ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΑΝΗΣ
Να εμπνεύσουμε αυτοπεποίθηση και διάθεση αντεπίθεσης στο λαό

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια μίλησε το βράδυ της Πέμπτης το μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος

Ο Νίκος Χριστάνης στο βήμα της εκδήλωσης
Ο Νίκος Χριστάνης στο βήμα της εκδήλωσης
Σε πολιτική εκδήλωση για τις μετεκλογικές εξελίξεις, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην αίθουσα «Εληά» στη Βέροια.

«Εχουμε πλέον την πείρα της διακυβέρνησης των τελευταίων χρόνων. Η ΝΔ έκτιζε εκεί που θεμελίωνε το ΠΑΣΟΚ και το ανάποδο. Ενόψει και των βαρύτερων συνεπειών της οικονομικής κρίσης χρειάζεται να είναι σε όλους καθαρό ότι έρχεται πραγματικά θύελλα αντιλαϊκών μέτρων (μια πρώτη γεύση πήραμε στις προγραμματικές δηλώσεις) και χρειάζεται το κίνημα να είναι έτοιμο να απαντήσει. Μήπως δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που δεν έβγαλαν τσιμουδιά στις δηλώσεις του Αλμούνια την προεκλογική περίοδο; Αρα, είναι γνωστά από πριν τις εκλογές τα άσχημα μαντάτα για το λαό. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα το πώς θα ανασκουμπωθεί για να τα αντιμετωπίσει», σημείωσε ο Ν. Χριστάνης.

Αναφερόμενος στην πράσινη οικονομία, που προβάλλεται ως αναπτυξιακή διέξοδος από την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, σημείωσε: «Τι εννοούν; Δηλαδή μια σειρά κλάδοι στη χώρα μας πρέπει να εγκαταλειφθούν όπως για παράδειγμα η κλωστοϋφαντουργία, η παραγωγή επίπλων κ.ά. και να στραφούμε τώρα στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δηλαδή για παράδειγμα εδώ στην Ημαθία, οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από την μεταποίηση, αυτό που λέμε βιομηχανίες, θα αναπληρωθούν από τα αιολικά πάρκα όπως αυτό που ετοιμάζουν στο Σέλι και από την ανάπτυξη του τουρισμού όπως βαυκαλίζονται συχνά οι τοπικοί παράγοντες, δήμαρχοι κ.ά.; Εμείς σε αυτή την πολιτική όχι μόνο δεν συμπράττουμε αλλά είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, που αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας μέσα από έναν κεντρικό σχεδιασμό και με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο».

Ο Ν. Χριστάνης ξεκαθάρισε ότι «η διέξοδος από τα αβάσταχτα προβλήματα δε θα προκύψει σε μια μέρα, ούτε είναι δυνατόν να δώσει ριζική λύση η κάλπη, αν δεν έχει προηγηθεί η ακάθεκτη αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, του λαϊκού κινήματος. Αν δεν έχει ισχυροποιηθεί η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και σε σύγκρουση με τα μονοπώλια. Αν δεν έχουν ωριμάσει αισθητές θετικές διεργασίες στη διαμόρφωση εργατικής πολιτικής συνείδησης. Αν δεν έχει συνειδητοποιηθεί βαθύτερα ο ταξικός χαρακτήρας των προβλημάτων και της κυρίαρχης πολιτικής».

Αυτοπεποίθηση - αισιοδοξία - αντεπίθεση

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ν. Χριστάνης τόνισε: «Το ΚΚΕ συνειδητοποιεί τη δική του ευθύνη, να εμπνεύσει στον εργαζόμενο λαό αίσθημα αυτοπεποίθησης, μαχητικής αισιοδοξίας και διάθεσης αντεπίθεσης, ώστε με τη στάση και τη δράση του να ακυρωθούν στην πράξη οι συνέπειες της ψήφου προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να διαλυθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι έτσι και αλλιώς αναιμικές ελπίδες των λαϊκών στρωμάτων ότι θα βελτιωθεί η ζωή τους, να μετατραπούν οι αυταπάτες σε απόφαση για αντίσταση ενάντια στην πολιτική τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ, να μην εγκλωβιστεί η αγανάκτηση στα αναχώματα του πολιτικού συστήματος, τον ΛΑ.Ο.Σ., τον ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ, τους Οικολόγους.

Στο ΚΚΕ αντικειμενικά πέφτει το βάρος να αναλάβει ακόμα περισσότερες ευθύνες και πρωτοβουλίες, μαζί με τις ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις που είναι σε επαφή και κοινή δράση, για να διευρυνθεί η συσπείρωση και να διαμορφωθούν όροι ετοιμότητας για αντίσταση και αντεπίθεση. Ανάλογη είναι και η ευθύνη της ΚΝΕ απέναντι στη νεολαία και το κίνημά της. Να συμβάλει στη συνειδητοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων, στη δυνατότητά τους να αντεπιτεθούν, με την προϋπόθεση να απαλλαγούν από τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων που τους εμπόδισε να κάνουν ένα βήμα εμπρός στην πρόσφατη εκλογική μάχη».


Συγκεντρώσεις - περιοδείες του ΚΚΕ

Πλατιά συζήτηση με το λαό για τις μετεκλογικές συζητήσεις και τις θέσεις του Κόμματος

Motion Team

Για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις Σέρρες, αύριο Κυριακή 1 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα «Ορφέας». Με το ίδιο θέμα προγραμματίζονται ακόμα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Αύριο Κυριακή 1/11

-- Στην Πετρούπολη, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Εθν. Αντιστάσεως και Πετρουπόλεως), στις 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή.

-- Στο κολυμβητήριο Μελισσίων, στις 10.30 π.μ., με ομιλητή τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στους Αγίους Αναργύρους (Γ' ΚΑΠΗ, Ρούζβελτ 2, πλατεία Ανάκασας), στις 11.00 π.μ., με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή.

-- Σύσκεψη της ΚΟΒ Πρόνοιας, στην αίθουσα λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), στις 11.00 π.μ.

-- Στο Καματερό (Α' ΚΑΠΗ, Βασιλέως Γεωργίου 13), στις 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του Κόμματος.

-- Στα Σεπόλια (ταβέρνα ΗΠΕΙΡΟΣ, Αυλώνος και Αλκίνοου), στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

Τη Δευτέρα 2/11

-- Η ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, με ομιλήτρια την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και γραμματέα της ΕΠ της ΚΟΠ.

-- Στα Ταμπούρια, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ, με ομιλητή τον Νίκο Μαυροκέφαλο, γραμματέα της ΑΕ Δυτικών Συνοικιών και μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΠ.

-- Η ΚΟΒ Μαλαγαρδή, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ, με ομιλήτρια την Κάτια Κρόκου, γραμματέα της ΑΕ Κορυδαλλού και μέλος του Γραφείου της ΕΠ ΚΟΠ του Κόμματος.

-- Στα Πετράλωνα (γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης), στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Βασίλης Δημόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Στην Ηλιούπολη, στο αμφιθέατρο ειδικού σχολείου, απέναντι από το άλσος Δ. Κιντή, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής.

Περιοδείες στον Πειραιά

Επίσης, στον Πειραιά προγραμματίζονται οι παρακάτω περιοδείες:

Τη Δευτέρα 2/11

-- Στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ Αγίας Σοφίας κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Πειραιά.

-- Στις 9.30 π.μ. στο ΙΚΑ Νίκαιας κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτή Πειραιά του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 3/11

-- Στις 10 π.μ. στους εργαζόμενους του Δήμου Περάματος κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτή Πειραιά του ΚΚΕ.

-- Στις 12 το μεσημέρι στο εργοστάσιο DOMUS κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Πειραιά του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ