Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10879

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιλαϊκή κλιμάκωση και «ελεγχόμενη πτώχευση»

Με όχημα την αναδιάρθρωση - «κούρεμα» του κρατικού χρέους, ετοιμάζεται η επόμενη κλιμάκωση από νέα αντιλαϊκά πακέτα.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εντατικά για την απεργία στις 23 Φλεβάρη

Με συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις και άλλες μορφές δράσης οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.


ΣΕΛ.  9

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ είναι προς το συμφέρον όλου του λαού
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών, που, ενώ εργάζονται για χρόνια σε καθεστώς μαύρης εργασίας, είναι παράνομοι και εγκλωβισμένοι στη χώρα
  • ΚΝΕ: Η πολιτική των κεφαλαίου - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τσακίζει Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, ξεθεμελιώνει κάθε δικαίωμα
  • ΠΑΜΕ: Ο αγώνας της νομιμοποίησής τους περνάει μέσα από τα ταξικά συνδικάτα. Ελληνες και ξένοι κόντρα στην πολιτική της εκμετάλλευσης
  • Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα γεγονότα στη Νομική για να νομιμοποιήσει το αντιμεταναστευτικό θεσμικό της πλαίσιο. Να ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση του ασύλου επιδιώκει και τη συναγωνίζονται σε κατασταλτικές εμπνεύσεις ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
  • Η λύση του προβλήματος υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς, αλλά είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σχετίζεται με την υπεράσπιση συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να εντάξει πιο αποφασιστικά στην πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής τα ζητήματα των μεταναστών και προσφύγων. Μόνο η ισχυρή λαϊκή πίεση μπορεί να αποσπάσει κάποιες λύσεις υπέρ των μεταναστών, που βρίσκονται σε τραγικά αδιέξοδα.

ΣΕΛ.  6  -  8

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Εκλεισαν τα ταμεία νοσοκομείων σε Αθήνα - Πάτρα - Μυτιλήνη

Τα ταμεία του νοσοκομείου ΚΑΤ μπλόκαραν χτες, για περίπου δύο ώρες, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ και μαζικοί φορείς, σε μια συμβολική κίνηση ενάντια στο 5ευρω εισιτήριο και τα άλλα χαράτσια που καλούνται να πληρώνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.


ΣΕΛ.  3

Ο ύπουλος σχεδιασμός

Συνεχίστηκε και χτες από τα αστικά ΜΜΕ, με αφορμή τα γεγονότα στη Νομική, η προπαγάνδα περί ανομίας και επιβολής του νόμου. Καθένας πρέπει να σκεφτεί. Είχαμε ενέργειες οργανωμένες, με κίνδυνο και για τους μετανάστες και για το άσυλο, δράση που αντικειμενικά προκαλεί την κρατική καταστολή. Ομάδες και άνθρωποι που μιλούσαν για εξέγερση του μπάχαλου και της προβοκάτσιας! Που προκαλούσαν την επιβολή του κράτους του νόμου σ' ένα σύστημα που στέλνει στην κόλαση το λαό και απαιτεί τη μέγιστη λαϊκή οργάνωση και πάλη ενάντια στο κεφάλαιο. Την οποία τσακίζουν τέτοιες ενέργειες. Βεβαίως, η εξέλιξη για την ώρα είναι διαφορετική. Το γεγονός ότι ο άθλιος σχεδιασμός σε βάρος των μεταναστών δεν έφτασε ως το τέλος με βίαιη εκκένωση της Νομικής και καταπάτηση του ασύλου, δεν οφείλεται στην κυβέρνηση και στις άλλες δυνάμεις που άδραξαν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν τα θύματα της πολιτικής τους ως θύτες, να θέσουν θέμα πλήρους κατάργησης του ασύλου. Δεν προχώρησαν, γιατί ο ύπουλος σχεδιασμός αποκαλύφθηκε και φοβήθηκαν τη λαϊκή κατακραυγή. Αλλά χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση.



ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013
Πήραν πίσω τη διοργάνωση

ΣΕΛ.  29
ΝΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο ορυκτός πλούτος στο λαό!

ΣΕΛ.  20
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ
Ενίσχυση των πολυεθνικών

ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νέο ξεκίνημα αγωνιστικής δράσης

ΣΕΛ.  16
ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μπλόκαραν υποκαταστήματα Αγροτικής Τράπεζας

ΣΕΛ.  18  -  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στους ιδιώτες η αμυντική βιομηχανία

ΣΕΛ.  14
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ξέσπασμα της λαϊκής οργής

ΣΕΛ.  23
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ οι αντιλαϊκές ανατροπές

«Ακόμα και με μηδενικό χρέος η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που ήδη γίνονται». Αυτό δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το Νταβός της Ελβετίας, φανερώνοντας ότι οι αντεργατικές ανατροπές, οι μειώσεις των μισθών, η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, οι δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές αποτελούν στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ