ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Μάη 2023
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε η Τζίνα Πολίτη

Πέθανε, σε ηλικία 93 ετών, η θεωρητικός της λογοτεχνίας και συγγραφέας Τζίνα Πολίτη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Ηταν ομότιμη καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ είχε διδάξει και στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Βιβλία και μελέτες της πάνω στην αγγλική, στην ελληνική και στη συγκριτική λογοτεχνία έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στη σπουδαία σταδιοδρομία της είχε λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις.


Πέθανε η Τίνα Τέρνερ, θρύλος της ροκ

AP1984

Την τελευταία της πνοή άφησε χτες, σε ηλικία 83 ετών, η δημοφιλής πολυβραβευμένη καλλιτέχνης Τίνα Τέρνερ, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Την είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπός της λέγοντας:

«Η Τίνα Τέρνερ, η "βασίλισσα του Rock'n'Roll", έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έπασχε από μια ασθένεια εδώ και χρόνια, στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο».

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ, στις 26 Νοεμβρίου 1939, με το όνομα Αννα Μέι Μπούλοκ, ήταν Αμερικανίδα και πολιτογραφημένη Ελβετίδα. Από μικρή ηλικία μπήκε στη βιοπάλη και γρήγορα ανέδειξε το ταλέντο της ως τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός, μετέπειτα συγγραφέας και άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά της επιτυχίας. Ηταν γνωστή για την εκρηκτική παρουσία της στη σκηνή και μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της είναι το «The Best», «Proud Mary», «Private Dancer» και «What's Love Got to Do With It».




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ