ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάρτη 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ
«Αγγελιοφόρος» του ΝΑΤΟ στη Β. Αφρική

Στα πλαίσια της προώθησης της πολικής του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη των στρατιωτικών σχέσεων με της χώρες της βόρειας Αφρικής και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, σε μια κατεύθυνση για να μπουν οι χώρες αυτές υπό τη ΝΑΤΟική ομπρέλα, ο Α. Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε χτες το διήμερο ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Τυνησίας και σήμερα αρχίζει διήμερα επίσκεψη στη Συρία. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στην Τύνιδα ο υπουργός Αμυνας, επικαλέστηκε τη μεσογειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ωστόσο υπέγραψε συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τον Τυνήσιο ομόλογό του που παραπέμπουν σε συμφωνίες τύπου PFP (Συνεταιρισμός για την Ειρήνη) που είναι ο προθάλαμος του ΝΑΤΟ για τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Οι συμφωνίες αυτές στρατιωτικής συνεργασίας αφορούν την ασφάλεια των πληροφοριών, ένα πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας για τη διοικητική μέριμνα, συνεργασία μεταξύ των υδρογραφικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και ένα πρόγραμμα συνεργασίας για τους εξοπλισμούς μεταξύ των δύο χωρών. «Οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που υπογράψαμε, είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος, περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων για το Ναυτικό, τη συμμετοχή στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποστολών Ειρηνευτικού Τύπου που υπάρχει στο Κιλκίς».

Βέβαια αυτές οι συμφωνίες είναι καθαρά ΝΑΤΟικού χαρακτήρα. Εξάλλου και οι όροι που χρησιμοποιεί ο υπουργός Αμυνας για να τις περιγράψει ανήκουν καθαρά στο λεξιλόγιο της «νέας τάξης», όπως τα περί «δύναμης ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή». Για να προσθέσει: «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας εντοπίζει, επομένως, τη δική του ανάπτυξη της αμυντικής διπλωματίας ως ένα μέσο υποστήριξης και συμβολής στην παγκόσμια, στην Ευρωπαϊκή, στην περιφερειακή και στην τοπική ασφάλεια».

Ο λαός της Λέσβου αντιστέκεται στο μαρασμό

Ολοκληρώθηκε χτες αργά το βράδυ η διήμερη επίσκεψη και περιοδεία στο νησί της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα

Με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΛΕΣΒΟΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Ζαγγανάς ΦΩΤΟ: Μανώλης Πάκιας).-

Με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης και με την ΤΕΔΚ και τους δημάρχους του νησιού συναντήθηκε, χτες, δεύτερη μέρα της περιοδείας της στη Μυτιλήνη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου, της περίθαλψης, αλλά και για τα τοπικολαϊκά, που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι κάτοικοι της Λέσβου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στην οποία συμμετείχαν και ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης, όπως και ο γραμματέας της ΝΕ Λέσβου, Απόστολος Κοσμόπουλος, επισκεπτόμενη την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημερώθηκε από τον πρύτανη, Θεμιστοκλή Λέκκα, για τα σοβαρά προβλήματα υποδομής και χρηματοδότησης του Ιδρύματος. Για τα προβλήματα διοίκησης και στελέχωσης ορθολογικής του Πανεπιστημίου, που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη πολιτική και εκπαιδευτική κουλτούρα. Ιδιαίτερα θίχτηκαν τα προβλήματα υποβάθμισης της ανώτατης Παιδείας με την προώθηση της εφαρμογής της γνωστής απόφασης της Μπολόνια για την ανώτατη εκπαίδευση, απόφασης που, όπως εκτίμησε ο πρύτανης, δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Από την ομιλία στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης
Από την ομιλία στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης
Η Αλέκα Παπαρήγα, με τη σειρά της, έκανε λόγο για καταστροφικές συνέπειες στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση από την τυχόν εφαρμογή των νέων αυτών αντιεκπαιδευτικών σχεδίων. Οι αποφάσεις της Μπολόνια οδηγούν σε υποβάθμιση των σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης και στη δημιουργία, από τη μια μεριά, μιας ελίτ, που θα μπορεί να πληρώνει για να έχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, και από την άλλη των πολλών, που θα μένουν σε χαμηλό επίπεδο κατάρτισης ουσιαστικά, οι οποίοι θα παίρνουν ένα υποβαθμισμένο πτυχίο και θα ικανοποιούν το στόχο για ευέλικτο φθηνό εργατικό δυναμικό.

Περισσεύουν τα προβλήματα στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο

Στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Λέσβου η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τη διοίκηση και τα σωματεία των εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτικών κλπ. Από τη σχετική ενημέρωση, ιδιαίτερα των εργαζομένων, αναδείχτηκαν τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους σ' αυτό, με σοβαρές επιπτώσεις στην περίθαλψη των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Λέσβου.

Το κτιριακό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο και γι' αυτό οι εργαζόμενοι διεκδικούν το χτίσιμο νέου νοσοκομείου και όχι «μπαλώματα» στο παλιό με επεκτάσεις, που δεν είναι λειτουργικές. Σ' αυτήν την περίπτωση τα υπάρχοντα κτίρια μπορεί να χρησιμοποιηθούν για αποκατάσταση.

Η στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό κυρίως, είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Γιατί λείπει και το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα δύσκολα να καλύπτονται οι εφημερίες, ενώ η κυβέρνηση περικόπτει και τις σχετικές αναγκαίες δαπάνες για τις εφημερίες. Ετσι, δημιουργείται πρόβλημα ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών. Οσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό περιορίζεται στην κάλυψη μόλις του 70% των οργανικών θέσεων που προβλέπονται με το οργανόγραμμα του 1986, ενώ μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί 5 νέες κλινικές! Αυτό σημαίνει πως οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Οι ανάγκες των νέων κλινικών καλύπτονται από το ανεπαρκέστατο προσωπικό, που γίνεται ακόμα πιο ανεπαρκές λόγω των αδειών, οι οποίες είναι αδύνατο να καλυφθούν ομαλά.

Οι γιατροί ενημέρωσαν ότι, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, νοσηλευτικό προσωπικό κλπ., έχουν ριζική διαφωνία με το νέο νόμο του υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία και τα μέτρα που παίρνονται. Εξέφρασαν ανησυχίες για τις αρνητικές εξελίξεις, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας με διάφορες μορφές. Οι εργαζόμενοι κατάγγειλαν ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης οι γιατροί αλλά και οι άλλοι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε ομήρους στα χέρια της κυβέρνησης...

Χρόνια σχεδιάζονταν τα μέτρα

Παρεμβαίνοντας η Αλέκα Παπαρήγα, αφού αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, για ίση δωρεάν δημόσια υγεία και ασφάλιση σε όλους τους πολίτες, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφθούν γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα, αλλά αντίθετα προωθεί την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα υγείας. «Δε λύνονται τα προβλήματα ενώ είναι εξόφθαλμα», είπε, για να προσθέσει: «Εδώ και χρόνια σχεδιάζονταν αυτά τα μέτρα γι' αυτό δεν ήθελαν να λύσουν τα προβλήματα, να πάρουν προσωπικό και μέτρα αντιμετώπισής τους. Ετοιμάζουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και, π.χ., με τα ΠΕΣΥ τις μεθοδεύουν. Σκεφθείτε, κάποιους εκσυγχρονισμούς θα κάνουν, αλλά ποιοι θα ωφεληθούν; Οι λίγοι. Οι πολλοί, οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώνουν επιπλέον».

Με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά από τη συνάντηση αυτή στο νοσοκομείο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: «Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι γιατροί έχουν μια συγκεκριμένη και καθαρή εικόνα, ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αποσκοπούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας. Με ποια έννοια: Θα διατηρηθεί ένας ισχνός δημόσιος τομέας, ο οποίος θα δίνει πολύ φθηνές υπηρεσίες για τα λαϊκά στρώματα. Και αν θέλεις να έχεις καλύτερες και σύγχρονες υπηρεσίες, θα πρέπει να βάζεις το χέρι σου βαθιά στην τσέπη. Οι εργασιακές σχέσεις στο χώρο της Υγείας θα γίνουν χειρότερες, όπως και όλων των εργαζομένων. Νομίζω ότι έχει ωριμάσει το ζήτημα για ένα ενιαίο κοινό μέτωπο πάλης όλων - γιατί το θέμα της Υγείας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην Υγεία - ούτως ώστε να παρεμποδίσουμε και να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, και, αντίθετα, οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν σύγχρονες κατακτήσεις στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε το απόγευμα στα ΜΜΕ, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που αποκόμισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατά τη διήμερη επίσκεψή της στο νησί. Ειδικότερα στάθηκε στο ζήτημα του ελαιολάδου και της αγροτικής οικονομίας γενικότερα, που πλήττεται από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Πρόβαλε την ανάγκη οι ελαιοπαραγωγοί να διεκδικήσουν συντονισμένα τη στήριξη της καλλιέργειας και των προϊόντων τους. Να απαιτήσουν μιαν άλλη φιλολαϊκή αγροτική πολιτική, που θα στηρίζει τον παραγωγικό αγροτικό συνεταιρισμό σε όφελος του αγροτικού εισοδήματος και της ντόπιας παραγωγής. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα επιβίωσης που διεξάγουν οι κάτοικοι της Λέσβου και ευρύτερα, αγώνα που πρέπει να συνεχίσουν και να εντείνουν όπως τόνισε.

Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα, αργά το βράδυ πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων της Μυτιλήνης στο Εργατικό Κέντρο Λέσβου για την Κοινωνική Ασφάλιση και αναφέρθηκε σ' όσα σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την ΕΕ για την κατεδάφιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αναφέρθηκε και ανέλυσε τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες να μην επιτρέψουν, με τον αγώνα τους, να περάσουν τα καταστροφικά μέτρα, αλλά, αντίθετα, να διεκδικήσουν βελτίωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

«Χαρούλες» στο νέο αφεντικό

«Πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις η νέα αμερικανική ηγεσία», διαπιστώνει η ελληνική κυβέρνηση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μπους - Σημίτη

Το τηλεφώνημα από το «νέο αφεντικό» προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη χαροποίησε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αρχίζει να διαπιστώνει ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται πιο κοντά στα ελληνικά συμφέροντα.

Την άποψη αυτή υποστήριζαν ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες, αμέσως μετά τη δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Μπους με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Οι ίδιοι κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης σημείωναν ότι η νέα αμερικανική ηγεσία φαίνεται πως εννοεί τα όσα λέει περί μη αλλαγής συνόρων στην περιοχή και δεν αναζητά προσχήματα για επεμβάσεις. Μάλιστα, για τους περιχαρείς, εξαιτίας της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Μπους, παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης, το τηλεφώνημα του... αφεντικού σημαίνει ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος έχει ψηλά στην ατζέντα του την Ελλάδα και αποδέχεται το ρόλο της στην περιοχή.

Η πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία ανήκει στον Αμερικανό Πρόεδρο και είχε ως αντικείμενο τόσο την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και τη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ και το ενδεχόμενο συνάντησης των δύο αντρών.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον Ελληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, χαρακτήρισε τη συνομιλία εποικοδομητική και ουσιαστική, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το γεγονός πως «δόθηκε η εικόνα ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν μια πολύ στενή συνεργασία με τη χώρα μας».

Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Διυπουργικής επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την τηλεφωνική επικοινωνία. «Ηταν μια πολύ θερμή και συγκεκριμένη συνομιλία. Αυτό αποτελεί μια πολύ ενθαρρυντική ένδειξη για το επίπεδο που κινούνται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις από τη νέα αμερικανική ηγεσία», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
Βουνό τα προβλήματα στο νησί

Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Κόμματος με τους δημάρχους του Νομού Λέσβου
Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Κόμματος με τους δημάρχους του Νομού Λέσβου
Πίκρα, χωρίς υπερβολή, έσταζε το στόμα των δημάρχων στη συνάντησή τους με την Αλέκα Παπαρήγα.

Πίκρα για τις μηδαμινές επιχορηγήσεις, για τα «τσουβάλια» από μελέτες που μένουν στα συρτάρια τους, για τον εκβιασμό που δέχονται για να αυξήσουν τα ανταποδοτικά τέλη, για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων χωρίς να συνοδεύονται αυτές από κονδύλια, για τη γήρανση του πληθυσμού, για το πρόβλημα των αντικειμενικών αξιών που δρα αποτρεπτικά για οποιαδήποτε επένδυση, για το άθλιο οδικό δίκτυο, για τα προβλήματα των αγροτών, για την υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.

«Του χρόνου η Α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου της Αντισσας δε θα 'χει ούτε ένα παιδί», τονίζει ο δήμαρχος Ερεσού - Αντισσας κ. Αμπατζής, ενώ ο δήμαρχος Μανταμάδου κ. Καρατζιτζής σημειώνει με έμφαση «δε θέλουμε να μας θυμούνται μόνο όταν υπάρχουν κρίσεις με την Τουρκία», για να συμπληρώσει ο δήμαρχος Μολύβου κ. Βατής «με τη χαμηλή χρηματοδότηση μας σπρώχνουν να επιβάλλουμε φορολογία στους δημότες».

Παίρνοντας το λόγο η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχασε πολλά στοιχεία που του έδιναν μια λαϊκότητα, με την έννοια ότι τα προηγούμενα, χάρη στους αγώνες της ΤΑ και με τη λαϊκή στήριξη, έλυναν κάποια ζητήματα. Τώρα, με τον ασφυκτικό έλεγχο, σπρώχνουν τους δήμους να φορολογούν τους δημότες, όπως σημείωσε... «Το "παίζουν έξυπνα". Σας δίνουν αρμοδιότητες. Δεν τις δέχεστε; Τότε απευθύνονται στους δημότες και σας καταγγέλλουν γιατί δεν τις δέχεστε. Τις δέχεστε, βάζοντας φόρους; Τότε πάλι απευθύνονται στους δημότες, λέγοντας ότι για τη φορολογία φταίνε οι δήμοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, σχετικά με την ανάπτυξη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: «Τι σημαίνει Λέσβος; Σημαίνει λάδι, κτηνοτροφία, τουρισμός και ό,τι άλλο έχει αξία. Οταν όμως αυτή την αξία δεν την κερδίζει ο λαός τότε για ποια ανάπτυξη μιλάμε;». Επομένως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει ν' ανοίξει το κεφάλαιο: Τι παράγεται στην Ελλάδα και για ποιους; Γιατί μας απαγορεύουν την παραγωγή; Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει; Γιατί μειώνεται ο πληθυσμός; Γιατί πρέπει να 'χει λόγο η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την Παιδεία, την Υγεία;

Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των δημάρχων της Λέσβου. Και μπορεί να εξέφρασαν την πίκρα τους οι δήμαρχοι, όμως δήλωσαν και την απόφασή τους για συνέχιση του αγώνα. Οπως τόνισε ο δήμαρχος Μυτιλήνης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ «εμείς θέλουμε τα παιδιά να μπορέσουν να ζήσουν, να μεγαλώσουν και να προκόψουν σ' αυτόν τον τόπο. Γι' αυτό και δημιουργήσαμε την Επιτροπή Αγώνα για την επιβίωση της Λέσβου. Συνεχίζουμε τον αγώνα με επόμενο σταθμό το νέο, πιο δυναμικό συλλαλητήριο στις 7 του Μάρτη, έδωσε το στίγμα ο δήμαρχος Νάσος Γιακαλής.

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Κορόνες περί «φυγής προς τα μπροστά... »

Με κορόνες περί «φυγής προς τα μπροστά» και πόλεμο κατά της «διαπλοκής», άνοιξε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. «Η φυγή προς τα μπροστά, είπε, είναι βασική προϋπόθεση για την κατάκτηση μιας νέας εποχής». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της «διαπλοκής», λέγοντας ότι «εμείς υπάλληλοι συμφερόντων δε γινόμαστε. Δε λυγίζουμε». Μάλιστα, υποστήριξε ότι «εμείς μένουμε σταθερά στο μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων της κοινωνίας». Επίσης εμφανίστηκε πολέμιος της συντήρησης και του κατεστημένου.

«Ο τόπος μας, είπε, χρειάζεται μια νέα προοπτική! Δεν πάει άλλο η συντήρηση. Δεν οδηγεί πουθενά η ανακύκλωση παλιών υλικών και σκουριασμένων ιδεών. Χρειαζόμαστε ένα άλμα φυγής προς τα εμπρός. Αλμα ποιότητας, ανάτασης και δημιουργίας. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από δυνάμεις υποτελείς και εξαρτημένες. Δεν μπορεί να επιχειρηθεί από το κατεστημένο, που συνδυάζει την αντίφαση της μιζέριας με την αλαζονεία. Δε θα τολμήσει κανείς, παρά μόνο νέοι και ασυμβίβαστοι, με όραμα και πίστη».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ