ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Απρίλη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Δίψα για το τρόπαιο

Γκάμαρα και Γιαννακόπουλος θα βρεθούν αντιμέτωποι σήμερα στο ΟΑΚΑ

Sportidea

Γκάμαρα και Γιαννακόπουλος θα βρεθούν αντιμέτωποι σήμερα στο ΟΑΚΑ
«Είναι ένας αγώνας με διαφορετικά χαρακτηριστικά από του περασμένου Σαββάτου. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη και το τρόπαιο». Τα λόγια αυτά αναφέρονται στον αποψινό τελικό κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ (τυπικά γηπεδούχος) και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (21:00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ και ΑΛΤΕΡ) και αποτελούν τη συνιστώσα των «κίτρινων» και «κόκκινων» απόψεων, όπως αυτές εκφράστηκαν στη χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Σάντος χαρακτήρισε την αναμέτρηση ως «κορύφωση μιας εξαιρετικά ανταγωνιστικής χρονιάς ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν παλέψει ώμο με ώμο. Ακόμα και μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτής της χρονιάς θα συνεχίσουν να παλεύουν. Ο προηγούμενος αγώνας έχει περάσει στην ιστορία. Ο τελικός είναι μια καινούρια ιστορία. Αρχίζει και τελειώνει αύριο, δεν υπάρχει πριν και μετά. Πρέπει να τρέξουμε και να παλέψουμε. Θέλουμε να παίξουμε καλά και φυσικά να κερδίσουμε το Κύπελλο. Είναι ένα ισορροπημένο ματς, αλλά εγώ περιμένω η ΑΕΚ να καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι. Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου». Από την πλευρά του ο Κωστένογλου ανέφερε: «Μπορεί να προερχόμαστε από ήττα, αλλά αυτές τις μέρες εξαλείψαμε την αρνητική εικόνα και καταφέραμε να προετοιμαστούμε πνευματικά, σωματικά και ψυχικά. Η μεμψιμοιρία και ο πεσιμισμός δεν είναι στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Είμαστε ψυχωμένοι για την κατάκτηση του κυπέλλου». Με αλλαγές θα παρουσιαστεί η αρχική 11άδα της Ενωσης, αφού αναμένεται να ξεκινήσουν οι Καψής, Κωστένογλου, Κωνσταντινίδης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι, διψασμένοι να κερδίσουμε το τρόπαιο» είπε ο Λεμονής και συνέχισε: «Σε έναν τελικό και οι δύο ομάδες ξεκινάνε από το μηδέν. Πρέπει να ξεχάσουμε το ματς του πρωταθλήματος, ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Σίγουρα όλοι μας θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Εχουμε πάρα πολύ δύσκολο έργο και πιστεύουμε όλοι ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι». Ο Αλεξανδρής. μεταξύ άλλων, είπε: «Δυστυχώς για μία από τις δύο ομάδες αυτό το ματς δεν έχει γυρισμό, αφού στον τελικό μόνο ένας είναι ο νικητής κι ο άλλος φεύγει ηττημένος. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η θέληση, η αποφασιστικότητα και το πάθος, αλλά και το ταλέντο των παικτών μας, μπορούν να μας δώσουν την πολυπόθητη νίκη». Μάλλον, χωρίς διαφοροποιήσεις θα παραταχθούν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Πατσατζόγλου εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις αλλά οι αρμόδιοι εκτιμούν πως θα παίξει.

  • Η συνέντευξη έκλεισε χαρωπά (τουλάχιστον επιφανειακά) όταν ο υπογράφων ρώτησε τους προπονητές πώς αισθάνονται ως άνθρωποι με τα σενάρια διαδοχής τους, ενώ (αγωνιστικά) όλα παίζονται. Αμφότεροι χαμογελώντας έντονα... ευχήθηκαν γενικώς: Εις υγείαν...
  • Το μπάχαλο με τα εισιτήρια τελείωσε (;). Η ΕΠΟ αποφάσισε χτες από τα επιστραφέντα εισιτήρια η ΑΕΚ να ξαναπάρει περίπου 10.000 (στις Θύρες 34, 35, 1, 3, 2Β και 4Α), τα οποία θα διαθέτει από ειδικά εκδοτήρια σε Ν. Φιλαδέλφεια (ως τις 14:00) και ΟΑΚΑ. Οσοι από τους οπαδούς της ΑΕΚ έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις Θύρες 7Α, 4Β, 6 και 5 θα μετακινηθούν σε άλλες θύρες, ως εξής: Οι κάτοχοι εισιτηρίων των Θυρών 7Α και 5 στις Θύρες 31 και 33Α. Οι κάτοχοι εισιτηρίων των Θυρών 4Β και 6 στις Θύρες 30 και 32. Η ομοσπονδία θα διαθέτει (ως τις 18:00) στα γραφεία της εισιτήρια στις Θύρες 10Α, 8 και 7Β. Κενές, για λόγους ασφαλείας, θα παραμείνουν οι Θύρες 7Α, 6, 4Β, 5, 26 και 28.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Φινάλε αγωνίας

Μόνο 90' απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος στη Β' Εθνική, καθώς αύριο διεξάγεται η 26η και τελευταία αγωνιστική. Πολλά αναμένεται να κριθούν τόσο στην κορυφή, σε ό,τι αφορά τους τρεις «μονομάχους» που διεκδικούν τον τίτλο αλλά και την άνοδο όσο και στην ουρά με τους Αγιο Νικόλαο και Παναιγιάλειο να... παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρωτοπόροι ΠΑΣ Γιάννενα και Προοδευτική έχουν σχετικά εύκολο έργο απέναντι σε Καλαμάτα, εντός, και Παναιγιάλειο, εκτός, αντίστοιχα. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» διεκδικεί τον τίτλο και θέλει τη νίκη σε περίπτωση που κερδίσει και η ομάδα του Κορυδαλλού. Για την άνοδο μόνο, έχει το δικαίωμα να χάσει τον αυριανό αγώνα, αρκεί να μην επικρατήσει μία εκ των Καλλιθέα και Καλαμαριά. Σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν οι τρεις αυτές ομάδες, ο ΠΑΣ χάνει την άνοδο. Οι «βυσσινί» από την πλευρά τους, ανεβαίνουν τόσο με νίκη όσο και με ισοπαλία, ακόμα και με ήττα αρκεί να μη χάσει ο ΠΑΣ.

Οι διώκτες, Καλλιθέα και Καλαμαριά δοκιμάζονται σε Νίκαια και Ριζούπολη απέναντι σε Χαλκηδόνα και Απόλλων Αθηνών αντίστοιχα. Η Καλλιθέα, ανεβαίνει στην Α' σε όλες τις ισοβαθμίες καθώς υπερέχει των αντιπάλων της με εξαίρεση την ισοβαθμία με το ίδιο αποτέλεσμα με την Καλαμαριά όπου θα γίνει αγώνας μπαράζ για το τρίτο εισιτήριο.

Στην ουρά, ο Αγιος Νικόλαος φιλοξενείται από τον Πατραϊκό, ενώ ο Παναιγιάλειος υποδέχεται την Προοδευτική. Οι Αιγιώτες θέλουν πάση θυσία τη νίκη και παράλληλα την ήττα των Κρητικών. Αν οι τελευταίοι έρθουν ισόπαλοι στην Πάτρα και ο Παναιγιάλειος επικρατήσει τότε ευνοείται η ομάδα της «μεγαλονήσου». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας του Αιγίου θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 17:30.

Η βαθμολογία: ΠΑΣ Γιάννενα, Προοδευτική 47, Απόλλων Καλαμαριάς, Καλλιθέα 44, Αθηναϊκός 39, Πανσερραϊκός 33, Πατραϊκός, Ολυμπιακός Β. 32, Χαλκηδόνα 31, Πανηλειακός 30, Καλαμάτα 29, Απόλλων Αθ. 28, Αγ. Νικόλαος 20 και Παναιγιάλειος 18.

  • Αύριο εξάλλου διεξάγεται η 29η αγωνιστική για τη Γ' Εθνική. Οι αγώνες είναι: Κέρκυρα - Φωστήρας, Λάρισα - Καβάλα, Εθνικός - Απόλλων ΚΒ, Μαρκό - Παναιτωλικός, Λεωνίδιο - Τρίκαλα, Ναυπακτιακός - Πανελευσινιακός και Ατρόμητος - Κιλκισιακός. Την Τετάρτη θα γίνει ο αγώνας μεταξύ Κασσάνδρας και Χανίων.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο «Γκαστόνε» θέλει... τύχη

Βούτυρο στο ψωμί του είναι για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα φάιναλ φορ. Οχι μόνο για την εμπειρία του σε τελικές διοργανώσεις αλλά και από την επιτυχία που τον συνοδεύει τις περισσότερες φορές. Μια επιτυχία που του έδωσε και το προσωνύμιο «Γκαστόνε». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δηλώνει πολύ ευχαριστημένος για την παρουσία του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια την οποία χαρακτήρισε δίκαια, ενώ διευκρίνισε ότι πάντα εκεί συγκεντρώνονται οι καλύτερες ομάδες μιας διοργάνωσης. «Εάν βρεθείς εκεί, είναι γιατί το αξίζεις. Βέβαια, ίσως μερικές φορές παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη, αλλά η τύχη είναι μοιρασμένη στον αθλητισμό. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι θυμούνται την τύχη που έχει η μία πλευρά και όχι τη δική τους», τόνισε ο Ζοτς που χαρακτήρισε άδικο το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.

Οσο για τον ημιτελικό με τη Μακαμπί ο τεχνικός των «πρασίνων» δήλωσε: «Είναι μία ομάδα που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Η Μακαμπί εκτός από την προσθήκη του Μπεσόκ δεν έχει άλλες αλλαγές στη σύνθεσή της, σε αντίθεση με την ομάδα μου που σχεδόν η μισή είναι καινούρια. Εκτός αυτών, η Μακαμπί όλη τη χρονιά είχε λιγότερα προβλήματα τραυματισμών από τον Παναθηναϊκό και δούλεψε καλύτερα από εμάς, έχοντας σχεδόν όλους τους παίκτες της συνεχώς στη διάθεση του προπονητή της». Πάντως, σύμφωνα με τον Ομπράντοβιτς, αν και στο φάιναλ φορ δε χωράνε προγνωστικά, θεωρεί φαβορί την Κίντερ λόγω έδρας.

  • Την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του φετινού πρωταθλήματος της Α1 θα διεκδικήσουν σήμερα στο «Ιβανώφειο» (17.00 ΝΟΒΑ) Ηρακλής και Πανιώνιος όπου ο οποίος νικήσει σφραγίζει την είσοδό του στην τετράδα. (σκορ νικών 1-1).
ΠΟΛΟ
Στην τελική ευθεία

Ξεκαθάρισμα του τοπίου ή παράταση στην αγωνία. Οπως και να έχουν τα πράγματα σήμερα και αύριο θα ξεκαθαρίσει τουλάχιστον η μία θέση του τελικού για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Σήμερα ο Εθνικός υποδέχεται στον Πειραιά (19.00) τη Βουλιαγμένη όπου αν νικήσουν οι «μπέμπηδες» καπαρώνουν τη μια θέση για τον τελικό. Αντίθετα, σε περίπτωση επικράτησης των «κυανόλευκων» τότε οι δυο ομάδες οδηγούνται σε τρίτο παιχνίδι την Κυριακή στη Βουλιαγμένη (13.30). Αύριο θα γίνει και ο δεύτερος ημιτελικός στο ΟΑΚΑ (16.00) όπου ο Παναθηναϊκός ελπίζει στη νίκη που θα τον κρατήσει «ζωντανό» στο όνειρο της πρόκρισης αφού σε αντίθετη περίπτωση προκρίνονται οι «ερυθρόλευκοι». Πάντως αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι θα γίνει τη Μ. Δευτέρα στο Πειραιά (19.00).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 4ου Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ στο κλειστό γυμναστήριο Κέρκυρας. Οι Πανελλήνιος, Φίλιππος Βεροίας, Δούκας και Ιωνικός «κοντράρονται», με στόχο την πρόκριση στον τελικό και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Παράλληλα, την έξοδο στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Σήμερα, στις 17.00, διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ του κυπελλούχου και του Φιλίππου, ενώ στις 19.00 ο δεύτερος με αντιπάλους τον Δούκα και την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο τελικός του θεσμού θα γίνει αύριο στις 16.00, ενώ οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ-3.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ