τις απαγορεύσεις εξαιρεί την τροφοδοσία της Βαρβακείου Αγοράς, αλλά και των καταστημάτων του Εμπορικού Τριγώνου, για το οποίο ισχύουν άλλα ωράρια τροφοδοσίας από το 1995.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), πραγματοποιεί την καθιερωμένη χρονιάτικη επίσκεψη Τιμής και Μνήμης στη Μακρόνησο, την Κυριακή 15 Μάη. Η μετάβαση των επισκεπτών θα γίνει με το φέρι «ΑΙΑΣ», με αναχώρηση από τον Πειραιά στις 7.30 πμ, και από το Λαύριο στις 10 πμ. Επιστροφή από το Μακρονήσι, στις 4.30 μμ. Το ΔΣ της ΠΕΚΑΜ καλεί τα μέλη, τους συγγενείς και φίλους της να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στα νέα γραφεία της Ενωσης (Ασωμάτων 31) ή στα τηλέφωνα: 210.3247.820 και 210.3824.461, καθημερινά(πλην Σαββάτου - Κυριακής), ώρες: 9.30 πμ - 2.00 μμ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

-- Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Πάτρας καλούν σε εκδήλωση μνήμης και τιμής στα θύματα του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών τους, την Κυριακή 8 Μάη, στις 11 πμ, στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, στο ηρώο των απαγχονισθέντων.

-- Τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ Χρισσού - Αμφισσας - Ιτέας - Κίρρας - Δελφών και οι συγγενείς των 18 εκτελεσθέντων πατριωτών από τους Γερμανούς κατακτητές στις 9 Απρίλη 1944, οργανώνουν εκδήλωση - προσκύνημα, την Κυριακή 8 Μάη 2005, ώρα 11 πμ στη θέση Πασχάλι Χρισσού.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση στο Πασχάλι Χρισσού, που θα αναχωρήσει από την πλατεία Κάνιγγος την ίδια μέρα και ώρα 7 πμ (τηλ.: 210.8234.296 και 210.8831.368).

-- Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Μεσολογγίου με τη συνεργασία της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν, τη Δευτέρα 9 Μάη 2005 και ώρα 9.30 πμ στο Μεσολόγγι, εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών. Ομιλητής από το Σύλλογο Απογόνων.

-- To Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση στις 14 Μάη 2005, ώρα 10 πμ, στην αίθουσα της «Ενωσης Σμυρναίων» (28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας).

Δηλώσεις υποψηφιοτήτων στα γραφεία του Παραρτήματος (Κύπρου 60), καθημερινά 6-8 μμ μέχρι 8 Μάη.

-- Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Σπερχειάδας σε συνεργασία με το Δήμο και άλλους μαζικούς φορείς, διοργανώνουν, την Κυριακή 15/5/2005, εκδήλωση για τα 63 χρόνια από το ξεκίνημα του ένοπλου αγώνα της ΕΑ από τον Αρη Βελουχιώτη και τους συντρόφους του, από την Καλύβα Στεφανή, στη Σπερχειάδα. Τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που θα αναχωρήσει, την ίδια μέρα ώρα 7 πμ, από την πλατεία Κάνιγγος (τηλ.: 210.8234.296 και 210.8831.368).

Πίστωση για την Κάρλα

Τη διάθεση πίστωσης 8 εκατ. ευρώ για την κάλυψη μέρους της δαπάνης της 2ης συμπληρωματικής σύμβασης της εργολαβίας για την επανασύσταση του ταμιευτήρα της Κάρλας ενέκρινε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, το συνολικό ποσό της συμπληρωματικής σύμβασης ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ, μαζί με το ΦΠΑ, και αφορά κυρίως σε εργασίες διερεύνησης αρχαιοτήτων και σε τροποποιήσεις του έργου που προκύπτουν από αυτές. Στην ανακοίνωση δε διευκρινίζεται τι θα γίνει με το υπόλοιπο ποσόν...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ