ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Στις 7 Ιούλη ψήφος αντισυστημική και ανατρεπτική για να είναι πιο δυνατή η φωνή των εργαζομένων

Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου

Κοντά στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» βρέθηκε τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφια βουλευτή Επικρατείας.

Μιλώντας με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους, η Λουίζα Ράζου σημείωσε πως «η κατάσταση στον τομέα της Υγείας είναι κριτήριο για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για όσα λένε κι όσα κάνουν. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε βασικές κατευθυντήριες αντιλαϊκές πολιτικές που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων, και πάνω σε αυτόν τον άξονα θα συνεχίσουν». Υπογράμμισε άλλωστε ότι αυτή την πολιτική, τη μνημονιακή, την έχουν εξειδικεύσει με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του Απρίλη, έχοντας δεσμευτεί για νέα μείωση των κονδυλίων που προωθούνται για το χώρο της Υγείας. «Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σ' ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που είναι διαλυμένο, ανέφερε. "Πάρτι" για την ιδιωτική υγεία και επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς για τους εργαζόμενους στις δομές Υγείας».

Η υποψήφια του ΚΚΕ στάθηκε στην προσπάθεια που κάνει διαρκώς το ΚΚΕ για να αναδεικνύονται τα προβλήματα των εργαζομένων και να οργανώνονται οι διεκδικητικοί αγώνες τους, σημειώνοντας ότι το Κόμμα «είναι η μόνη δύναμη που σταθερά βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας, που δέχτηκε μεγάλα πλήγματα όλα αυτά τα χρόνια». Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ πρέπει να βγει πιο ισχυρό γιατί «είναι διαφορετικό να οργανώνεις αγώνες όταν είσαι πιο ψηλά». Τόνισε ακόμα ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που «λέει ότι η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα και ότι ο λαός έχει χρυσοπληρώσει μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία για να έχει υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας».


Υπογραμμίζοντας πως ο λαός «την Κυριακή έχει να διαλέξει ανάμεσα σε 4 μνημονιακά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25, και 2 ακροδεξιά που είναι ευκαιρία να μείνουν εκτός Βουλής», κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν «πόσο χρήσιμη για το λαό και τους εργαζόμενους είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μέσα σε μια τέτοια Βουλή». Τους κάλεσε στις 7 Ιούλη να ρίξουν ψήφο αντισυστημική και ανατρεπτική στηρίζοντας το ΚΚΕ, λέγοντας: «Για να είναι πιο δυνατή η φωνή των εργαζομένων, να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για το μεροκάματο, για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι αν ψηφίσουν το ΚΚΕ δίνουν μια επιταγή αγώνων, επιταγή σύγκρουσης. Ξέρουν ότι δεν θα μετανιώσουν. Γιατί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δείξει ότι υπάρχει ένας κόσμος που δεν τον βάζουν στο χέρι και δεν τα διπλώνει...».

Την εμπειρία από τη δράση των κομμουνιστών μέσα στο Σωματείο αποτύπωσε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου στον «Ευαγγελισμό», αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας. Θύμισε ότι «μέσα από τον αγώνα μας καταφέραμε να μη γίνουν απολύσεις. Μόνιμοι και επικουρικοί και εργολαβικοί, παλέψαμε όλοι μαζί». Και αναφερόμενος στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα τους εκβιάζει ότι θα απολυθούν, θύμισε την άρνηση της κυβέρνησης να τους νομιμοποιήσει. «Οταν πήγαμε 140 σωματεία στη Βουλή και απαιτήσαμε να μετατρέπονται οι συμβάσεις μετά τη διετία σε αορίστου χρόνου, μόνο το ΚΚΕ το στήριξε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι ακόμα κι αν έχουν επιφυλάξεις, ταυτόχρονα έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν το ΚΚΕ, για να βγει ενισχυμένος ο δικός τους αγώνας.

Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση στο κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική

Σε συγκέντρωση ναυτεργατών στο «Φαιστός Παλάς» μίλησαν χτες οι Γ. Μανουσογιαννάκης και Β. Μαρούπας, υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στην Α' Πειραιά

Οι ισχυροί, ακατάλυτοι δεσμοί των ναυτεργατών με το δικό τους κόμμα, το ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά χτες το πρωί, παραμονή της 24ωρης πανελλαδικής ναυτεργατικής απεργίας, όταν οι ναυτεργάτες του πληρώματος του ακτοπλοϊκού επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» υποδέχτηκαν με μαζική συγκέντρωση στο χώρο επιβατών του πλοίου την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την οποία αποτελούσαν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος στην Α' Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής επίσης στην Α' Πειραιά, ο Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β' Πειραιά, και ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας στους ναυτεργάτες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης επισήμανε ότι την ανάπτυξη για την οποία διαγκωνίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, οι ναυτεργάτες την νιώθουν στο πετσί τους. «Δουλεύουμε σε έναν κλάδο, που οι εφοπλιστές, τα αφεντικά, έχουν ξεχειλίσει τις τράπεζες της Ελβετίας από τα κέρδη τους», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο στόλος τους αυξάνεται κάθε χρόνο και περισσότερο, όμως την ίδια ώρα η εκμετάλλευση σε βάρος των ναυτεργατών όλο και εντείνεται, τα εργασιακά τους δικαιώματα χτυπιούνται κι άλλο, αμείβονται όλο και λιγότερο.

Ενώ, απαντώντας και στα διάφορα προσχήματα που επικαλούνται οι κυβερνήσεις για τους εφοπλιστές που «θα κατεβάσουν σημαία», επισήμανε πως αντίστοιχη είναι η εικόνα σε όλους τους κλάδους, όπως π.χ. στον Τουρισμό, όπου οι ξενοδόχοι αυξάνουν τα κέρδη τους και τα ξενοδοχεία τους, ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας ή στο λιμάνι του Πειραιά που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι υπόλοιποι παρουσιάζουν ως «πρότυπο ανάπτυξης», με τα κέρδη των μονοπωλίων να αυξάνονται ολοένα, την ίδια ώρα που τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα.

Οπως ανέφερε, η ανάπτυξη για την οποία κόπτονται ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα άλλα κόμματα σημαίνει ότι θα ενισχυθεί η αντιλαϊκή πολιτική που εξασφαλίζει τρελό φαγοπότι για το κεφάλαιο και καλεί τους εργαζόμενους να σκύβουν το κεφάλι και να περιμένουν να τους πετάξουν κανένα ψίχουλο αν περισσέψει.

«Για τους εργαζόμενους μία είναι η δυνατότητα. Να βγάλουμε ισχυρό το ΚΚΕ την επόμενη μέρα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, γιατί μόνο αυτό είναι στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης των αγώνων και των ναυτεργατών, όπως θα είναι και στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) απεργία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μανουσογιαννάκης, προσθέτοντας πως μόνο το ΚΚΕ μεταφέρει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στη Βουλή, μόνο αυτό αναδεικνύει στους εργαζόμενους, στο λαό τους κινδύνους από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, μόνο αυτό έχει πρόταση με προοπτική ο τεράστιος πλούτος που παράγεται να γίνει ιδιοκτησία του λαού, αυτού που τον παράγει και να οργανωθεί η οικονομία με επίκεντρο τη λαϊκή ευημερία.

Παίρνοντας το λόγο ο Βαγγέλης Μαρούπας σημείωσε ότι το σύνθημα του Κόμματος, ότι αυτό που έχει σημασία για το λαό την επόμενη μέρα είναι πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός, αποκτά και κυριολεκτική σημασία, γιατί ακριβώς τη Δευτέρα 8 Ιούλη, μια μέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, συνεδριάζει το συμβούλιο Γιούρογκρουπ, με θέμα την Ελλάδα, όπου θα βγάλουν τη μεζούρα και θα καθορίσουν τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού, που τον θέλουν να είναι σκυμμένος. «Εμείς πρέπει να στείλουμε το μήνυμα, σημείωσε, ότι εδώ υπάρχει λαός που παλεύει». Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι έχουν να διαλέξουν «από τη μία 4 κόμματα μνημονιακά και δύο εθνικιστικά, φασιστικά και από την άλλη το ΚΚΕ».

Ανέφερε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι έχουν 4 σοβαρούς λόγους για να ψηφίσουν το ΚΚΕ: Ο πρώτος, για να δυναμώσει η αντίσταση απέναντι στο κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική, ο αγώνας για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ για τη 13η, 14η σύνταξη, για τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, για δημόσια σύγχρονη Παιδεία, Υγεία. Ο δεύτερος για να οργανωθεί η αντεπίθεση για να «σταματήσουμε να μιλάμε διαρκώς για παιδιά που θα ζήσουν χειρότερα από τους πατεράδες τους», γιατί το ΚΚΕ δε λέει πως «ό,τι χάθηκε, χάθηκε για τους εργαζόμενους». Ο τρίτος είναι η πρόταση που φωτίζει το ΚΚΕ, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, πρόταση που, όπως τόνισε, είναι για το σήμερα, γιατί σήμερα «οι ιδιοκτήτες του πλούτου είναι περιττοί στην παραγωγή». Και ο τέταρτος, σημείωσε ο Β. Μαρούπας, «είναι να συνεχιστεί αυτό που έγινε στις ευρωεκλογές με τη δραστική μείωση των ποσοστών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Να τους γκρεμίσουν οι εργαζόμενοι από την τρίτη θέση, να τους ρίξουν στον απόπατο της Ιστορίας».

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Αττική

Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 8 μ.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική, θα μιλήσει στον Βαρνάβα, στην πλατεία.

Την Παρασκευή 5 Ιούλη

-- Στις 8.30 μ.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση - συναυλία στο Ιλιον (Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, λεωφ. Α. Παπανδρέου & Ευάγγελου Λιόση). Η συναυλία έχει θέμα «Οι ποιητές της ζωής μας - Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» και γίνεται από το συγκρότημα της Οργάνωσης, στο οποίο συμμετέχουν επιπλέον μαθητές και απόφοιτοι από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου.

-- Στις 8.30 μ.μ., ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα, θα μιλήσει στη Λυκόβρυση, στην πλατεία Ηρώων (κεντρική πλατεία).

-- Στις 8 μ.μ., ο Γιάννης Γκιόκας θα μιλήσει στον Μαραθώνα, στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου.

-- Στις 8 μ.μ., ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, θα μιλήσει στο Λαύριο, στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

-- Στις 8 μ.μ., ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά, θα μιλήσει στο Ε' Διαμέρισμα Πειραιά, στη συμβολή των οδών Αντιπλοιάρχου Βλαχάκου & Παλαμήδου. Θα χαιρετίσει η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής Α' Πειραιά.

-- Στις 8 μ.μ., ο Δημήτρης Μπουρνάς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά, θα μιλήσει στον Κορυδαλλό, στην πλατεία Μερκάτη.

-- Στις 8 μ.μ., ο Στάθης Σταθουλόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, θα μιλήσει στην Παιανία, στην κεντρική πλατεία.

-- Στις 8 μ.μ., ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, θα μιλήσει στο Κορωπί, στην πλατεία Αγάλματος.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org