ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Γενάρη 2024 - Κυριακή 28 Γενάρη 2024
Σελ. /40
SUPER LEAGUE
Koμβικό ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα

Η αναμέτρηση των ισόβαθμων στην 1η θέση ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού δεσπόζει στο πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής

Με φόντο τη «μοναξιά» στην κορυφή κοντράρονται στην Τούμπα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Eurokinissi Sports

Με φόντο τη «μοναξιά» στην κορυφή κοντράρονται στην Τούμπα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Με το ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα να δεσπόζει στο πρόγραμμα, αλλά και με σημαντικά ματς στην επαρχία, το πρωτάθλημα της Super League συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με την 20ή αγωνιστική, η οποία ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Αλλωστε παραμένει ρευστή η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη μάχη για τον τίτλο, τις θέσεις ευρωπαϊκής εξόδου και την παραμονή στην κατηγορία, ζητήματα που θα κριθούν μέσα από τις διαδικασίες των πλέι οφ και των πλέι άουτ.

Στη Θεσσαλονίκη οι δύο ομάδες που αυτήν τη στιγμή ισοβαθμούν στην 1η θέση, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, αναμετρούνται σε ένα ντέρμπι κομβικό για την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο καθένας τους θέλει τη νίκη ώστε να μείνει μόνος 1ος, αλλά και για να αποκτήσει εκτός από πρακτικό και ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των υπόλοιπων «μνηστήρων» του τίτλου. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να εμφανιστούν με υψηλό ηθικό, καθώς προέρχονται από επιβλητικές νίκες επί του ΠΑΣ Γιάννινα και του Βόλου, οι οποίες τους επανέφεραν στην κορυφή, αναπληρώνοντας την απώλεια της ήττας από τον Αρη στο σαλονικιώτικο ντέρμπι. Οσο για τους «πράσινους», προέρχονται από ήττα - «ανώμαλη προσγείωση» στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, η οποία διέκοψε το αήττητο σερί που μετρούσαν με τον Φατίχ Τερίμ στην τεχνική ηγεσία, και κυνηγάνε στην Τούμπα την πρώτη φετινή νίκη τους σε ντέρμπι (με εξαίρεση αυτό με τον Ολυμπιακό, το οποίο πήραν στα χαρτιά), με θετικό γι' αυτούς στοιχείο την ενίσχυσή τους από τις πρόσφατες μεταγραφικές κινήσεις.

Με το μυαλό στη Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Eurokinissi

Με το μυαλό στη Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Στη Νέα Φιλαδέλφεια η 3η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ και θέλει τη νίκη ώστε να αξιοποιήσει τυχόν ισοπαλία στην Τούμπα και να περάσει 1η, σε κάθε περίπτωση δε να παραμείνει γερά στο «κόλπο» της κορυφής. Η «Ενωση» προέρχεται από ευρεία νίκη επί του Ατρόμητου η οποία επανέφερε το καλό κλίμα στην ομάδα, μετά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Οσο για τον ΟΦΗ, μετά από μια αγωνιστική βδομάδα «ένα βήμα μπροστά - ένα βήμα πίσω» (νίκη επί του Παναιτωλικού για το πρωτάθλημα, αλλά και ήττα από την ίδια ομάδα στο Κύπελλο), αναζητεί στην «ΟPAP Arena» το θετικό αποτέλεσμα και την εύρεση ισορροπίας στις τάξεις του.

Το «παζλ» με τα ματς των διεκδικητών του τίτλου συμπληρώνεται με τον 4ο Ολυμπιακό να υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «ερυθρόλευκοι», που προέρχονται από «διπλό» - «βάλσαμο» στου Χαριλάου, θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί της αναμέτρησης και να πετύχουν νέα νίκη, ώστε να καλύψουν κι άλλο από το χαμένο έδαφος στην κορυφή. Από την άλλη και ο ΠΑΣ, ουραγός στη βαθμολογία, «καίγεται» για τους βαθμούς και δεν έχει περιθώρια να μη διεκδικήσει ό,τι μπορεί στο Φάληρο.

Κατά τ' άλλα, ο 5ος Αρης φιλοξενείται από την Κηφισιά και ψάχνει αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά και για να αποφύγει τυχόν βαθμολογικά μπλεξίματα, ενώ οι γηπεδούχοι, που ισοβαθμούν με τον ΠΑΣ στην τελευταία θέση, αναζητούν νίκη - ανάσα. Επιπλέον, σημαντικό ματς για τη μάχη της εισόδου στα πλέι οφ δίνουν στην Τρίπολη ο 6ος Αστέρας και ο 8ος Ατρόμητος.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη της σωτηρίας κομβικό αναμένεται το ματς στις Σέρρες, όπου ο Πανσερραϊκός, με στόχο το βήμα για τη διασφάλιση της θέσης του, υποδέχεται τον Βόλο που επίσης ψάχνει βαθμολογική ανάκαμψη. Τους βαθμούς που θα τον απομακρύνουν από την επικίνδυνη ζώνη θέλει και ο Παναιτωλικός, υποδεχόμενος τη Λαμία, η οποία διεκδικεί την είσοδό της στην πρώτη εξάδα.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 27/1: Παναιτωλικός - Λαμία (17.30 - Cosmote Sport 1), Πανσερραϊκός - Βόλος (19.30 - Novasports Prime), Κηφισιά - Αρης (20.00 - Cosmote Sport 1).

Κυριακή 28/1: ΑΕΚ - ΟΦΗ (16.00 - Cosmote Sport 1), Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (17.30 - Novasports Prime), Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (19.30 - Cosmote Sport 1), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (20.00 - Novasports Prime).

BASKET LEAGUE
Σημαντικές κόντρες για πλέι οφ και παραμονή

Με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό να έχει ουσιαστικά κλειδώσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική, το ενδιαφέρον στην Basket League εστιάζεται στις κόντρες για μια θέση στα πλέι οφ καθώς και σε αυτές που αφορούν τα πλέι άουτ και τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Η 16η αγωνιστική περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια και για τις δύο περιπτώσεις.

Στα ψηλά της βαθμολογίας στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι εκτός έδρας δοκιμασίες των δύο ομάδων που ισοβαθμούν στο τρίτο σκαλοπάτι, Προμηθέα και Περιστερίου. Οι Πατρινοί θα αγωνιστούν στο Λαύριο κόντρα στην τοπική ομάδα θέλοντας τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην πρώτη τριάδα, ενώ οι γηπεδούχοι κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να ξεκολλήσουν από την ουρά της βαθμολογίας. Στη συνοικιακή κόντρα της Αθήνας το Περιστέρι, επίσης θέλοντας να εδραιωθεί στο τρίτο σκαλοπάτι, θα φιλοξενήσει στην έδρα του το Μαρούσι που επιδιώκει την περαιτέρω απομάκρυνση από τις τελευταίες θέσεις.

Ειδικά για την κόντρα στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας σημαντικό παιχνίδι θα γίνει στην Καρδίτσα, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Η ουραγός Καρδίτσα, που δείχνει ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα, καίγεται για τους βαθμούς την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι», προερχόμενοι από σερί ηττών σε πρωτάθλημα και FIBA Champions League, ψάχνουν αντίδραση με αλλαγή σελίδας στην τεχνική ηγεσία, με τον Ηλία Ζούρο να αντικαθιστά τον Ισπανό Πλάθα.

Στην Πάτρα κόντρα στον εκ των ουραγών Απόλλωνα, που επιδιώκει μια ακόμη ηχηρή επιτυχία (μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ), θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός που στον απόηχο της νίκης επί του αιώνιου αντιπάλου του θέλει να διευρύνει το αήττητό του.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ θα ψάξει αντίδραση με νίκη και καλή εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ, που μαστίζεται από πολλά προβλήματα και αναζητεί βάλσαμο.

Κρίσιμη αναμέτρηση για τις θέσεις της εξάδας θα γίνει στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Αρης θα υποδεχθεί τον Κολοσσό Ρόδου.

Το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ: Καρδίτσα - ΑΕΚ (17.15, ΕΡΤ3), Λαύριο - Προμηθέας (18.00, ΕΡΤ Sports), Περιστέρι - Μαρούσι (19.00, ΕΡΤ Sports), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (20.15, ΕΡΤ3).

ΚΥΡΙΑΚΗ: Αρης - Κολοσσός Ρόδου (17.15, ΕΡΤ3), Απόλλωνας Πάτρας - Παναθηναϊκός (20.15, ΕΡΤ3)

VOLLEYLEAGUE
Κρίσιμο ραντεβού στη Σύρο

Η κόντρα των ουραγών της βαθμολογίας στη Σύρο, μεταξύ του Φοίνικα και της Καλαμάτας, έχει το δικό της ενδιαφέρον στη 14η αγωνιστική της Volleyleague. Το αποτέλεσμα θεωρείται κρίσιμο για τους δύο αντιπάλους στη μάχη που δίνουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό από την πρώτη κατηγορία και να συμμετάσχουν στα πλέι άουτ.

Στα άλλα παιχνίδια, τη θέση του ως οδηγού στη βαθμολογία θέλει να διατηρήσει ο Ολυμπιακός που θα υποδεχθεί στο κλειστό του Ρέντη την Κηφισιά ψάχνοντας αντίδραση μετά και την απώλεια του Super Cup έπειτα από την ήττα (3-2) από τον ΠΑΟΚ στον πρόσφατο τελικό. Τη νίκη, ευελπιστώντας και σε στραβοπάτημα των «ερυθρολεύκων», θα ψάξει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος τον Αθλο Ορεστιάδας, ενώ να πλησιάσει περισσότερο τη δεύτερη θέση θέλει ο Μίλωνας που έχει τον πρώτο λόγο στη Ν. Σμύρνη κόντρα στον Πήγασο Πολίχνης. Ρεπό στο πρόγραμμα έχει ο ΠΑΟΚ.

Τα παιχνίδια:

ΣΑΒΒΑΤΟ: Ολυμπιακός - Κηφισιά («Μ. Μερκούρη», 15.30), Μίλωνας - Πήγασος (Ν. Σμύρνης, 20.30), Παναθηναϊκός - Αθλος Ορεστιάδας (Μετς, 21.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Φοίνικας Σύρου - Καλαμάτα («Δ. Βικέλας», 17.00)

SUPER LEAGUE 2
Η Αττική στο επίκεντρο

Οι σημαντικές κόντρες στο λεκανοπέδιο για τον 2ο όμιλο κεντρίζουν το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Super League 2, που συνεχίζεται το τριήμερο 27 με 29 Γενάρη. Συγκεκριμένα, για την 16η αγωνιστική του 2ου ομίλου η πρωτοπόρος Καλλιθέα υποδέχεται το Αιγάλεω και θέλει τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην κορυφή. Για τον ίδιο όμιλο η 3η Ηλιούπολη, που θέλει να μείνει κοντά στις δύο πρώτες θέσεις, φιλοξενεί την Καλαμάτα, η οποία επιδιώκει να πλησιάσει την πρώτη τριάδα. Για τον 1ο όμιλο ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός δοκιμάζεται στο Σεράφειο κόντρα στην ΑΕΚ Β'.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος όμιλος

Σάββατο 27/1: Καμπανιακός - Νίκη Βόλου (15.00)

Κυριακή 28/1: Κοζάνη - Απόλλων Πόντου (15.00), ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00), ΠΑΟΚ Β' - Μακεδονικός (15.45 - Action 24)

Δευτέρα 29/1: ΑΕΚ Β' - Λεβαδειακός (16.00 - Action24)

Ρεπό: Αιολικός, Ηρακλής

2ος όμιλος

Σάββατο 27/1: Τηλυκράτης - Ολυμπιακός Β' (15.00)

Κυριακή 28/1: Ιωνικός - Διαγόρας (15.45), Παναθηναϊκός Β' - Γιούχτας (16.00), Καλλιθέα - Αιγάλεω (16.00), Ηλιούπολη - Καλαμάτα (16.00), Παναχαϊκή - Χανιά (16.00)



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ