ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Πρωταθλητές Ευρώπης οι Μαύρος - Ταγαρόπουλος

Αλλο ένα χρυσό μετάλλιο για την ελληνική ιστιοπλοΐα και την κλάση Tornado. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, οι Νίκος Μαύρος - Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και πήραν την πρώτη θέση σε σύνολο 21 σκαφών από 8 χώρες.

Στις οκτώ ιστιοδρομίες οι αθλητές του ΝΟΘ τερμάτισαν στις θέσεις 1, 8, 1, 1, 1, 1, 3, 1 και με 9 βαθμούς ποινής στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Δεύτερους άφησαν τους Ελβετούς Μ. και Ζ. Στάινερ με 18β. και τρίτους τους επίσης Ελβετούς Μ. Ρούστερχολζ - Μ. Γκλόορ με 27 βαθμούς.

Στο μεταξύ, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Α. Μόνος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λέιζερ 4.7 youth που ολοκληρώθηκε στο Νιούπορτ του Βελγίου. Στον χρυσό στολίσκο των 59 σκαφών και μετά από 10 κούρσες ο ιστιοπλόος του ΣΕΑΝΑΤΚ κατέκτησε την 6η θεση με 66 βαθμούς.

Καλά πήγε και ο Δ. Κέρκουλας, ο οποίος πήρε την 13η θέση, ενώ ο Γ. Πουζμπούρης ήταν 41ος με 170β. και ο Ν. Γκιώνης 55ος με 224 βαθμούς. Στον αργυρό στολίσκο επίσης των 59 σκαφών έτρεξε ο Χ. Π. Τσέτσος, ο οποίος τερμάτισε 7ος με 116 βαθμούς.

Στον χάλκινο στολίσκο και σε 58 σκάφη ο Ε. Τσάμης ήταν 13ος με 168β., ο Α. Σχινάς 31ος με 231β., ο Ε. Σταματόπουλος 41ος με 261β. και ο Ε. Κόλλιας 58ος με 344 βαθμούς.

Ενας «θρύλος» έφυγε...

Μία από τις θρυλικότερες μορφές της ιστορίας του Ολυμπιακού, ο Θανάσης Μπέμπης, «έφυγε» την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Από τους κορυφαίους Ελληνες ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 1950, ο Θ. Μπέμπης συνέδεσε την καριέρα και το όνομά του με τους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και εννέα κύπελλα Ελλάδας, καθώς και ένα Βαλκανικό Κύπελλο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει: «H Οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θρηνεί για την απώλεια του ερυθρόλευκου γίγαντα Θανάση Μπέμπη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ενας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας σπουδαίος άνθρωπος, μια ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ψυχή, που συγκλόνιζε πάντα για τη λατρεία του για την ερυθρόλευκη σημαία, έφυγε σήμερα σε ηλικία 90 ετών, αλλά το ιστορικό του αποτύπωμα θα μένει βαθύ στην Ιστορία του Συλλόγου και στις ψυχές όλων των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Συναντήσεις με πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Eurokinissi Sports

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε χτες η Εθνική μπάσκετ νέων που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι του έκαναν δώρο μια μπλούζα της Εθνικής και μια μπάλα με τις υπογραφές τους. Στη συνάντηση συνόδευσαν την Εθνική ομάδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

«Η δική σας επιτυχία επιβεβαιώνει ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παραμένει στην ψυχή και την καρδιά όλων των Ελλήνων, μας κάνατε περήφανους», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους παίκτες.

Λίγη ώρα μετά, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Εθνική νέων. Στην ομιλία του προς τους παίκτες τους έδωσε συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο, ενώ αποκάλυψε πως παρακολούθησε τους περισσότερους αγώνες της ομάδας, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην ανατροπή που έκανε η Εθνική στον αγώνα με την Λιθουανία στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αποκλεισμός στα πέναλτι για την Εθνική

Το γκολ της Τζούντιθ Φόρκα, 5'' πριν τη λήξη του αγώνα, «γκρέμισε» τα όνειρα της Εθνικής πόλο γυναικών για είσοδο στις τέσσερις καλύτερες του κόσμου, στη ζώνη των μεταλλίων. Η Ελλάδα μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούσε σφιχτά την πρόκριση στα χέρια της, αφού το γκολ της Ελενας Ξενάκη, 1'31'' πριν τη λήξη, της έδινε προβάδισμα με 10-9. Η Ισπανίδα περιφερειακός ισοφάρισε σε 10-10 και στη διαδικασία των πέναλτι οι Ισπανίδες αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμες και τυχερές, επικρατώντας με 4-2 και συνολικό σκορ 14-12.

Η Εθνική μας πλήρωσε κάποιες πολύ αυστηρές αποβολές που σφύριξαν οι διαιτητές της αναμέτρησης, καθώς και το κακό ποσοστό στην άμυνα με παίκτρια λιγότερο: Ενώ οι Ισπανίδες είχαν 7/10 και 1/1 πέναλτι, οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση είχαν 3/6 και 1/1 πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 12-14 πέναλτι / κανονική διάρκεια 10-10. Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-2, 2-3 / πέναλτι 2-4.

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες ανέγερσης γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε χτες ότι εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα πως τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν τα έργα, ενώ η άδεια έχει ισχύ μέχρι τις 25 Ιούλη 2019, όταν και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Και προσθέτει: «Το όνειρο των ΑΕΚτζήδων απανταχού της γης δεν είναι πια όνειρο: Αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα!»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Εκτός ημιτελικών ο Δημητριάδης

Εκτός ημιτελικών των 200μ. πεταλούδα έμεινε ο Στέφανος Δημητριάδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Βουδαπέστης. Ο Ελληνας αθλητής δεν κατάφερε να πλησιάσει το ρεκόρ του και με 1:59.07 περιορίστηκε στην 24η θέση, μακριά από την πρώτη 16άδα που «έκλεισε» στο 1:56.71.

Ο 28χρονος πρωταθλητής του Ολυμπιακού, που έχει μετάσχει δύο φορές σε ημιτελικούς Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων (2011 και 2015), είχε φετινή επίδοση 1:56.85, ενώ το ατομικό του - και πανελλήνιο - ρεκόρ είναι 1:56.23.

Κορυφαίος των προκριματικών ήταν ο κάτοχος του τίτλου, ο Ούγγρος Λάζλο Τσεχ, με 1:54.08, ακολουθούμενος από τον Ιάπωνα Νταΐγια Σέτο (1:54.89). Εκπληξη μπορεί να θεωρηθεί ο αποκλεισμός των δύο Κινέζων αθλητών, του Ζουχάο Λι και του Ζου Γουάνγκ.

Στο μεταξύ, καλή εμφάνιση έκανε ο Δημήτρης Νέγρης, στην παρθενική συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση στην κατηγορία των ανδρών. Ο 19χρονος κολυμβητής κατετάγη 24ος στα 800μ. ελεύθερο, τερματίζοντας σε χρόνο 8:05.88, όχι πολύ μακριά από το ατομικό του ρεκόρ (8:01.24).

Φυσικά ο αθλητής του Ολυμπιακού δεν είχε εκ των προτέρων πιθανότητες να μπει στην οκτάδα του αυριανού τελικού, εκεί όπου φαβορί είναι ο Ιταλός Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι, που προκρίθηκε με τον καλύτερο χρόνο (7:45.31), με βασικούς αντιπάλους τον Κινέζο Σουν Γιανγκ και τον επίσης Ιταλό Γκαμπριέλε Ντέτι.

Να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε στον προκριματικό ο Αυστραλός Μακ Χόρτον, που ήταν τρίτος στο αγώνισμα αυτό το 2015, ενώ έχει ήδη κατακτήσει στη Βουδαπέστη το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ