ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Φλεβάρη 1995
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι τρεις αδελφές

Λέσχη θεάτρου

Ανάλυση του ρόλου της Ηλέκτρας, επιχειρεί η εκπομπή "Λέσχη θεάτρου", στα πλαίσια του νέου κύκλου της, που αναφέρεται στους μεγάλους ρόλους της Ηλέκτρας και της Μήδειας. Στα πλαίσια αυτά, θα γίνει μια ανασκόπηση του ρόλου, όπως περνάει μέσα από τις τραγωδίες και φτάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Μιλούν ηθοποιοί και σκηνοθέτες, ανάμεσα στους οποίους οι Κατίνα Παξινού, Αντιγόνη Βαλάκου, Αννα Συνοδινού, Ασπασία Παπαθανασίου, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ανδρέας Βουτσινάς κ.ά. Την εκπομπή παρουσιάζει ο Ηλίας Μαλανδρής (Δευτέρα SEVEN X 22.30).

Οι τρεις αδελφές

Το έργο του Τσέχοφ "Οι τρεις αδελφές", μετέφερε στην οθόνη ο μεγάλος Αγγλος ηθοποιός Λόρενς Ολίβιε, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία και είναι και ένας από τους πρωταγωνιστές του. Μαζί του και άλλοι κορυφαίοι Βρετανοί ηθοποιοί υπηρετούν το κλασικό κείμενο, η ιστορία του οποίου "γράφεται" σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, με ηρωίδες τρεις αδελφές, κόρες ενός στρατηγού. Στην επαρχιακή πόλη, περνούν τις μέρες τους νοσταλγώντας τη ζωή και τα σαλόνια της Μόσχας και βλέποντας τη ζωή τους να φεύγει και να χάνεται. Πρωταγωνιστούν, εκτός από τον Ολίβιε, οι Τζόαν Πλοουράιτ, Τζιν Γουότς, Αλαν Μπέιτς και Λουίζ Περνέλ (Τρίτη ΕΤ-1 22.20).

Μαγική νύχτα

"Το τρίγωνο με τις 4 πλευρές", είναι ο τίτλος του δεύτερου επεισοδίου της σειράς μυστηρίου και φαντασίας του Δημήτρη Παναγιωτάτου. Δύο παιδικοί φίλοι είναι ερωτευμένοι με την Αντιγόνη. Οταν μετά από χρόνια η γυναίκα διαλέξει τον έναν από τους δύο, ο άλλος, που έχει γίνει φυσικός επιστήμονας, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια δεύτερη Αντιγόνη, πανομοιότυπη με την αληθινή. Παίζουν οι Ηλίας Λογοθέτης, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Θανάσης Ζέρβας και Οδυσσέας Σταμούλης (Τετάρτη ΕΤ-1 23.10).

"Στιγμές"

του Πουτσίνι

Μια επιλογή από τις δημοφιλέστερες σκηνές και άριες των πιο αγαπημένων έργων του Τζάκομο Πουτσίνι, θα μεταδώσει το τρίτο κρατικό κανάλι στην εκπομπή "Μεγάλες στιγμές του Πουτσίνι". Θα μεταδοθούν αποσπάσματα από τις όπερες "Μαντάμ Μπατερφλάι, "Τόσκα", "Μποέμ" και "Μανόν Λεσκό" και το τελευταίο του έργο "Τουραντό", του οποίου η τελική διωδία παρέμεινε ημιτελής. Οι παραστάσεις έχουν δοθεί στην Αρένα της Βερόνας και στη Βασιλική Οπερα του Κόβεντ Γκάρντεν. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Εύα Μάρτον, Ινγκβαρ Βίξερ ("Τόσκα"), Κίρι Τε Κανάουα ("Μανόν Λεσκό") και Γκένα Ντιμίτροβα και Νίκολα Μαρτινούτσι ("Τουραντό") (Πέμπτη ΕΤ-3 22.00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ