Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995

Η πραγματικότητα

Το δημόσιο σύστημα υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία και μαζί τους οι καρδιοχειρουργικές κλινικές, δοκιμάζονται σκληρά, από τις συνεχιζόμενες για πολλά χρόνια τώρα κυβερνητικές πολιτικές υπονόμευσης και υποβάθμισης. Το γεγονός αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και δεν μπορούν να το κρύψουν, ούτε οι κακότεχνες προσπάθειες αποπροσανατολισμού ορισμένων ΜΜΕ σε υπαρκτές ή ανύπαρκτες τριτεύουσες αντιθέσεις, ούτε οι πονηρές και δίκην Πόντιου Πιλάτου εμφανίσεις των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και την πληρώνει καθημερινά ο Ελληνας ασφαλισμένος και ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει επιτακτική ανάγκη μιας πολιτικής αποφασιστικής και ουσιαστικής ενίσχυσης και αναβάθμισής του. Μόνο αυτή μπορεί να κλείσει το δρόμο στην επελαύνουσα "ιδιωτική πρωτοβουλία" και στην πλήρη μετατροπή της υγείας σε κοινό εμπόρευμα. Και είναι φανερό, πως η πολύμορφη εκστρατεία κατασυκοφάντησής του, η ενίσχυσή της ακόμη και από κυβερνητικούς παράγοντες, κάθε άλλο παρά κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.


ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ"
ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ
προς νόθο συνέδριο στη ΓΕΣΑΣΕ

Η Λαϊκή Αγροτική Ενότητα προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να συναινέσει με κανέναν τρόπο στις νόθες εκλογές

Σε μείζονα κρίση οδηγούν το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα οι σύμβουλοι των παρατάξεων που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και το "ΣΥΝ", προχωρώντας σήμερα - όπως τουλάχιστον μέχρι χτες το βράδυ επέμεναν - στη διενέργεια νόθου εκλογικού συνεδρίου στη Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας(ΓΕΣΑΣΕ).

Η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, αφού είναι βέβαιο ότι η εκλογή νόθας διοίκησης στην κορυφαία οργάνωση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, θα εντείνει τα εκφυλιστικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια. Θα υποσκάψει, επίσης, το όποιο κύρος έχει απομείνει στη ΓΕΣΑΣΕ, διευκολύνοντας, έτσι, το πέρασμα της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.

Η επιμονή των παρατάξεων σε νόθες εκλογές στη Συνομοσπονδία, δεν είναι άσχετη με τη συναινετική προσπάθεια των κομμάτων που προωθούν την πολιτική του Μάαστριχτ, της νέας ΚΑΠ και την καταστροφική για τη γεωργία Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ.

Η παράταξη της Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας ήδη έχει προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει με κανέναν τρόπο στις νόθες εκλογές. Μαζί με όλους τους αγρότες που απαιτούν γνήσιο συνέδριο στη ΓΕΣΑΣΕ, θα παλέψει να ανασυγκροτηθεί και μαζικοποιηθεί το αγροτικό κίνημα για να αντισταθεί αποτελεσματικά στην αντιαγροτική πολιτική.


ΣΕΛ.  14   -   15

Την ίδια στιγμή που κάποιοι μεθοδεύουν πραξικοπήματα στη ΓΕΣΑΣΕ και υποταγή των αγροτών, οι καπνοπαραγωγοί διαδηλώνουν πως ο αγώνας είναι μονόδρομος. Η σοδειά είναι απούλητη ακόμη, πριμ δεν έχουν εισπράξει και δε γνωρίζουν πώς και πότε θα γίνει αυτό, ενώ αντιμετωπίζουν και τους εκβιασμούς των εμπόρων. Χτες συζητήθηκε στη Βουλή ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπ. Στριφτάρη, για τα σοβαρά αυτά προβλήματα. Ο υπουργός Γεωργίας "κρύφτηκε" πίσω από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι, οι κινητοποιήσεις έχουν αρχίσει ήδη και αναμένεται να κλιμακωθούν


ΣΕΛ.  14   -   15

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Μακρακώμης,με ομόφωνη απόφασή του, προσφέρει 200.000 δρχ. στη ΝΕ Φθιώτιδας.
  • Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης προσφέρει 205.500 δρχ., που συγκέντρωσε σε συνεστίαση που πραγματοποίησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ

Πολιτική

χρυσωρυχείου για

τις... ασφαλιστικές

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης αποδείχτηκε χρυσοφόρα για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες

ΜΙΚΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

"Οπλο" το

λαϊκό κίνημα

Μία "εκ βαθέων" συνέντευξη του συνθέτη για τον πολιτισμό και τον... εαυτό του

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μετά το

"όνειρο"

οι εφιάλτες

Η μαζική ανεργία που χρόνια μαστίζει την εργατική τάξη της Γερμανίας, όχι μόνο δε μειώθηκε, αλλά εξαπλώθηκε




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ