ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με μεγάλη επιτυχία το γλέντι της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ και ευχές για καλή χρονιά με υγεία, ευημερία και ειρήνη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 2 Φλεβάρη το γλέντι για την κοπή της πίτας που οργάνωσε η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων ε.α. και βουλευτής του Κόμματος.

Παρευρέθηκαν ακόμη τα μέλη του ΠΓ Δημήτρης Αρβανιτάκης, Γιάννης Πρωτούλης και Λουίζα Ράζου, Γραμματέας της ΚΟ Αττικής, καθώς και τα μέλη της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, Δημήτρης Γόντικας, Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από πολλούς φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ την πίτα έκοψαν οι Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α., και ο Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από: Την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», την Πρωτοβουλία Αποστράτων, την Ανεξάρτητη Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, την Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, την Κίνηση για την Εθνική Αμυνα, την Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, αντιπροσωπεία του ΔΣ πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδίας και εργαζόμενοι του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών του ΠΝ, αντιπλοίαρχος Νίκος Βασιλείου, ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Διονύσης Βορίσης και ο επίτιμος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Νικόλαος Κοτσιώρης. Επίσης παρευρέθηκαν νέοι που υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους.

Από το βήμα της εκδήλωσης ανακοινώθηκε και η δημιουργία της ιστοσελίδας alt.gr, με θέματα σχετικά με τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Αμέσως μετά το γλέντι άναψε με τους ήχους των συγκροτημάτων «Ρωμιοσύνη» και «alt-attack».


Η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων υπέρ των συμφερόντων του λαού απαιτεί απεγκλωβισμό από ΝΑΤΟ και ΕΕ

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη συνεστίαση

Το συγκρότημα «Alt Attack»
Το συγκρότημα «Alt Attack»
Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εύχομαι σε όλους και όλες χρόνια πολλά και καλά. Καλή χρονιά, με δύναμη και υγεία.

Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση αυτή, και δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι που για τρίτη συνεχή χρονιά βρισκόμαστε μαζί, σ' αυτήν την εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας του Κόμματός μας.

Σας ευχαριστούμε όλους που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.

Το ενδιαφέρον του Κόμματός μας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και τους φαντάρους αποδεικνύουν και οι πάνω από 100 Ερωτήσεις βουλευτών μας προς την κυβέρνηση, για ζητήματα που σας αφορούν.

Οι Ερωτήσεις αποδεικνύουν ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά σας και δεν νομίζω ότι άλλο πολιτικό κόμμα έχει ασχοληθεί περισσότερο με αυτά.

Τα αιτήματα που προκάλεσαν αυτές τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, δεν ήρθαν βέβαια «εξ ουρανού», αλλά είναι αιτήματα που βγαίνουν μέσα από τη ζωή. Γιατί θεωρούμε ότι τα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, καθώς και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η δραστήρια συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων στελεχών στα σωματεία τους είναι ο δρόμος για προώθηση της διεκδίκησης των αιτημάτων όλων σας.

Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»
Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»
Το ΚΚΕ κατά καιρούς έχει εκδώσει έντυπο υλικό με τις διεκδικήσεις του προσωπικού κάθε κλάδου. Ας παραθέσουμε ενδεικτικά μερικά κοινά αιτήματα τα οποία στηρίζει το ΚΚΕ.

  • Πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες σας.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
  • Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών, όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών και των μετοχικών σας ταμείων.
  • Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για τα στελέχη που υπηρετούν στα νησιά υψηλού κόστους διαβίωσης και για τις οικογένειες των στελεχών που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Επίσης το Κόμμα μας, απευθυνόμενο ειδικά προς τους φαντάρους, τους καλεί:

  • Να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
  • Να σταθούν χωρίς φόβο ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις βάσεις, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν πρέπει να πιστέψουν τα περί «δίκαιης ανάπτυξης» ή για την «ανάπτυξη για όλους».

Η ανάπτυξή τους αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και δεν αφορά ούτε τον συνταξιούχο, ούτε τον εργαζόμενο, ούτε τον άνεργο ή τον νέο και την νέα.


Η ανάπτυξή τους δεν περνά ούτε από τα νοσοκομεία που ζητά ο λαός την υγειά του, ούτε από τα σχολεία, τις κοινωνικές δομές.

Η ανάπτυξή τους δεν ακυρώνει τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δεν εξασφαλίζει φθηνή ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση για τη λαϊκή οικογένεια, δεν προωθεί αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά μέτρα ή αντίστοιχα για την πρόληψη πυρκαγιών.

Ολη αυτή η πολιτική εναντίον του λαού βεβαίως πάει μαζί με την καταστολή, απέναντι στο λαϊκό κίνημα, που αντιδρά και αγωνίζεται για το δίκιο του.

Πλαστό το δίλημμα «συνεκμετάλλευση ή πολεμική εμπλοκή»

Προχτές είχαμε την επέτειο των Ιμίων, που εκτός από τα τρία στελέχη που χάθηκαν, επίσης «γκριζαρίστηκε», όπως λέμε, και το Αιγαίο.

Εκείνου του θλιβερού γεγονότος ακολούθησε το «ευχαριστώ» Σημίτη προς τις ΗΠΑ, ακολούθησαν οι Συμφωνίες Μαδρίτης το 1997 και Ελσίνκι το 1999.

Με τις συμφωνίες αυτές, στο πλαίσιο μάλιστα Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αντίστοιχα, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε αφενός «νόμιμα» και «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο και αφετέρου αποδέχτηκε την ύπαρξη «μεθοριακών διαφορών» στη θέση των μονομερών τουρκικών διεκδικήσεων.

Σήμερα πληθαίνουν οι φωνές που προτείνουν τη συνδιαχείριση, συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στη θάλασσα, τον συμβιβασμό με τις αξιώσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Μάλιστα, θέτουν στο λαό το πλαστό δίλημμα «συνεκμετάλλευση ή πολεμική εμπλοκή;».

Και λέμε ότι είναι πλαστό, γιατί η «πολεμική εμπλοκή» μπορεί να οδηγήσει σε «συνεκμετάλλευση» και η «συνεκμετάλλευση» και πάλι μπορεί να οδηγήσει σε νέα και μάλιστα μεγαλύτερης έκτασης «πολεμική εμπλοκή».

Γιατί τη συνεκμετάλλευση δεν θα την κάνουν οι λαοί για το δικό τους αμοιβαίο όφελος, αλλά θα την κάνουν οι πολυεθνικές εταιρείες, τα μονοπώλια, οι αστικές κυρίαρχες τάξεις, σε βάρος των λαών, σε βάρος και του περιβάλλοντος.

Αυτή η «συνεκμετάλλευση» πάντα θα αφήνει και κάποιους μεγαλοκαρχαρίες ανικανοποίητους, θα νιώθουν όπως λέμε «ριγμένοι» στη ληστρική μοιρασιά.

Ετσι, με την πρώτη ευκαιρία, τα πράγματα θα οδηγηθούν σε νέο μακελειό. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Λιβύης.

Μάλιστα, μία νέα προσπάθεια επικίνδυνου εφησυχασμού είναι τα όσα ακούμε από τα επιτελεία τους, για προσφυγή στη Χάγη.

Και το ερώτημα είναι: Τι θα περιλαμβάνει το «συνυποσχετικό», το οποίο είναι προϋπόθεση για να πας στη Χάγη;

Βεβαίως, θα καταγράφει τις θέσεις των δύο πλευρών. Και η τουρκική κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει όλες τις διεκδικήσεις της, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο.

Χώρια που το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει και άλλα κακά προηγούμενα, παραβιάσεις αρχών Διεθνούς Δικαίου, όπως με τη Γιουγκοσλαβία και το Κόσοβο.

Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που δεν μπορεί να γίνει με επιτυχία και υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, όσο η χώρα είναι μέσα στη «στρούγκα» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο «βυθιζόμαστε» στη «δίνη» των ανταγωνισμών.

Γι' αυτό λέμε ότι τώρα απαιτείται απεγκλωβισμός από τα σχέδια των ΗΠΑ, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Υποστηρίζουμε τη μη παραβίαση των συνόρων και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για να βγει η χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ

Πριν δύο μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ επικύρωσε την επικίνδυνη Συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Μια Συμφωνία, βέβαια, που προετοίμασε βήμα το βήμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άνοιξε με τις ΗΠΑ τον «Στρατηγικό Διάλογο», γεμίζοντας με επιπλέον αμερικανικές βάσεις τη χώρα, αφού είχε φροντίσει να βάλει και τη γειτονική τότε ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αφήνοντας ανοιχτά και διάφορα αλυτρωτικά ζητήματα, κάτι που το Κόμμα μας καταδίκασε.

Η Ελλάδα σαν σύνολο, τόσο στην πράξη επί ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη Συμφωνία επί ΝΔ, μετατρέπεται σε ορμητήριο για επιδρομές προς κάθε κατεύθυνση και εναντίον κάθε λαού.

Κάνουν πως δεν ακούν τις δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων, ότι βάσεις σαν αυτές θα είναι σίγουροι στόχοι για τους πυραύλους τους.

Δεν είναι όμως μόνο οι βάσεις!

Η κυβέρνηση τη ΝΔ επαυξάνει και τις αποστολές εκτός συνόρων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις μέχρι τώρα 15 τέτοιες αποστολές εκτός συνόρων, σε Κοσσυφοπέδιο, Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, προστίθενται νέες.

Εχουμε και λέμε: Στρατό, πλοία και αεροσκάφη στη Λιβύη, φρεγάτα στα Στενά του Ορμούζ, αντιαεροπορική συστοιχία «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, ενώ συνεχίζονται και οι πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία!

Εμείς διαφωνούμε βεβαίως και με αυτές τις αποστολές.

Διαφωνούμε πρώτα από όλα γιατί αποτελεί αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος, στη θάλασσα και στον αέρα ξένων χωρών, που για εμάς είναι ανεπίτρεπτο.

Κάνουμε συγχρόνως καθαρό ότι δεν πρέπει Ελληνες στρατιωτικοί να χύσουν το αίμα τους σε ξένη χώρα, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα!

Οι Ελληνες στρατιωτικοί ένα και μόνο καθήκον έχουν και σε αυτό δίνουν όρκο: Να υπερασπίσουν μέχρι τέλους τα σύνορα της χώρας μας, τα κυριαρχικά δικαιώματά της, τα συνολικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Φίλες και φίλοι,

Διαχρονικά, οι ελληνικές κυβερνήσεις προσπαθούσαν να πείσουν τον ελληνικό λαό, με το ψέμα ότι δήθεν οι ΗΠΑ και οι βάσεις τους, το ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά και οι όμιλοι που αναλαμβάνουν την εξόρυξη των κοιτασμάτων, θα είναι ασπίδα προστασίας απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις και την τουρκική επιθετικότητα.

Στις μέρες μας διαψεύδονται παταγωδώς από τα ίδια τα γεγονότα.

Τώρα η κυβέρνηση και διάφοροι άλλοι, μπροστά στους ολοένα αυξανόμενους κινδύνους, έχουν αρχίσει να μιλούν για «εθνική ενότητα» και «συνεννόηση»!

Ζητούν με άλλα λόγια να συμφωνήσουμε όλοι, δηλαδή η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, δηλαδή ο λαός από τη μια μεριά και από την άλλη οι κεφαλαιοκράτες και οι διάφοροι υπηρέτες ξένων αφεντικών, στα επικίνδυνα σχέδια που προωθούν οι κυβερνήσεις και που εξυπηρετούν αποκλειστικά τους τελευταίους.

Αυτό που χρειάζεται όμως είναι άλλο.

Είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, κάθε ένστολος που ενστερνίζεται τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό, να δυναμώσουμε τον αγώνα που έχει άλλο στόχο από αυτό των κυβερνήσεων.

Εχει στόχο σε μια προοπτική να οδηγήσει το λαό σε μια άλλη κοινωνία, για μια ζωή που πραγματικά μας αξίζει.

Για όλους αυτούς τους λόγους αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να επιστρέψουν στρατιωτικοί και αστυνομικοί από αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό, εκτός συνόρων!
  • Να κλείσουν οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία!
  • Παραμένουμε σε ετοιμότητα αντίδρασης σε σχέση με ενδεχόμενη φύλαξη πυρηνικών όπλων στη χώρα.
  • Να φύγουν η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή και το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τον Εβρο, το Ιόνιο Πέλαγος, όπου βρίσκονται, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
  • Να βγει συνολικά η χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη νέα Συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Με ευχές για καλή δύναμη σε όλους και όλες, για καλή αγωνιστική χρονιά. Να περάσουμε όμορφα σήμερα και από αύριο όλοι και όλες συναντιόμαστε ξανά στους δρόμους του αγώνα.

Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας, για όλους τους λαούς του κόσμου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ