ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
Σελ. /40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Μόνο ΚΚΕ. Αυτό φωνάζει η χρονιά που πέρασε... Η χρονιά που έρχεται

Κάλεσμα μαθητών για την ενίσχυση του ΚΚΕ την ερχόμενη Κυριακή

Μόνο ΚΚΕ.

Γιατί αυτό ξέρουμε. Γιατί έξω από τις πόρτες των σχολείων μας όλη τη χρονιά ήταν η ΚΝΕ. Να ενημερώνει, να λέει αλήθεια για ό,τι συμβαίνει, να προβληματίζει τους μαθητές.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν μας θυμήθηκαν προεκλογικά ζητώντας απλά την ψήφο μας. Ηταν εκεί όλη τη χρονιά. Θα 'ναι και μετά τις εκλογές, μόλις ανοίξουν πάλι τα σχολεία μας.

Ξέρουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Ηταν εκεί:

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το νομοσχέδιο των διπλών πανελλαδικών από τη Β' ΓΕΛ. Το νομοσχέδιο των περισσότερων εξετάσεων, της περισσότερης ύλης και των λιγότερων επιλογών σε πεδία και σχολές.

Οταν οι διευθυντές, οι ΣΥΡΙΖΑίοι, οι Νεοδημοκράτες, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων - αλυσίδων μάς έλεγαν: «Αυτό το νομοσχέδιο έχει και τα καλά του»... (ποια είναι αυτά τα καλά ακόμα τα ψάχνουμε. Ειδικά, τώρα που ξεκινήσαμε καλοκαιρινά σε διπλάσια ύλη, αλλά ΟΚ).

Οι συμμαθητές μας, μέλη της ΚΝΕ, πρωτοστάτησαν για να μάθουμε τι παίζει. Και να οργανώσουμε την αγωνιστική απάντησή μας. Να συνεδριάσουν τα 5μελή και τα 15μελή και να ενωθούμε όλοι όσοι διαφωνούσαμε με το νομοσχέδιο. Να κάνουμε όλοι μαζί κατάληψη. Να φτιάξουμε πανό, να γράψουμε συνθήματα. Να κάνουμε πορείες ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα. Ολοι οι μαθητές, ό,τι και αν πιστεύουμε, ό,τι και αν ψηφίζουν οι γονείς μας, ό,τι δουλειά και αν κάνουν.

Ολοι. Γι' αυτό και φέτος κινητοποιηθήκαμε πάνω από 20.000 μαθητές σε όλη τη χώρα.

Γι' αυτό και ο Γαβρόγλου φοβήθηκε, καθυστέρησε το νόμο του, και το ψήφισε τελικά Μεγάλη Βδομάδα με τα σχολεία κλειστά (και πάλι εκεί ήμασταν, ακόμα και έξω από τη Βουλή και του χαλάσαμε και τη μόστρα).

Ξέρουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ηταν εκεί:

Οταν η Χρυσή Αυγή, οι φασίστες και οι ρατσιστές ξεμύτισαν. Οταν ξεκίνησαν να διακινούνται μηνύματα και φωτό στο insta και στο fb για να γίνουν μαθητικά εθνικιστικά ρατσιστικά συλλαλητήρια. Να φωνάξουμε συνθήματα μίσους, έχθρας και ξενοφοβίας. Να βρίζουμε τους συμμαθητές μας που είναι από άλλη χώρα, λες και έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Η ΚΝΕ ήταν εκεί. Και υψώσαμε τείχος. Και οι φασίστες έφαγαν πόρτα. Και το σύνθημα που κυριάρχησε στα σχολεία μας πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν:

«Οχι στο ΝΑΤΟ και τη συμφωνία του για τη Μακεδονία

Οχι στους φασίστες

ΝΑΙ στη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών».

Η ΚΝΕ ήταν πάντα η μόνη Οργάνωση που πάλευε το φασισμό μέσα και έξω από τα σχολεία μας γιατί παλεύει το σύστημα που τον γεννά. Ολα αυτά τα χρόνια που οι δολοφόνοι του Παύλου κοιμούνται ακόμα ελεύθεροι στα σπίτια τους και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ τούς μειώνουν και τις ποινές, η ΚΝΕ έγραφε στα σχολεία μας: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!».

Με την ΚΝΕ κάναμε συναυλίες, πορείες, γράψαμε συνθήματα και κάναμε γκράφιτι ενάντια στο φασισμό. Με την ΚΝΕ και κανέναν άλλον από αυτούς που τώρα τους πήρε ο πόνος και καλά για τους φασίστες.

Ξέρουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ηταν εκεί:

Στα Φεστιβάλ μας. Τα μαθητικά και τα άλλα του Σεπτέμβρη.

Τα Φεστιβάλ με τα πιο όμορφα συνθήματα:

«Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι»

«Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη»

«Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου...»

Στα Φεστιβάλ που μαζί στήσαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε. Βρίσαμε τους φασίστες και τα ναρκωτικά. Κάναμε γκράφιτι τον κομμουνιστή Che Guevara.

Στα Φεστιβάλ που μάθαμε πως ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Και πως θα τον αλλάξουμε εμείς. Και θα πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Μάθαμε πως υπάρχει ιστορικό παράδειγμα ότι μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς. Για τα δικαιώματα που είχαν οι νέοι της ηλικίας μας στις χώρες του σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι οι μόνοι που μας λένε πως μπορούμε να ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε. Να ζήσουμε καλύτερα, πραγματικά ελεύθερα.

Οπως εμείς θέλουμε, και όχι όπως θέλει το σύστημα να ζούμε.

Οπως μας ταιριάζει τον 21ο αιώνα, και όχι να ακούμε συνέχεια δικαιολογίες γιατί τελικά ζούμε χειρότερα από τους γονείς μας.

Σε έναν κόσμο χωρίς αφεντικά, χωρίς φτωχούς και πλούσιους, χωρίς πολέμους, σε έναν κόσμο που η μόρφωση, η δουλειά και ο πολιτισμός θα είναι δικαιώματα για όλους. Είμαστε το μέλλον του κόσμου, και το μέλλον μας θα είναι κόκκινο και σοσιαλιστικό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν επαναστατικό σχέδιο γι' αυτό. Και το έχουν αποδείξει. Με αμφισβήτηση, ανυπακοή και σύγκρουση με το σύστημα. Με το μυαλό και την καρδιά μας στις δικές μας ανάγκες, στους πολλούς, όχι στους λίγους.

Πάντα έτσι άλλαζαν και θα αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Αυτό είναι το δίκαιο.

Ξέρουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Ηταν εκεί.

Στις 7 του Ιούλη θα είμαστε και εμείς εκεί.

Γιατί οι μαθητές ψηφίζουν όπως αγωνίζονται.

Ψηφίζουν και δυναμώνουν τον αγώνα και τα αιτήματά τους.

Δεν τα ακυρώνουν.

Ούτε με ψήφο σε αυτούς που είναι απέναντί τους ούτε σε μία από τα ίδια.

Ούτε απέχοντας.

Γιατί η φωνή και η άποψη είναι αυτή που ακούγεται. Οχι η σιωπή. Αυτήν τη μεταφράζουν όπως θέλουν και όπως τους βολεύει. Τώρα λένε πως συμφωνούμε μαζί τους, αφού δεν λέμε και κάτι διαφορετικό. Τέτοιοι είναι.

Γιατί οι μαθητές εμπιστεύονται αυτόν που τους εμπιστεύεται. Αυτόν που ξέρει πως υπάρχουν μαθητές που ψάχνονται, σκέφτονται έξω από τα όρια του συστήματος, δεν συμβιβάζονται. Που τολμά να έρχεται στο σχολείο, να μοιράζει ανακοινώσεις και να μας ζητά τη γνώμη μας. Δεν μας μιλάει από συνεντεύξεις στα κανάλια.

Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν ζητάνε ανταλλάγματα. Ηταν εκεί. Θα είναι εκεί και την επόμενη μέρα των εκλογών. Οταν τα φώτα πέσουν. Και σταματήσουν όλοι οι άλλοι να μας καλοπιάνουν, να μας πουλάνε φούμαρα και παραμύθια, όπως έκαναν και στους γονείς μας όλα αυτά τα χρόνια, και να θέλουν να τους ψηφίσουμε. Γιατί μας λένε ότι εμείς μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές της ζωής μας, με τη συλλογική δράση και τους αγώνες μας.

Γιατί οι μαθητές, αυτοί που «δεν ασχολούνται και είναι όλη μέρα social», όπως λένε κάποιοι για εμάς, ήταν αυτοί που έδειξαν την αλληλεγγύη τους στα χιλιάδες θύματα πολέμου, στους πρόσφυγες συμμαθητές τους, που έριξαν μαύρο στους φασίστες στα σχολεία τους. Και θα το ξανακάνουν και στις εκλογές, ψηφίζοντας αντιφασιστικά. Και αν καταφέρουμε και πετάξουμε τους φασίστες ακόμα και έξω από τη Βουλή θα ξέρουμε πως εμείς τα καταφέραμε.

Γι' αυτό θα το ρίξουμε ΚΚΕ.

Και θα είμαστε σίγουροι και περήφανοι για την επιλογή μας.

Προεκλογική δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και δράσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη. Το πρόγραμμά τους γι' αυτό το Σαββατοκύριακο έχει ως εξής:

Στην Αττική

Στο Πασαλιμάνι, την Κυριακή 30/6, στις 21.00, συζήτηση με θέμα «Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Θα μιλήσει η Ευτυχία Χατζηδάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά.

Στο Ιλιον, την Κυριακή 30/6, στις 20.30, σύσκεψη νεολαίας στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Στο Χολαργό, την Κυριακή 30/6, στις 19.00, στο γήπεδο μπάσκετ Περικλέους και Κλειούς.

Σε άλλες πόλεις

Στη Ρόδο, το Σάββατο 29/6, συζήτηση στις 19.30 για το 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και δηλώσεις συμμετοχής.

Στον Πύργο, το Σάββατο 29/6, beach party στην παραλία της Σπιάτζας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ