ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Μάη 2021
Σελ. /28
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΚΕ ΚΚΕ - ΚΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς επίκαιρο στον αγώνα για το μέλλον χωρίς την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ προς τιμήν των νεκρών της εργατικής τάξης και των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών.

Με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια και συνθήματα όπως «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές» μέλη της ΚΝΕ «υποδέχτηκαν» τις αντιπροσωπείες στην είσοδο του Σκοπευτηρίου.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ. Στεφάνι κατέθεσε και η ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ.

«Καλή Πρωτομαγιά σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, σε όλο τον λαό μας, σε όλους τους λαούς του κόσμου», τόνισε σε δήλωσή του ο Γιάννης Πρωτούλης, προσθέτοντας: «Ανάσταση λαών και καλές γιορτές σε όλους και όλες. Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο. Παραμένει επίκαιρο στη μαχητική - λαϊκή αντίσταση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Παραμένει επίκαιρο στον αποφασισμένο αγώνα για το μέλλον που αξίζει στην ανθρωπότητα, ένα μέλλον χωρίς την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ένα μέλλον του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού. Τιμή και δόξα στους 200 της Καισαριανής και σε όλες τις θυσίες του λαού μας».


Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετείχαν ακόμη οι Λουίζα Ράζου και Θοδωρής Χιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα παραβρέθηκε ο Ηλίας Σταμέλος, πρώην δήμαρχος Καισαριανής.

Αμέσως μετά τα μέλη της ΚΝΕ άφησαν από ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο μνημείο, ενώ ακολούθησε το «Πένθιμο Εμβατήριο».

Στον Πειραιά

Στεφάνια στο μνημείο των νεκρών εργατών της απεργίας του Αυγούστου του 1923 στο Πασαλιμάνι του Πειραιά κατέθεσαν το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπείες της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής και Γραμματέα της ΤΕ, και του ΤΣ της ΚΝΕ.
Πειραιάς
ΠειραιάςΔιαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org