ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32

Δυναμικά μπροστά προχωρούν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται αγωνιστικά για να δώσουν και την πολιτική μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβρη. Το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση, ξεδιπλώνουν καθημερινά τη δραστηριότητά τους και ρίχνονται με νέες δυνάμεις, πιο αποφασιστικά στη μάχη προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο και η χτεσινή εκδήλωση που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι προγραμματικές θέσεις του ψηφοδελτίου που συγκροτούν οι συνεργαζόμενες δυνάμεις στην Αθήνα. Πλήθος κόσμου, νέοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και φορέων της πόλης, βρέθηκαν στην εκδήλωση για να δηλώσουν τη στήριξή τους στον κοινό αγώνα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής και ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλίας Νικολόπουλος, έδωσαν το στίγμα και τους στόχους αυτού του αγώνα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μαντά, ενώ από την «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών» χαιρέτισε ο Γιώργος Αδαμίδης και από την «Κομμουνιστική Ανανέωση» η Μαρία Ζευγώλη.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δυναμικά μπροστά, αποφασιστικά και ανυποχώρητα

Οι συνεργαζόμενες δυνάμεις θα παλέψουν με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα και σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκφραστών

«Είμαστε όλοι μαζί, πιο στέρεα δεμένοι απ' ό,τι πριν. Με μια συμφωνία για γενικότερη συνεργασία στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Κι αυτό ύστερα από τη συμφωνία που έγινε ανάμεσα στο ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Από την αρχή ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι εμείς αγωνιζόμαστε για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση ριζικά διαφορετική από τη σημερινή. Για μια Αυτοδιοίκηση που θα δρα για τα λαϊκά συμφέροντα, σε ένα άλλο πολιτικό πλαίσιο. Θα παλεύει για τους εργάτες και όλους τους εργαζόμενους, για τη νεολαία, για τους απόμαχους της δουλιάς, για τους μετανάστες».

Με τα παραπάνω λόγια ο Σπύρος Χαλβατζής έδωσε το στίγμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης και ξεκαθάρισε το «για ποιον» θα παλέψουν οι συνεργαζόμενες δυνάμεις.

Σε ευθεία σύγκρουση

«Δεν είμαστε με όλους» - συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής. «Βρισκόμαστε σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική της αστικής τάξης και τους πολιτικούς της εκφραστές. Είμαστε αντίθετοι με τους εκπροσώπους του δικομματισμού, τους υποψηφίους, οι οποίοι στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αντιπαλεύουμε τις συμβιβαστικές αντιλήψεις του ΣΥΝ. Υπογραμμίζουμε ότι στα όργανα της ΤΑ στην ΚΕΔΚΕ, την ΕΝΑΕ, στην ΤΕΔΚΝΑ, οι Δήμαρχοι και Νομάρχες, οι οποίοι στηρίχτηκαν απ' αυτά τα κόμματα, έχουν την πρώτη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση».

Στη συνέχεια, περιέγραψε συνοπτικά την πλούσια δραστηριότητα της «Συμπαράταξης» την προηγούμενη τετραετία: «Εμείς δεν υποσχεθήκαμε, αλλά δεσμευτήκαμε για την ανάπτυξη της πάλης μαζί με τους εργαζόμενους, για τα μεγάλα προβλήματα και το κάναμε πράξη με όσες δυνάμεις είχαμε:

  • Να σταθούμε δίπλα στους εργάτες, στους άνεργους, στους μετανάστες, στους νέους, στους αυτοαπασχολούμενους.
  • Να αγωνιστούμε μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο για τη νεολαία, για τα σχολεία, για τους παιδικούς σταθμούς, για την κατάργηση της διπλοβάρδιας και των τροφείων.
  • Να υπερασπίσουμε την πόλη και τους εργαζόμενους, από τα αρπακτικά, τους ελεύθερους χώρους απ' τους αετονύχηδες.
  • Αγωνιστήκαμε, παλέψαμε, ήρθαμε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, με τις πολιτικές δυνάμεις που είτε στηρίζουν, είτε αποδέχονται αυτές τις λογικές.

Σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, ο κόσμος της δουλιάς, οι νέοι που αγωνίζονται, μας γνώρισαν από κοντά. Μας γνώρισαν όχι στα λόγια, αλλά κάθε στιγμή που αντιμετώπιζαν προβλήματα από την εφαρμοζόμενη πολιτική, είτε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Σταθήκαμε μπροστά σε κάθε πρόβλημα και στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού της Αθήνας. Αυτό συνεχίζουμε να πράττουμε».

Κυρίαρχο το κέρδος και όχι οι εργαζόμενοι

Μιλώντας για την αιτία των προβλημάτων της πόλης, υπογράμμισε: «Ζούμε σε μια πόλη που κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι είναι προβληματική. Είναι προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο του Λεκανοπεδίου, αλλά όλης της Αττικής. Δεν είναι τυχαία, δεν οφείλονται στην έλλειψη σχεδιασμού. Εχουν τη ρίζα τους, είναι συνέπεια της πολιτικής των αστικών δυνάμεων που διαχειρίστηκαν μεταπολεμικά την εξουσία.

Είναι απόρροια της γενικότερης πολιτικής κατεύθυνσης που εκφράζεται και με την εφαρμοζόμενη δημοτική πολιτική στην Αθήνα. Να είναι εμπορεύματα τα κοινωνικά αγαθά. Να είναι κυρίαρχο το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου πάνω στο συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων.

Επομένως, δεν έχουν προοπτική για λύση χωρίς ρήξη με την εφαρμοζόμενη πολιτική και τους εκφραστές της. Γι' αυτό και από άλλες δυνάμεις χρησιμοποιούνται παραπλανητικές διατυπώσεις για "ανθρώπινη πόλη", ή, πόλη με "ανθρώπινο πρόσωπο", "σύγχρονη πρωτεύουσα" και άλλα. Για να αποφύγουν τον ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, για να κρύψουν την πολιτική ουσία.

Γι' αυτό και όπως σε κάθε Δημοτικές εκλογές έτσι και σ' αυτές, ήδη το αποτέλεσμά τους άρχισε να προετοιμάζεται για να διαμορφωθεί από την εικόνα που σχεδιάζουν τα ΜΜΕ επιλεκτικά για τους υποψήφιους εκφραστές της ίδιας αντίληψης, που ενισχύει, στηρίζει την αστική πολιτική».

Σκληρή πολιτική μάχη

«Εχουμε μπροστά μας μια σκληρή πολιτική εκλογική μάχη. Τα πολιτικά χαρακτηριστικά προκύπτουν από τη γενική πολιτική κατάσταση», επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. «Η μάχη των εκλογών παίρνει, από τα ίδια τα πράγματα και τις εξελίξεις, γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Υπάρχει ήδη γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση. Οξύνονται όλα τα λαϊκά προβλήματα, από την πολιτική της ΝΔ και με την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών. Πολιτική που είναι συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ».

«Οι εργαζόμενοι - συμπλήρωσε - φτάνοντας στην κάλπη, πρέπει να αξιολογήσουν τους υποψήφιους και τα κόμματα που θα τους στηρίξουν από τις θέσεις τους στα προβλήματα που βασανίζουν την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Για την ακρίβεια, την ανεργία, τη λιτότητα, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας - Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα ιδιαίτερα προβλήματα των γυναικών. Από τη στάση και το ρόλο τους και στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ελληνικής συμμετοχής στους πολέμους».

Καταδίκη του δικομματισμού

«Η μάχη των τοπικών εκλογών πρέπει να εξελιχθεί σε μάχη καταδίκης του δικομματισμού στο γενικό πολιτικό και το τοπικό πεδίο», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής και συνέχισε: «Οι εργαζόμενοι έχουν πολλούς λόγους για να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιό μας. Οι κομμουνιστές, οι αριστεροί και ριζοσπάστες που παλεύουμε μαζί, παρέχουμε τις εγγυήσεις ότι μπορούμε να οργανώνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα με επίκεντρο αυτά τα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, δημοκρατικά προβλήματα του λαού.

Ολοι εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο και το περιεχόμενο της ΤΑ στο αστικό σύστημα. Δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες στο λαό. Δεν κρύβουμε την πραγματικότητα. Δεν παραπλανούμε τους εργαζόμενους για ψεύτικους "μονόδρομους" και "εθνικούς στόχους", ούτε ότι η ΤΑ μπορεί να γίνει νησίδα στη λαίλαπα του καπιταλισμού. Εμείς, έχουμε ενιαία πολιτική αντίληψη και ενιαία στάση σε όλους τους χώρους, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Δεν κοροϊδεύουμε το λαό λέγοντας άλλα στον ένα δήμο και άλλα στον άλλο.

Με την ψήφο στο ψηφοδέλτιο που συγκροτούμε μπορούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η εργαζόμενη διανόηση:

  • Να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
  • Να καταδικάσουν όλους τους διαχειριστές της πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και εφαρμόζεται στη χώρα μας από τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της αντίληψης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ).
  • Να ενισχύσουν την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και στην ΤΑ τη διαμόρφωση ενός μετώπου λαϊκής πάλης, που θα ανοίξει το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές, που θα φτάνουν μέχρι το επίπεδο της εξουσίας».
Με κινητοποιήσεις και αγώνες

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για το πώς θα πορευτούν οι συνεργαζόμενες δυνάμεις προς τις εκλογές: «Θα προχωρήσουμε στις εκλογές με όρους μαζικού κινήματος. Μέσα από κινητοποιήσεις και αγώνες. Ολα τα προβλήματα του κόσμου της δουλιάς, των ανθρώπων του μόχθου, υλικού και πνευματικού, της νεολαίας είναι στην προσοχή μας. Τίποτα δε θα υποτιμήσουμε. Σοβαρό ζήτημα που πρέπει να λύσουμε είναι η αξιοποίηση νέων ανθρώπων που έρχονται κοντά μας.

Ακούμε προτάσεις, παρατηρήσεις, κριτικές. Διαμορφώνουμε έναν βασικό άξονα προγραμματισμού της δράσης μας. Υπάρχει η πολιτική πραγματικότητα. Οι παρεμβάσεις του κράτους, η κυβερνητική πολιτική, η δράση άλλων πολιτικών δυνάμεων. Τα παίρνουμε υπόψη μας, αλλά με σταθερότητα αναπτύσσουμε τις πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις μας με γνώμονα πάντα τι συμφέρει, τι ωφελεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία. Προχωράμε, μαζί με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία. Συνεχίζουμε την πορεία μας που μας διαφοροποιεί και θέτει στην αντίπερα όχθη τις άλλες δυνάμεις».

«Δήμος προπύργιο αντίστασης και αντεπίθεσης»

Την ανάγκη ο Δήμος της Αθήνας να μετατραπεί σε προπύργιο αντίστασης και αντεπίθεσης, συμπαραστάτης στους αγώνες του λαού και φορέας μιας άλλης πολιτικής αντίληψης και πολιτισμού, σημείωσε από την πλευρά του ο Νίκος Μπουζάνης, γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ και εκπρόσωπος της «Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης» Αθήνας (ΔΗ.Κ.ΚΙ).

Οπως τόνισε, η ΔΗ.Κ.ΚΙ. Αθήνας ενώνει τις δυνάμεις της σε μια ευρύτερη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία, μαζί τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΚΚΕ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

«Τα μέλη και οι φίλοι της Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης ΔΗ.Κ.ΚΙ. Αθήνας, είπε, χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση - συγκέντρωση για τις προγραμματικές θέσεις της Συμπαράταξης για την Αθήνα. Δηλώνουμε σήμερα την κατ' αρχήν ενεργό συμμετοχή μας στη Ριζοσπαστική Συνεργασία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί με το ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών στη "Συμπαράταξη" με υποψήφιο δήμαρχο τον καταξιωμένο αγωνιστή Σπύρο Χαλβατζή και θα αγωνιστούμε για μια καλύτερη Αθήνα και όχι μόνο, αφού η Αθήνα λόγω θέσης και ιστορίας πρέπει να γίνει το παράδειγμα προοδευτικής Αυτοδιοίκησης και λαϊκού αμεσοδημοκρατικού προτύπου και στους άλλους δήμους της χώρας μας.

Η ΔΗ.Κ.ΚΙ. Αθήνας, βεβαίως, συνεχίζει τις εσωτερικές της διαδικασίες με σκοπό την ολοκληρωμένη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Συνεργασίας».

«Τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα του δικομματισμού, έχοντας μετατραπεί από κόμματα εκπρόσωποι κοινωνικών τάξεων και ομάδων σε πολιτικά εκφυλισμένους μηχανισμούς διαχείρισης και νομής της εξουσίας, χρησιμοποιούν την Αυτοδιοίκηση ως εύφορο έδαφος για να ανακυκλώνουν και να αναπαράγουν την κρίση τους. Εδώ βρίσκονται και οι βαθύτερες αιτίες για την κρίση του θεσμού που εκδηλώνεται και με γενικευμένα φαινόμενα παρακμής, διαφθοράς και δεν υπάρχει περίπτωση ή πιθανότητα ανάταξης του θεσμού και αξιοποίησης των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνατοτήτων χωρίς την ανατροπή κεντρικά και τοπικά του Νεοφιλελεύθερου - Νεοταξικού πολιτικού και ιδεολογικού συστήματος.

Αρα ο τοπικός χαρακτήρας των επερχόμενων εκλογών Αυτοδιοίκησης για να είναι αυθεντικά τοπικός, πρέπει ταυτόχρονα να θέτει αυτά τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Συμπαρατασσόμαστε και παλεύουμε μαζί με το λαό

«Η κυβέρνηση προωθεί και διαμορφώνει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως μια αυτοδιοίκηση - επιχείρηση που θα πουλά κάθε υπηρεσία και έργο. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" είναι αποτέλεσμα της συμπαράταξης της ΝΑΣ, της Δημοκρατικής Κοινωνικής Κίνησης - ΔΗΚΚΙ και της Αριστερής Ανανέωσης, που ανέπτυξαν κοινή δράση τα προηγούμενα χρόνια, δεσμεύεται να παλέψει μαζί με το λαό για μια άλλη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση».

Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».

«Θα αγωνιστεί - συνέχισε ο υποψήφιος νομάρχης - για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που θα διαμορφώσει και θα εφαρμόσει φιλολαϊκές τοπικές δημόσιες πολιτικές. Σε θέματα απασχόλησης και εξασφάλισης των δοκιμαζόμενων εργασιακών δικαιωμάτων. Για την προστασία του περιβάλλοντος. Την ποιότητα ζωής, τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία και κοινωνική πρόνοια που αποβάλλουν σταδιακά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους. Για τον πολιτισμό και την πολιτική προστασία με την οργάνωση σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών».

ΜΑΡΙΑ ΖΕΥΓΩΛΗ
Από κοινού στη μάχη

«Η Κομμουνιστική Ανανέωση θα δώσει από κοινού με τις άλλες δυνάμεις και τους συντρόφους τη μάχη για να βγει η "Συμπαράταξη" από αυτές τις εκλογές πιο δυνατή και πιο αποτελεσματική», τόνισε μιλώντας στην εκδήλωση η Μαρία Ζευγώλη εκ μέρους της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης».

Και συνέχισε: «Για να μπορέσουμε με καλύτερους όρους να εκφράσουμε τις αντιστάσεις που αρχίζουν να αναπτύσσονται και να πυκνώνουν. Για να δώσουμε προοπτική και διέξοδο σ' αυτές τις αντιστάσεις, ώστε να συγκροτηθούν σε ένα δημοτικό, διεκδικητικό κίνημα που, συνδεόμενο με τα άλλα κινήματα και κυρίως με το εργατικό, θα μπορέσει να ανατρέψει πολιτικές, να καταγάγει επιμέρους νίκες, να ξαναδώσει στους εργαζόμενους την πεποίθηση ότι μπορούν να διεκδικήσουν και την πόλη τους και τη ζωή τους, ότι μπορούν τελικά να θέσουν και το ζήτημα της εξουσίας».

Η Μ. Ζευγώλη σε άλλο σημείο της ομιλίας της επισήμανε: «Η "Συμπαράταξη" με τις αρχές της και τον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας της αποτελεί για την Κομμουνιστική Ανανέωση ένα πρότυπο μετωπικό σχήμα. Ενα μετωπικό σχήμα που όχι μόνο έχει απορρίψει τη λογική της καθ' οιονδήποτε τρόπο διαχείρισης του συστήματος, αλλά και που λειτουργεί δημοκρατικά στη βάση της ομοφωνίας, ενώ οι διαφωνίες των συνιστωσών σε επιμέρους ζητήματα μπορούν ελεύθερα να εκφράζονται».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Θα κάνουμε το χρέος μας

«Η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών θα κάνει το χρέος της. Θα πρέπει να καλέσουμε το σύνολο του κόσμου. Γιατί ο αγώνας είναι μια κοινωνική προσπάθεια, ένα κοινωνικό γεγονός που δεν αφορά μόνο τις οργανωμένες πολιτικά δυνάμεις. Ισα ίσα, που αφορά όλους τους καταπιεζόμενους». Και συνέχισε: «Η "Συμπαράταξη" έχει δώσει στοιχεία και δραστηριότητας και αποτελεσματικότητας στους αγώνες του αθηναϊκού λαού».

Με τα παραπάνω λόγια ο Γιώργος Αδαμίδης, εκπρόσωπος της «Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών», χαιρέτισε τη συγκέντρωση, όπου έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα του δήμου, όπως τη Δημοτική Αστυνομία με την οποία η άρχουσα τάξη προσπαθεί να περάσει με ανώδυνους τρόπους αντιδραστικά μέτρα.

Συνεργασία σε μαζικό κίνημα αντίστασης

«Επιδιώκουμε και φιλοδοξούμε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει τη βάση της συσπείρωσης, της συμπόρευσης πλατιών λαϊκών στρωμάτων». Με τα λόγια αυτά χαιρέτισε τη χτεσινή συγκέντρωση εκ μέρους του ΚΚΕ ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ. Και συνέχισε: «Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, την εργαζόμενη διανόηση, να αξιοποιήσει τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές για να καταδικάσει την πολιτική των κομμάτων που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική». Και κατέληξε σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ, τα μέλη και οι οπαδοί του στρατευόμαστε σε αυτή την κοινή μάχη. Ολοι μαζί, μπορούμε να αναδείξουμε τη συνεργασία σε μαζικό κίνημα αντίστασης, αντεπίθεσης για τα λαϊκά συμφέροντα».

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, η Βίκυ Αράπη, πρώην βουλευτής, σημείωσε: «Το ΔΗΚΚΙ, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το ΚΚΕ. Εχουμε ξεκινήσει προ τετραετίας αυτή τη συνεργασία όπου διαπιστώσαμε ότι πήγαμε καλά. Γι' αυτό, αυτή τη φορά συμμετέχουμε - με τη Συμπαράταξη για την Αθήνα - και τη Δημοτική Κοινωνική Κίνηση, ενωμένοι όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα.. Και κατέληξε, θυμίζοντας τα λόγια του Μακρυγιάννη ότι «για μας εδώ, υπάρχει το "εμείς" και όχι το "εγώ". Είναι το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης από το ΠΑΜΕ εργαζομένων Αθήνας, ο Φοίβος Τσέκερης γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ, ο Δημήτρης Τριανταφύλλου από την Επιτροπή του λόφου της Αλεπότρυπας, ο Γιάννης Αργυροκαστρίτης από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, κ.ά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ