ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ξεκάθαρο μήνυμα και από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του στην Κοινωνική Ασφάλιση, επίθεση που κλιμακώνει σήμερα η κυβέρνηση πατώντας στο νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και όλο το προηγούμενο αντιασφαλιστικό οπλοστάσιο, έστειλαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και απόμαχοι της δουλειάς στη Θεσσαλονίκη, με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Σάββατο συνταξιουχικά και εργατικά σωματεία.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου μίλησαν ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, και ο Κώστας Ηλιού, από το Σωματείο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας. Διαμήνυσαν ότι θα κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της νέας κυβέρνησης, που έρχονται σε συνέχεια των προκατόχων της. Οπως είπαν, το συλλαλητήριο είναι μια πρώτη απάντηση σε κυβέρνηση - ΕΕ και στα «κοράκια», τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα της Υγείας, του Φαρμάκου, στα «golden boys» των χρηματιστηρίων. Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τόνισαν, αν πιστεύουν ότι θα τους παραδώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους, την Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα παραδώσουν τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης στις ορέξεις των αρπακτικών των ασφαλιστικών εταιρειών.


Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι στον αγώνα μπήκαν και νέες δυνάμεις, από νέους χώρους δουλειάς. Μαζί με τους εργάτες και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, πήραν τη θέση τους οι φοιτητές και οι μαθητές, η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης. Με μια φωνή διαμήνυσαν ότι «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Ούτε ρίσκο ούτε λοταρία, δεν θα παραδώσουμε στον τζόγο τα Ταμεία».

Μαχητικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές ακόμα πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, σε Κατερίνη, Σέρρες, Νάουσα, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα και Κοζάνη - όπου συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι από την Πτολεμαΐδα -, Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα.

Παντού, οι συνταξιούχοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 14/12, στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.


Μαχητικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

ΛΑΜΙΑ
ΛΑΜΙΑ
Μαχητικές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα, συνολικά σε πάνω από 40 πόλεις, ως αποτέλεσμα των καλεσμάτων και της προετοιμασίας που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις, Ομοσπονδίες και σύλλογοι αγροτοκτηνοτρόφων, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι κ.ά.

Παντού οι κινητοποιήσεις ολοκληρώνονταν με κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα, με οργάνωση μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Ξεχωριστό στοιχείο αποτέλεσε η μαχητική παρουσία βιοπαλαιστών αγροτών στις κινητοποιήσεις στις πόλεις της Θεσσαλίας, καθώς προετοιμάζουν την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που οξύνει τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή των τρακτέρ. Νωρίτερα τη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους τους ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, καλώντας όλους να είναι παρόντες αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στον Ε-65, στο μπλόκο που θα στήσουν οι αγρότες της Καρδίτσας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στη Λάρισα χαιρέτισε μεταξύ άλλων ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας. Στα Τρίκαλα μίλησε ο Λάμπρος Τσέκας, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», ενώ στον Βόλο η συγκέντρωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Θεοδωρή Γεωργακάκη.

  • Στην Πάτρα, το συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση θα γίνει την Πέμπτη 5/12, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΥΡΓΟΣ
ΠΥΡΓΟΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ