ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Απρίλη 2021 - Κυριακή 2 Μάη 2021
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μου, ΒΑΓΓΕΛΗ, προσφέρω 1.000 ευρώ για τις εργασίες που γίνονται στο κτίριο της ΚΕ του ΚΚΕ, ενόψει του 21ου Συνεδρίου του Κόμματός μας.

Μπούτας Στέργιος

***

ΦΩΤΟ

Στις 5 Μάρτη «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΗΠΟΥΡΓΙΩΤΗΣ. Γεννήθηκε το 1938 στο χωριό Ελατος Γρεβενών. Σπούδασε στη Βουλγαρία ηλεκτρονικός και εργάστηκε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, στη Γερμανία, στη Σουηδία και τη Δανία. Στη Δανία, όπου έζησε 11 χρόνια, διετέλεσε πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας και συμμετείχε στον αγώνα ενάντια στη δικτατορία στην Ελλάδα. Στη συνέχεια βρέθηκε στη Βουλγαρία, όπου γνώρισε τη σύζυγό του Ιωάννα και επέστρεψε στην Ελλάδα. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα οργανώθηκε στο Κόμμα. Εργάστηκε στην Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης. Για ένα διάστημα υπήρξε πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ στην Τριανδρία. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στην υπόθεση του Κόμματος.

Η ΚΟΒ Τριανδρίας στη μνήμη του προσφέρει 145 ευρώ στο Κόμμα.

***

ΦΩΤΟ

Η ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ γεννήθηκε το 1931 στο Ροδοχώρι Νάουσας. Στρατολογήθηκε στη μάχη της Νάουσας το Γενάρη 1949. Μας έλεγε πάντα ότι «στα έμπεδα μάς οπλίσανε και σε ένα μήνα με βάλανε στη 14η Ταξιαρχία στη διμοιρία του ΕΠΟΝίτη, πηγαίναμε με τους σαμποταριστές, βάζαμε ναρκοπέδια, όπου πηγαίναν αυτοί, πηγαίναμε και εμείς. Εμείς οι γυναίκες μαχήτριες του ΔΣΕ δεν υστερούσαμε καθόλου σε μαχητικότητα, ικανότητα και αυταπάρνηση στον ένοπλο αγώνα, από τους άνδρες μαχητές, σαν ίσος προς ίσο. Το επιβεβαιώσαμε και στο σοσιαλισμό που ζήσαμε, όπου συμβάλαμε στην οικοδόμησή του εμείς οι μαχήτριες μαζί με τους μαχητές του ΔΣΕ, και ως πολιτικοί πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές μας. Είμαι περήφανη αλλά και τυχερή που μου δόθηκε ευκαιρία ως Ελληνίδα γυναίκα, του μόχθου, από τα φτωχά προσφυγικά χωριά της υπαίθρου της Μακεδονίας, κάτω από τις συνθήκες που δημιουργηθήκανε με μπροστάρη το ΚΚΕ, να βγω στο προσκήνιο, να συμμετάσχω ισότιμα δίπλα στον άνδρα σύντροφο, στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες».

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΒΑΙΟΣ
ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΒΑΙΟΣ
Στη μνήμη της συντρόφισσας Παρθένας, που «έφυγε» από κοντά μας το Γενάρη του 2020, προσφέρουμε, οι Μουρατίδης Τ. και Μ., Ρούσος Μ., Ιακωβίδου Β., Ροδοβίτη Χ., Γρυπούδη Λ., Χατζηνώτα Λ., Σιγκούνα Β., για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νάουσας, 105 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Σερρών (μέλος της ΟΓΕ) προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 110 ευρώ στη μνήμη της ΑΓΓΕΛΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ από την Αναστασιά Σερρών, που «έφυγε» από τη ζωή στις 15/1/2021.

Η συναγωνίστρια Αγγέλα από τα νιάτα της υπήρξε μαχήτρια και πρωτοπόρα. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά της από τα αυταρχικά καθεστώτα της εποχής, κατάφερε να επιτύχει στις εξετάσεις και να σπουδάσει στη Νομική. Από τον αγωνιστικό στίβο των νεανικών της χρόνων συνέχισε με πείσμα και δύναμη να αγωνίζεται στο στίβο της ζωής. Συμμετείχε στην επανασύσταση του Γυναικείου Συλλόγου μετά το 1991. Ηταν παρούσα σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, σε κάθε μάχη. Προσέφερε αφιλοκερδώς τις νομικές της υπηρεσίες, με ανιδιοτέλεια και ταπεινότητα έως το τέλος της ζωής της.

Συναγωνίστρια Αγγέλα, θα σε θυμόμαστε πάντα. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, έχοντάς σε οδηγό στις καρδιές όλων μας.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΒΑΪΟΣ «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας σε ηλικία 52 ετών, στις 27 Απρίλη 2014. Γεννήθηκε στο Τριφύλλι Γρεβενών και από τα χρόνια του Λυκείου εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός οπαδός του Κόμματος.

Στη μνήμη του, για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατό του, τα αδέρφια του Αντρέας, Βασίλης και ο φίλος του Θέμης προσφέρουν 40 ευρώ στην ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΝΑΝΑΣ ΚΑΠΑΤΟΥ - ΤΡΑΣΤΑΝΑ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 2 Μάρτη, η οικογένειά της προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ το οποίο υπηρέτησε πιστά ως μέλος, μέσω της ΚΟΒ Αργυρούπολης.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονέων μας, ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΚΟΥ, στις 24 Απρίλη, μέρα θανάτου της μητέρας μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου.

Ντίνα και Λέλα Κούκου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΜΟΙΡΑΛΗ, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε», προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής.

Παναγιώτης Βακαλόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στις 20 Απρίλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος, πατέρας και παππούς μας, ΕΥΘΥΜΙΟΣ Π. ΠΟΛΥΖΩΗΣ. Από τα νεανικά του χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος παλεύοντας για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης των λαών από κάθε καταπίεση.

Τελευταίο παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογενείας, πάλεψε από τα νεανικά του χρόνια μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ, διατέλεσε γραμματέας της ΕΠΟΝ Χρισσού, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση με τον ΕΛΑΣ και τραυματίστηκε έξω από το χωριό Πενταγιοί. Μετέπειτα εντάχτηκε στις γραμμές του ΔΣΕ. Η δικτατορία τον εξόρισε για 2,5 χρόνια στη Γυάρο και στη Λέρο. Μετά τη χούντα πρωτοστάτησε στην ανασυγκρότηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Φωκίδα.

Υπήρξε ενεργό μέλος του Κόμματος μέχρι το θάνατό του. Στήριξε το Κόμμα με κάθε τρόπο και παρέμεινε αταλάντευτος υπερασπιστής των αρχών και της Ιστορίας του Κόμματος. Μας άφησε όμως κληρονομιά το παράδειγμα της ζωής του, που ήταν πάντα δίκαιος, αισιόδοξος, εργατικός, επίμονος, αγωνιστικός, ασυμβίβαστος, με αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει το ποσό των 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ιτέας, στο Κόμμα που τόσο πίστευε.

ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΠΙΝΤΖΗ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΠΙΝΤΖΗ
***

Στη μνήμη του αδελφού μας και της νύφης μας ΠΑΝΤΕΛΗ και ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και των γονιών μας, κατοίκων Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, ΟΜΗΡΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ, καθώς και των φίλων μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ προσφέρουμε 20 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

Γιάννης και Λίτσα Τσακίρη

***

ΦΩΤΟ

Για τις 40 μέρες από το θάνατο του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΛΙΑΚΟΥ (φωτ.) και τον έναν χρόνο από το θάνατο του αδελφού του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΑΝΤΟΛΑ, ο Ελευθέριος Βαντόλας προσφέρει 10 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΔΕΝΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 28 Μάρτη 2021, σε ηλικία 63 ετών, ο αδελφός του Θανάσης Σερδένης προσφέρει στην ΤΕ Λάρισας 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγ. Κων/νου, στην ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Τσαριτσάνης και 50 ευρώ στον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης.

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΛΗΣ. Γεννήθηκε στην Κρανιά Ελασσόνας στις 30 Οκτώβρη 1922 και ήταν ένας από τους τελευταίους εν ζωή αντάρτες του ΕΛΑΣ στην περιοχή της Ελασσόνας. Συμμετείχε σε πολλές μάχες στα βουνά των Τρικάλων και στην «εκστρατεία» του ΕΛΑΣ στην Ηπειρο ενάντια στην επίθεση του ΕΔΕΣ, όπου και τραυματίστηκε σε μάχη.

Το 1947 εξορίστηκε στη Μακρόνησο και βασανίστηκε. Τα χρόνια που ακολούθησαν πήγε μετανάστης στη Γερμανία και μετέπειτα επέστρεψε στην Κρανιά και άνοιξε παντοπωλείο. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε μέλος του ΚΚΕ και μαχητικός υπερασπιστής της ιδεολογίας και της πολιτικής του.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αντιχασίων - Ποταμιάς.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
***

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΑΓΓΑΝΑ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑ και ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, του αδερφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΓΓΑΝΑ, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που σκοτώθηκε στα 1949 παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας, προσφέρουμε 200 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ για να συνεχίζει τους αγώνες του για ένα καλύτερο αύριο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Κυριακή Ζαγγανά - Νίκος Ζαγγανάς

***

Στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου αδερφού μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που έπεσε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, των γονιών μου, του ανιψιού μου ΙΟΡΔΑΝΗ που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του, του θείου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, του κουνιάδου του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΑΜΑΝΤΟΥΡΙΔΗ, λοχαγού του ΔΣΕ, των ξαδέρφων μου ΣΩΚΡΑΤΗ - ΠΑΝΤΕΛΗ - ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, του δασκάλου ΤΑΣΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ που τον δολοφόνησαν οι ταγματασφαλίτες στην Τούμπα Κιλκίς, του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΕΡΕΜΙΔΗ και του ΤΑΣΟΥ ΚΕΡΕΜΙΔΗ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ ΝΤΕΠΩ της ΤΟ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κώστας Παντελιάδης

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του συντρόφου και αδελφού μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΕΦΑΛΑ και του συντρόφου ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω στο Κόμμα 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΤΑΞΙ της ΤΟ ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΣ
Γιάννης Κεφαλας

***

ΦΩΤΟ 2

Η Λουκία Τοπιντζή στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΕΛΠΙΔΑΣ προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της Οργάνωσης Βιοτεχνών, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συζύγου μου, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΟΣΜΑ, προσφέρω οικονομική ενίσχυση 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Βασ. Κοσμάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού και συμπέθερου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΕΣΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΕΛΑΣ στην Ηπειρο, που «έφυγε» από κοντά μας, πλήρης ημερών, στις 29 Γενάρη, προσφέρουμε στο Κόμμα μας το ποσό των 150 ευρώ, για τις εργασίες του 21ου Συνεδρίου και τη συντήρηση του κτιρίου της ΚΕ, που η ιστορία του είναι δεμένη με τη σύγχρονη Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Για να μένει πάντα εκεί υψωμένη η σημαία του Κόμματος σε όλες τις συνθήκες, για να στέκει όρθιο και γερό φυλάσσοντας την Ιστορία του Κόμματος, αλλά και να στεγάζει τις προετοιμασίες των αγώνων του σήμερα και του αύριο, του πιο φωτεινού που σίγουρα θα έρθει.

Η γυναίκα του Κατίνα Τέσα, η κόρη του Πόπη Τέσα, τα εγγόνια του Κατερίνα Σίμου και Νίκος Χρυσοβιτσάνος, οι συμπέθεροι Γιάννης και Δέσποινα Χρυσοβιτσάνου

***

ΦΩΤΟ

Ο σ. ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο μπαρμπα - Αλέκος, όπως τον ξέραμε εδώ και τόσα χρόνια στην Αθυτο και γενικά στην Κασσάνδρα, «έφυγε» από κοντά μας, πλήρης ημερών. Γεννήθηκε στις 28/10/1927 στο Κιλκίς. Εντάσσεται στην ΕΠΟΝ από την ίδρυσή της και ρίχνεται στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας και συνάμα για μια καλύτερη κοινωνία. Το 1947 συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για 7 μήνες στο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Στη συνέχεια εξορίζεται στη Μακρόνησο όπου για 3 χρόνια υπέμεινε το ξύλο και τα βασανιστήρια. Παρέμεινε αταλάντευτος στα ιδανικά της Επανάστασης και του Κομμουνισμού. Μέλος του Κόμματος για πάνω από 50 χρόνια, παρέμεινε πιστός και δραστήριος έως το τέλος.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥ
Στη μνήμη του η ΚΟΒ Κασσάνδρας του ΚΚΕ προσφέρει στο Κόμμα 80 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΠΕΤΕΑ η σύζυγός του Μαίρη Σκοπετέα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την επισκευή του κτιρίου της ΚΕ στον Περισσό, μέσω της ΚΟ ΟΤΑ του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο μπαρμπα - ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΚΡΙΒΟΣ - ΤΣΙΑΡΑΣ (1926 - 22/3/2021) υπήρξε μια αυθεντική έκφραση της γενιάς της δεκαετίας του 1940 της Δεσκάτης. Τα ιδανικά της Αντίστασης για την απελευθέρωση από την κατοχή του ναζισμού και τη λαοκρατία, οι ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, συνεπαίρνουν το φτωχόπαιδο της Γ΄ Δημοτικού έως την τελευταία πνοή. Στις τάξεις της ΕΠΟΝ από την άνοιξη του 1943, παίρνει μέρος σε επικίνδυνες αποστολές μεταφοράς εφοδίων και πολεμοφοδίων αλλά και φαρμακευτικού υλικού από γερμανοκρατούμενες πόλεις.

Από το 1945 μέλος του ΚΚΕ. Το Φλεβάρη του 1946 κακοποιείται άγρια από εθνοφύλακες στο άντρο τους, στα Βακούφικα. Από τον Ιούνη 1946 μαχητής του Συγκροτήματος και του Αρχηγείου Χασίων του ΔΣΕ, της 16ης Ταξιαρχίας. Αιχμαλωτίζεται το Σεπτέμβρη 1949 μετά την καταστροφή εγγράφων στο Γράμμο. Στρατοδικεία στην Κοζάνη, φυλακή σε Κοζάνη, Επταπύργιο, Σύρο, από την άνοιξη του 1950 στα Γιούρα μέχρι 1952, Χριστούγεννα 1952 είναι Αμαλιάδα. Ακολουθούν αναθεωρητικό το επόμενο έτος, στρατιωτική θητεία.

Με τη σύντροφό του - από 10/1954 - Κούλα Παπατσάνη ανοίγει το σπιτικό του. Δραστήρια προσωπικότητα στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της Δεσκάτης. Δημοτικός σύμβουλος 1965 - 1967, 1979 - 7/1981, 1983 - 1986. Αφησε τη σφραγίδα του ως δήμαρχος 7/1981 - 31/12/1982. Λαϊκή προσωπικότητα με ευρύτατη αναγνώριση, αποδοχή κι εκτίμηση, ξεχώριζε για την κοινωνική και πολιτική γνώση του και δράση, τη θαρραλέα συνεπή άποψη και την υπεράσπισή της, την αδιαπραγμάτευτη τιμιότητα δεμένη με την εργατικότητα, αταλάντευτος μέχρι το τέλος κομμουνιστής κι αγωνιστής!

ΘΥΜΙΟΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ
Στη μνήμη του προσφέρονται στην ΚΟ Δεσκάτης 100 ευρώ κι άλλα 20 ευρώ από την Λένα Σπανού.


ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΣΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΣΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ

ΝΑΝΑ ΚΑΠΑΤΟΥ ΤΡΑΣΤΑΝΑ
ΝΑΝΑ ΚΑΠΑΤΟΥ ΤΡΑΣΤΑΝΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ) ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ) ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΗΠΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΗΠΟΥΡΓΙΩΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΛΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΛΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ