ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούλη 2011
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»
Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της διοίκησης

Συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» (ΕΑΣ) οι εργαζόμενοι, απαιτώντας να μην ιδιωτικοποιηθεί μία απ' τις σημαντικότερες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Ταυτόχρονα, απαιτούν να μην κλείσουν τα εργοστάσια σε Υμηττό, Ελευσίνα και Μάνδρα, αλλά και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να «βγει» ο αγώνας έξω από τις πύλες των εργοστασίων, να μη μείνει μόνο μέσα στη μάντρα του εργοστασίου, να διεκδικήσουν και να προχωρήσουν στο συντονισμό και σε ενιαίο μέτωπο πάλης με όλες τις ΔΕΚΟ και το ταξικό εργατικό κίνημα για την ανατροπή της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων, της κατάργησης μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Από την πλευρά του, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός αρνείται στην πράξη αυτόν το συντονισμό, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διάφορες προφάσεις. Το ίδιο συνέβη και στην προχτεσινή συγκέντρωση - συνέλευση, όπου οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, προφασιζόμενες την περιφρούρηση της κατάληψης, απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι της «Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» των ΕΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης και των συμμάχων και τις τρικλοποδιές που βάζει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που σήμερα εμφανίζεται λάβρος κατά των ιδιωτικοποιήσεων στα ΕΑΣ, είχε βάλει πλάτη στην υλοποίηση της πολιτικής απαξίωσής τους, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε στο ξεπούλημα της αμυντικής βιομηχανίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ)
Αντί για συνέλευση του ΔΣ έκαναν ... σύσκεψη με τον υφυπουργό

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού
Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού
Την ώρα που ο κλάδος του Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων δέχεται μια απ' τις σφοδρότερες επιθέσεις, με την κυβέρνηση να προετοιμάζει το πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών (ΒΑΕ) του κλάδου, η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) κάλεσε τον υφυπουργό Τουρισμού Γ. Νικητιάδη να συμμετέχει σε συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, όπου θα συζητούνταν η οργάνωση των αγώνων για την υπεράσπιση των ΒΑΕ.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΔΑΣ), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου, η οποία μετέτρεψε τη συνέλευση του ΔΣ σε ...σύσκεψη με τον υφυπουργό, ενώ αναφορικά με τη στάση του Γ. Νικητιάδη στη συνεδρίαση του ΔΣ, υπογραμμίζει: «Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε έκπληκτος για τα φαινόμενα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και το καθεστώς της μαθητείας - δουλείας στα ξενοδοχεία, το οποίο μάλιστα ο ίδιος θεσμοθέτησε με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ο υπουργός της κυβέρνησης, που τα χάρισε όλα στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, που δεν άφησε πέτρα πάνω στην πέτρα, παρουσιάστηκε ως φίλος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και με περίσσιο θράσος υπερασπίστηκε, δηλώνοντας υπερήφανος, την πολιτική της κυβέρνησής του που τσακίζει το λαό».

Και σε άλλο σημείο τονίζει: «Η στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους του κλάδου ότι θα τους λύσει τα προβλήματα ο υπουργός ή ότι θα αλλάξει στάση. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει στάση ο υπουργός ή η κυβέρνηση αφού υπηρετούν πιστά το μεγάλο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μαζικοποιήσουν το Σωματείο, να κάνουν πέρα τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Διοίκησης και να συστρατευθουν με το ταξικό εργατικό κίνημα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και για την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, δηλαδή τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα καράβια, τα εργοστάσια, θα ανήκουν στο λαό. Σε μια κοινωνία όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ παρέδωσαν γραπτή τοποθέτηση και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση - παρωδία. Στην τοποθέτηση, ανάμεσα στα άλλα, επισήμαναν: «Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ενώ έπρεπε να συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα οργανωθούν οι αγώνες όχι μόνο ενάντια στην κατάργηση, αλλά και για τη διεύρυνση των ΒΑΕ, όπως και το τι οργανωτικά μέτρα θα πάρουμε για την επιτυχία της απεργίας π.χ. εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, περιφρούρηση κλπ. βρίσκεται σήμερα εδώ, στη συνεδρίαση του Σωματείου, ο υφυπουργός Τουρισμού ή καλύτερα του τουριστικού κεφαλαίου, ένας από τους κύριους υπεύθυνους για το τσάκισμα των εργαζομένων στον Τουρισμό».

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πάλη ενάντια στο πετσόκομμα των ΒΑΕ

Σε οργάνωση της πάλης τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που με το σφαγιασμό των ΒΑΕ καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου και άλλων κλάδων σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και κάνει απαγορευτική τη σύνταξη αφού κανείς δεν θα έχει δουλειά μέχρι τα 65, καλούν τους εργαζόμενους τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά. Τα δυο συνδικάτα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συνέλευση όλου του κλάδου την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Παράσταση διαμαρτυρίας, για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα ΒΑΕ σε μια σειρά κλάδους και ειδικότητες, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11.30 το πρωί, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και πρωτοβάθμιων σωματείων στην τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ.

Παραληρήματος συνέχεια

Συνέχεια στο αντεργατικό του παραλήρημα έδωσε χτες το πρωί από το κανάλι του «ΑΛΤΕΡ» ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδης. Ηταν φαίνεται το «δεύτερο ημίχρονο» μετά την προχτεσινή του εμφάνιση στο δελτίο ειδήσεων του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, όπου σε έξαλλη κατάσταση κατήγγειλε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ γιατί τόλμησαν να βρίσκονται στο πλευρό των απεργών της «InternetQ». Μάλιστα, το αντιΠΑΜΕ μένος του ίδιου και του κόμματός του είναι τέτοιο, που - όπως ομολόγησε - πήρε δυο φορές την αστυνομία απαιτώντας να παρέμβει για να σπάσει την απεργία των εργαζομένων! Χτες, στο νέο του αντεργατικό ξέσπασμα περιέλαβε και τους αγώνες που δίνουν οδηγοί και μικροϊδιοκτήτες ταξί.

Σχολιάζοντας τις επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ υπόσχονται στον κ. Γεωργιάδη του ΛΑ.Ο.Σ., μετά και από το νέο αντι-ΠΑΜΕ και αντικομμουνιστικό παραλήρημά του στο "ΑΛΤΕΡ", ότι πριν από κάθε αγωνιστική τους απόφαση οπωσδήποτε θα τον ρωτάνε»..!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ