ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
Ελεύθεροι άνθρωποι!

Του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»
Του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»
Ανακαλύπτουν έκπληκτοι ότι κάτι βρωμά και ζέχνει...

Προσπερνούν το γεγονός ότι είναι και δικό τους κατασκεύασμα αυτό που ζέχνει...

Είναι, λέει, επιστροφή στον Μεσαίωνα τα βασανιστήρια.

Ναι; Και πότε έπαψε να 'ναι Μεσαίωνας ο καπιταλισμός;

Απλά, τώρα, ό,τι κάνουν, το κάνουν και νόμιμα. Γιατί νιώθουν ότι παίζουν χωρίς αντίπαλο.

Θα 'ναι βαρύς ο χειμώνας, προειδοποιούσαν όσοι καταλάβαιναν λιγάκι. Κι είμαστε ακόμα στην αρχή.

0χι πως δεν αλλάζουν τα πράγματα. Αλλά ισχύει πάντα πως για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλιά πολλή.

Ε, δε γίνεται ως κι ο Πασαλάρης να σου λέει γι' αυτούς που κολυμπάνε στο χρήμα και συ να τρέχεις να τους χρυσώσεις...

Δε γίνεται να σου λένε πως είναι στοιχείο υπανάπτυξης τα παράνομα σκάνδαλα, αφού υπάρχει και νόμιμος τρόπος και συ να μένεις κολλημένος στο γυαλί, χαζεύοντας αυτό που σου προτείνουν - ένα καραμπινάτο αμερικάνικο σύστημα, που λέει πως από το να τα παίρνουνε κάτω από το τραπέζι ας τα πάρουνε νόμιμα. Αυτόν τον εκσυγχρονισμό χειροκροτάς.

Και δεν έχεις φτάσει ακόμα στο επίπεδο του 4 άτομα 7 τηλεοράσεις. Εχεις πολλή «πρόοδο» μπροστά σου.

Τίτλος της ημέρας αυτός που αναφέρεται στον τρόμο των τραπεζιτών ότι η μπόρα των αποκαλύψεων θα τους ακουμπήσει. Χτες το βράδυ, ένας τους δεν κοιμήθηκε από τον τρόμο του...

Ασχετο: Εντάξει, ανεχτό να είναι το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ. Επιλογή τους είναι, δε μας πέφτει λόγος. Αλλά τόσο πολύ, που ό,τι ξερνάει τη μία μέρα ο Πρετεντέρης, να το παπαγαλίζει την επομένη ο Αλαβάνος στην κεντρική ομιλία του, προλαβαίνοντας ως κι αυτήν τη Δαμανάκη που εμφανίστηκε τελικά χτες το πρωί να επαναλαμβάνει απλά τον προχτεσινό Αλαβάνο; Μύλος; Μπα! Απλά, ΠαΣοΚ στις παραλλαγές του. Ετσι, που να θολώνουν τα νερά και να γεμίζει η απόχη. Μαύρο!


Επιμέλεια:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣ...

«ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ» ΚΡΑΤΟΣ: «Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών η οποία έχει ξεσπάσει με επίκεντρο την Telecom δεν είναι απλώς ένα σκάνδαλο. Η συστηματική αξιοποίηση της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας για την παράνομη παρακολούθηση εκατοντάδων πολιτικών, κορυφαίων οικονομικών παραγόντων, δημοσιογράφων αλλά και απλών πολιτών προσδίδει στην όλη επιχείρηση τον χαρακτήρα ενός "πραξικοπήματος" εις βάρος της ίδιας της δημοκρατίας. Η Telecom με την ευθύνη κορυφαίων εκπροσώπων της και με τη συνδρομή των παρακρατικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών ήταν ο πυρήνας ενός "παράλληλου" κράτους το οποίο φακέλωνε το επίσημο κράτος. Οι δικαστικές έρευνες αποκαλύπτουν μάλιστα και την επιστροφή στο προσκήνιο της διάβρωσης των θεσμών και της δημοκρατίας ανθρώπων της παράνομης μασονικής Στοάς P2 του Λίτσιο Τζέλι οι οποίοι συνέδεσαν ο όνομά τους με τη σκοτεινή περίοδο της "στρατηγικής της έντασης" » (ο Κώστας Παπαϊωάννου από τη Ρώμη στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΠΟΤΕ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ; «Η στέρηση του ύπνου, η παρατεταμένη υποχρεωτική ορθοστασία ακόμα και η στέρηση του φαγητού θα περιλαμβάνονται στο εξής - αν όπως θεωρείται σχεδόν βέβαιο εγκριθεί η πρόταση Μπους - στο οπλοστάσιο των ανακριτών της CIA. Και όσα εμείς στην Ελλάδα είχαμε συνδέσει με τη Χούντα θα αναβιώσουν στις ΗΠΑ. Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος είναι φυσικό να αντιδρά με οργή. Γιατί βέβαια μόνο στον Μεσαίωνα γίνονταν δεκτές ομολογίες με τέτοιες μεθόδους. Τώρα θα γίνονται δεκτές και από τα αμερικανικά δικαστήρια» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΠΟΙΟΝ: «Να πείσει πάση δυνάμει τους ψηφοφόρους να μη χαραμίσουν το σταυρό τους (...) πώς όμως και ποιοι να τους πείσουν όταν αρκετοί από την ηγεσία πλέουν στο χρήμα, λικνίζονται στις βίλες τους, ευδαιμονίζονται στα κοσμικά σαλόνια και ονειρεύονται να φύγουν από το δοβλέτι πλουσιότεροι, πολύ πλουσιότεροι απ' ό,τι μπήκαν; Πώς να πείσουν αυτούς τους δύστυχους Ελληνες οικογενειάρχες που διψάνε για πρότυπα ηγετών, διψάνε για σεμνούς, ταπεινούς και ενάρετους αρχηγούς, έτσι που να λένε στα παιδιά τους: "Να ωρέ, σε αυτούς θέλω να μοιάσετε!"» (ο Χρήστος Πασαλάρης για τη ΝΔ / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ τώρα!

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε κλοιό τώρα οι τράπεζες

ΕΘΝΟΣ: ΔΙΠΛΟ «ΝΑΙ» στο επίδομα των 176 ευρώ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΠΡΟΣΒΟΛΗ Γιώργου στον Παπούλια

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕΧΡΙ 951 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

ΤΑ ΝΕΑ: Δωράκι 3,6 εκατομμύρια ευρώ στο καρτέλ του γάλακτος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο «καρτέλ της λάσπης»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΕΒΓΑΛΑΝ μαχαίρια στη ΝΔ

ΤΟ ΒΗΜΑ: Κατάλογος υπόπτων

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα δύο σενάρια του Καραμανλή

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Δε θέλει ή δεν μπορεί να τους μαζέψει;

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Η ΑΥΓΗ: Η κυβερνητική αδιαλλαξία προκαλεί

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ελεύθεροι άνθρωποι

«Μία επιχείρηση όταν δωροδοκεί στα κρυφά έναν κυβερνητικό υπάλληλο για να πάρει μια δουλειά, αυτό λέγεται διαφθορά. Οταν δωροδοκεί μια ολόκληρη κυβέρνηση, αυτό λέγεται πολιτική (...) Στις ΗΠΑ Α.Ε. όπως είχε πει κάποτε την Αμερική ο αρθρογράφος Ουίλιαμ Πφαφ, ο θεσμός του προέδρου έχει μετατραπεί σε εργαλείο επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι γνωστό πως αν είχε κερδίσει τις εκλογές του 2000 ο Γκορ θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της "νέας οικονομίας" που είχαν στηρίξει την κυβέρνηση Κλίντον. Ο Μπους υποστηρίζει την πολεμική και πετρελαϊκή βιομηχανία. Πρακτικοί άνθρωποι οι ανώτατοι δικαστές των ΗΠΑ έχουν αποφασίσει πως τα χρήματα που δαπανώνται για τη στήριξη ενός υποψηφίου στις εκλογές συνιστούν μια μορφή ελευθερίας της έκφρασης που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Ετσι τα οικονομικά συμφέροντα δε χρηματοδοτούν μόνο τους νικητές των εκλογών, αλλά και όλους τους ηττημένους. Παντού στον δυτικό κόσμο είναι γνωστό πως οι κυβερνώντες δεν ελέγχουν πια την οικονομία, αλλά πως η οικονομία ελέγχει τους κυβερνώντες» (ο Ρούσσος Βρανάς στα «ΝΕΑ»).

Και προπαντός ενημερωμένοι

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών "Nielsen Media Report" η τηλεόραση έχει ήδη αποκτήσει κυρίαρχη θέση στα αμερικάνικα νοικοκυριά, μια και οι τηλεοπτικές συσκευές είναι περισσότερες από τους ανθρώπους (!) η τετραμελής οικογένεια Λίον από τη Νέα Υόρκη που διαθέτει επτά τηλεοπτικές συσκευές - από μια στα υπνοδωμάτια των γονιών, μία στην κουζίνα, μία στην τραπεζαρία, μία στο γραφείο και μία στο σαλόνι, δεν είναι πλέον η μοναδική στις ΗΠΑ. "Εχοντας επτά τηλεοράσεις έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τα αγαπημένα μας προγράμματα ενώ περπατάμε" εξηγεί στο CNN η Τερέζα Λίον» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ