ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος χωρίς τον πολυαγαπημένο μας

ΒΑΣΙΛΗ ΔΟΥΚΑ

Στη μνήμη του τελούμε μνημόσυνο στον Αγιο Δημήτριο Λουμπαδιάρη στις 5 Αυγούστου και ώρα 9.30 π.μ.

Η γυναίκα του Κούλα. Τα αδέλφια του: Ιφιγένεια Δούκα - Νικολακοπούλου, Τιμολέων Δούκας, Γρηγόρης και Εφη Κώτσηρα. Τα ανίψια του. Οι συγγενείς και φίλοι.

28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες σε διάφορα μέρη της χώρας. Το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Κυριακή:

- Το κεντρικό φεστιβάλ της Χίου θα γίνει στην κεντρική πλατεία Χίου στις 8.30 μ.μ.

- Στην παραλία των Καμένων Βούρλων, θα γίνει στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση με θέμα «Νεολαία και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

- Στα Π. Ρούματα, στα Χανιά, θα γίνει εκδήλωση, στις 8 μ.μ. με θέμα τα προβλήματα των νέων της υπαίθρου.

- Στην παραλία Στούπα της Μεσσηνίας, στις 7 μ.μ. θα μιλήσει ο Β. Λαμπρόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Πελοποννήσου, με θέμα τα ναρκωτικά.

- Στα Θέρμα Σαμοθράκης θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μ.μ. έκθεση βιβλίου και μουσική εκδήλωση.

- Στο Λούρο Πρέβεζας θα γίνει εκδήλωση στις 8.30 μ.μ., με θέμα οι νέοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

- Στην Αρχαία Ολυμπία, στην πλατεία Δημαρχείου θα γίνει εκδήλωση στις 8.30 μ.μ. με θέμα τον εθελοντισμό.

- Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, θα γίνει εκδήλωση στο λιμάνι, στις 8.30 μ.μ. με θέμα: «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, οι νέοι παλεύουν για μόρφωση - δουλιά».

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Αμφισσας διοργανώνει, σήμερα Κυριακή 4/8/2002 και ώρα 11.30 π.μ., εκδήλωση στις Καρούτες Φωκίδας, για να τιμηθεί η επέτειος της ομώνυμης μάχης και των αθάνατων νεκρών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, που έπεσαν μαχόμενοι στις 5.8.1944 κατά της τότε «νέας τάξης» των ναζί Γερμανών κατακτητών.
  • Ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Νικολάου, καθιερώνει εκδήλωση μνήμης των πεσόντων 1912-1949 που θα γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου στον Αγ. Νικόλαο. Η εκδήλωση, φέτος, γίνεται σήμερα Κυριακή 4 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία του Αγ. Νικολάου.
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Καλαβρύτων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανω Λουσών διοργανώνουν εκδήλωση, την Κυριακή 11.8.2002 και ώρα 11.30 π.μ. στα Ανω Σουδενά, για να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ (1941-49).
Ευχαριστίες προς το «Ριζοσπάστη»

Επιστολές του Συλλόγου Θεραπευτικού Προγράμματος «Πλεύση» και του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα»

Ο Σύλλογος Γονέων του Θεραπευτικού Προγράμματος «Πλεύση» - ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων - με επιστολή προς το «Ριζοσπάστη» εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη δωρεάν καταχώριση εντύπου του προγράμματος στο φύλλο της εφημερίδας μας, το Σάββατο 27.7.2002.

«Θα θέλαμε, αναφέρει η επιστολή, να σας τονίσουμε ότι η ευγενική, διακριτική χειρονομία σας, και των συνεργατών σας, μας συγκίνησε βαθιά και φανερώνει την ευαισθησία σας και το βάθος των αισθημάτων σας. Ενέργειες σαν αυτή, μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε το δύσκολο αγώνα μας κατά των ναρκωτικών. Να είστε σίγουροι ότι η δωρεά σας θα βοηθήσει πολλούς γονείς να ενημερωθούν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το κοινωνικό αυτό πρόβλημα».

«Η Μητέρα»

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα», με επιστολή του προς το «Ριζοσπάστη», εκφράζει τις «θερμές ευχαριστίες» του «για τη συνεπή ανταπόκριση» του εφημερίδας μας στα αιτήματα του Κέντρου για «δημοσίευση ανακοινώσεων, μέσω των οποίων αναζητούνται θετοί ή ανάδοχοι γονείς για παιδιά που φιλοξενούμε και χρειάζονται οικογένεια».

«Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι για τη μικρή Αθανασία (κοριτσάκι 3 χρόνων με ατελή ανάπτυξη των άνω άκρων και για την οποία είχατε δημοσιεύσει σχετική ανακοίνωση) βρέθηκαν γονείς και ήδη βρίσκεται κοντά τους», αναφέρεται στην επιστολή και καταλήγει: «Το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας που περνάει μέσα από τον Τύπο και όλα τα Μέσα Ευρείας Ενημέρωσης βοηθάει στην ανάγκη και στο δικαίωμα των παιδιών για οικογενειακή αποκατάσταση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ