ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Ιούλη 1999
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Εκτακτο συνέδριο για μόνιμα προβλήματα

Εκτακτο συνέδριο διοργανώνει τέλη Σεπτέμβρη η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας "με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, την οριοθέτηση εκ νέου και επαναϊεράρχηση των στόχων και των προτεραιοτήτων της Ομοσπονδίας και κυρίως της αλλαγής του τρόπου διεκδίκησης των αιτημάτων, ο οποίος ενόψει και του συνεχιζόμενου εμπαιγμού και της μη επίλυσης μέχρι σήμερα των προβλημάτων των αξιωματικών, μετά βεβαιότητας αναμένεται να λάβει μαζικότερη και δυναμικότερη μορφή".

Προαναγγέλλοντας ένα θερμό φθινόπωρο, οι αξιωματικοί συναντήθηκαν προχτές με την ηγεσία τους και ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους για τα χρονίζοντα προβλήματα της αστυνομίας. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Ι. Γεωργακόπουλος, αναφερόμενος στη συνέχεια στα αιτήματα των αξιωματικών είπε, κατ' αρχήν, ότι εντός των προσεχών ημερών θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Αρχηγείου, ενώ προανήγγειλε ότι θα αυξηθεί η οργανική δύναμη της αστυνομίας κατά 3.000 (!) θέσεις για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα. Μάλιστα, σαν βασική προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και για την ορθολογική κατανομή του προσωπικού, έθεσε την αύξηση των οργανικών θέσεων.

Απαντώντας στα οικονομικά αιτήματα ο αρχηγός παραδέχτηκε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να διορθώσει τις αδικίες που προκλήθηκαν με την εφαρμογή του λεγόμενου ενιαίου μισθολογίου, είπε ότι παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα το θέμα των οικονομικών διαβαθμίσεων, ενώ αναφορικά με το ύψος του εφάπαξ που χορηγείται στους ασφαλισμένους του Ταμείου Αρωγής Αστυνομικών, είπε ότι υπάρχει πλεόνασμα και ότι το σχετικό ποσοστό (αναπροσαρμογή) μπορεί να καθοριστεί τουλάχιστον στο 90%, χωρίς να διαταραχτεί η λειτουργία του ταμείου. Ο αρχηγός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που φέρουν το υπουργείο να χορηγεί έκτακτο επίδομα παραγωγικότητας στους αστυνομικούς των μάχιμων υπηρεσιών, αλλά οι συνδικαλιστές εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, λέγοντας ότι μια τέτοια αντιμετώπιση θα λειτουργήσει διαλυτικά και θα προκαλέσει τριβές και διαμάχες ανάμεσα στο προσωπικό. Αντιπρότειναν μάλιστα να αυξηθεί κατά 50.000 δρχ. ο βασικός μισθός στους βαθμοφόρους και μετά από μελέτη να χορηγηθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, κάποιο επίδομα σε αστυνομικούς ορισμένων υπηρεσιών.

Οι αξιωματικοί έθεσαν επίσης θέματα αξιοκρατίας και αντικειμενικών κρίσεων - μεταθέσεων, θέματα για τα οποία ο αρχηγός δεν είχε αντίρρηση να τα αντιμετωπίσουν από κοινού. Αρκετή συζήτηση έγινε για τη χρήση των όπλων και ο αρχηγός τάχθηκε όπως και οι αξιωματικοί υπέρ της αλλαγής του νόμου, ώστε οι αστυνομικοί να γνωρίζουν, όπως ειπώθηκε, σε ποιες καταστάσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, χωρίς να κινδυνεύουν να βρεθούν στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε επίσης ότι το προεδρείο της θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη στις 19.30 στην πλατεία Κάνιγγος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Π.Σ. Οι πυροσβέστες, όπως ανακοίνωσαν, πραγματοποιούν την εκδήλωση διαμαρτυρίας μετά την αδράνεια των υπευθύνων φορέων για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Συνάντηση Επ. Π. Προσφύγων
  • Σήμερα 3-7-99 πούλμαν ξεκινούν για τη Νάουσα από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 π.μ. για την ετήσια κεντρική συνάντηση των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων που οργανώνει το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ και θα γίνει στον Αγιο Νικόλαο ΝΑΟΥΣΑΣ αύριο Κυριακή 4-7-99.
Επέτειοι
  • Η ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ της ΠΕΑΕΑ οργανώνει αύριο Κυριακή 4-7-99,στις 11 πμ την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στο ιστορικό ΤΣΑΡΔΑΚΙ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗΣ Καρδίτσας, για να τιμήσει τα 68χρονα του ΕΑΜ, τα 53χρονα του ΔΣΕ και τα 54χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης. Καλούνται οι αγωνιστές και αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.
  • Το Παράρτημα ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί εκδήλωση αύριο Κυριακή 4-7-99 στις 11 π.μ. στην ΚΟΥΝΙΝΑ, για να τιμήσει τα θύματα της περιοχής την περίοδο της γερμανικής κατοχής και του ΔΣΕ.
  • Τιμώντας την 55η επέτειο της διήμερης μεγάλης μάχης της VIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών, που κατέληξε στην κατάληψη της Αμφιλοχίας, ο Δήμος ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ και το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ οργανώνουν πολιτικό Μνημόσυνο - που το αφιερώνουν φέτος στην ειρήνη - την Κυριακή 11/7/99 στις 9.30 πμ στην Αμφιλοχία. Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί, οι νέοι και νέες όπως και ο κάθε πολίτης της περιοχής, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και τις δυο μέρες (10 - 11/7/99).

- Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις και δρομολογούν πούλμαν που ξεκινά το Σάββατο 10/7 στις 7.30 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 8234.296 και 8222.952.

Λεωφορειόδρομοι εξπρές

Τη λειτουργία δύο νέων λεωφορειακών γραμμών "εξπρές" για το δυτικό και ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού και άλλη μια που θα συνδέει τα δύο αεροδρόμια, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, παράλληλα με την επανέναρξη των τριών "θερινών γραμμών" από Αθήνα και Πειραιά προς Βάρκιζα και Αρτέμιδα.

Οι λεωφορειακές γραμμές για τα αεροδρόμια θα τεθούν από μεθαύριο σε 24ωρη λειτουργία, με δρομολόγια κάθε 25 λεπτά της ώρας και αφετηρία την Ομόνοια, ενώ οι γραμμές από και προς την παραλία θα λειτουργήσουν από αύριο, με αφετηρία το Ζάππειο.

Καθυστερεί αδικαιολόγητα πολεοδόμηση οικισμού

Το θέμα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην πολεοδόμηση του παραλιακού οικισμού Χρυσή Ακτή Παναγιάς του νομού Μαγνησίας, θέτουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής.

"Ο παραλιακός οικισμός Χρυσή Ακτή Παναγιάς - επισημαίνουν οι βουλευτές - ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σέσκλου του νέου Δήμου Αισωνίας και έχει από το 1985 καθορισμένα οικιστικά όρια και καθορισμένη γραμμή αιγιαλού και παραλίας. Και ενώ η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη και αντιμετωπίζει έντονα πολεοδομικά προβλήματα λόγω των οικιστικών πιέσεων, καθυστερεί αδικαιολόγητα η πολεοδόμηση του οικισμού".

Και οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων αμέσως, ώστε να βελτιωθεί παράλληλα και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ