ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Απεργούν σήμερα οι εργάτες

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αρνήθηκαν το συντονισμό των μεταλλεργατών

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ναυπηγικής βιομηχανίας, την οποία αποφάσισε, άρον - άρον και κάτω από το βάρος των εξελίξεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Η προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, θα είναι στις 9 π. μ. στην Ομόνοια, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π. μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι της ναυπηγικής βιομηχανίας (Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου καθώς και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη), έχουν έρθει κυριολεκτικά στα όρια της εξαθλίωσης. Αντιμέτωποι με την ανεργία, την εκ περιτροπής εργασία, την απληρωσιά και τις μειώσεις μισθών καλούνται να οργανώσουν τον αγώνα τους για να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, βρίσκονται γι' αυτόν το λόγο από τη Δευτέρα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σε αυτήν την κατάσταση, αποκαλυπτική είναι η στάση της ΠΟΕΜ, η οποία αρνήθηκε το συντονισμό των εργατών του Μετάλλου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με νέα απεργία την ερχόμενη βδομάδα, η οποία θα αφορά τις χαλυβουργικές, τη ναυπηγική βιομηχανία και την αμυντική βιομηχανία της χώρας όπου τα προβλήματα είναι εκρηκτικά και οι εργαζόμενοι είναι ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ο συντονισμός του αγώνα τους είναι αναγκαίος, προκειμένου αυτός να δυναμώσει και να μπουν οι βάσεις για παραπέρα κλιμάκωση.

Υπονομεύουν τους αγώνες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Κι όμως... Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), απέρριψε το αίτημα των ταξικών δυνάμεων, με την αιτιολογία ότι οι τρεις αυτοί χώροι αγωνίζονται με ...διαφορετικά αιτήματα! Με αυτόν τον τρόπο, τη μόνη που ευνοεί είναι την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους διαιρεμένους, ο καθένας να παλεύει τη λυσσαλέα αντεργατική επίθεση στο δικό του χώρο, χωρίς να υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ τους.

Στην ίδια συνεδρίαση, η πλειοψηφία προχώρησε και σε επίθεση ενάντια στο σωματείο των χαλυβουργών του Ασπροπύργου, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια επιχειρήματα με το Μάνεση: Είχαν το θράσος να πουν ότι αν έληγαν την απεργία, όπως τους είχε πει ο Μάνεσης, τότε δε θα συνεχίζονταν οι απολύσεις. Οτι το Σωματείο προκαλούσε να έρθουν τα ΜΑΤ έξω από την πύλη για να λήξει την απεργία. Οτι ο αγώνας των χαλυβουργών κατέληξε σε ήττα για τους ίδιους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους..!

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ - ΠΑΜΕ
«Σκλάβοι δε θα γίνουμε των εκμεταλλευτών»!

Μαζική και δυναμική ήταν η χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα

Μαζικά και μαχητικά διαδήλωσαν νέοι κι εργάτες
Μαζικά και μαχητικά διαδήλωσαν νέοι κι εργάτες
Με το πανό της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ στην κεφαλή της συγκέντρωσης, ταξικά Συνδικάτα, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων, νέοι από χώρους μαθητείας, κατάρτισης αλλά και από σχολεία της Αθήνας διαδήλωσαν χτες ενάντια στο «Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων». «Μέτωπο Αγώνα ανέργων - σπουδαστών, σκλάβοι δε θα γίνουμε των αφεντικών», το σύνθημα του συλλαλητηρίου έδωσε την απάντηση στο Σχέδιο της συγκυβέρνησης για την υπερεκμετάλλευση της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης.

Από το πρωί στα Προπύλαια, οι δυνάμεις του ΜΑΣ μοίραζαν την ανακοίνωση και καλούσαν σε απόρριψη του «Σχεδίου Δράσης». Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Θανάσης Γκώγκος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, που διάβασε την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για την επίταξη των απεργών στο ΜΕΤΡΟ, όπως έκαναν και όλοι οι ομιλητές.

«Δε θα βαφτίσουμε "δουλειά" τη σύγχρονη σκλαβιά»!

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, ο Θοδωρής Κωτσαντής χαρακτήρισε το «Σχέδιο Δράσης» δώρο στους μεγαλοεπιχειρηματίες και κάλεσε τους άνεργους νέους να μην παρασυρθούν από την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης: «Είναι ψέμα ότι τα μέτρα και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι προσωρινά. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την έκθεση Σέρκας για τα εργασιακά δικαιώματα. Με την έκθεση αυτή έρχεται νέα έφοδος στα εργασιακά δικαιώματα, με δουλειά - λάστιχο, ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, ολική ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων. Ανάμεσα στα άλλα προβλέπει τη δημιουργία και ενίσχυση με πόρους της ΕΕ προγραμμάτων κατάρτισης - επανακατάρτισης και διά βίου μάθησης, όπως αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση».

Συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές έδωσαν το «παρών»
Συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές έδωσαν το «παρών»
Πρόσθεσε ακόμα πως «είναι πρόκληση τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ να μιλάνε για την ανεργία λες και έπεσε από τον ουρανό» και υπογράμμισε: «Είναι ο καπιταλισμός που είτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση κουβαλά πάντα μαζί του τους ανέργους. Είναι ο σκυλοκαυγάς των μονοπωλίων για τα μερίδια στις αγορές που πρώτα πολλαπλασιάζει τους ανέργους και μετά τους κάνει τροφή για τα κανόνια του πολέμου, όταν δε βγαίνει η μοιρασιά με τα υπόλοιπα αφεντικά».

«Καταλαβαίνουμε καλύτερα από όλους τι σημαίνει ανεργία», σημείωσε, «γιατί είμαστε οι ίδιοι άνεργοι, γιατί έχουμε τον άνεργο στο σπίτι, στην οικογένεια, στην παρέα μας». Ξεκαθάρισε όμως πως δεν θα καταφέρουν να βάλουν τη νεολαία στο χέρι: «Δε θα βαφτίσουμε "δουλειά" την εκμετάλλευση και τη σύγχρονη σκλαβιά».

Επισήμανε ακόμα πως η χρονική στιγμή που έρχονται αυτά τα προγράμματα δεν είναι τυχαία, καθώς το Μάρτη λήγει η ΕΓΣΣΕ και μια σειρά εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις τίθενται υπό αμφισβήτηση: «Τώρα δίπλα στην κατάργηση των Συμβάσεων, δίπλα στη στρατιά των ανέργων, δημιουργούν και μια στρατιά νέων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα που θα πιέζουν και τους παλιότερους εργαζόμενους να χαμηλώσουν τις απαιτήσεις, να ρίξουν τους μισθούς».

«Το μέλλον της εργατικής τάξης και των παιδιών της δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί να είναι τα προγράμματα της σύγχρονης σκλαβιάς ή οι ουρές της ανεργίας», ανέφερε ο Θ. Κωτσαντής και τόνισε πως μόνη προοπτική είναι ο αγώνας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Συνθήκες γαλέρας

Στην πείρα των εργαζομένων στα πεντάμηνα προγράμματα της «κοινωφελούς εργασίας» αναφέρθηκε η Σέβη Βογόγια, από το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο ΟΤΑ, εργαζόμενη και η ίδια στο πρόγραμμα: «Με όρους σύγχρονου δουλεμπορίου, μέσω των ΜΚΟ προσπάθησαν να καλύψουν τις ανάγκες σε Δήμους και Περιφέρειες με εργαζόμενους χωρίς ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα. Από την πρώτη στιγμή θέλησαν να κουρελιάσουν κάθε σύμβαση. Σε αυτές τις συνθήκες γαλέρας δεν μπορούσαν να χωρέσουν ούτε οι άδειες ασθενείας, ούτε τα μειωμένα ωράρια σε νέες μητέρες, σε συναδέλφους μας που εργάζονταν στην καθαριότητα δε χώραγαν έξοδα για μέτρα ατομικής προστασίας. Χιλιάδες συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα, μακροχρόνια άνεργοι στην πλειοψηφία τους, σήμερα παραμένουν απλήρωτοι για δύο και τρεις μήνες, είναι χωρίς ασφάλιση αυτοί και οι οικογένειές τους».

Μίλησε ακόμα για τις απειλές που αντιμετώπισαν όταν άρχισαν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Εξήγησε πως στόχος κυβέρνησης και εργοδοτών είναι να δημιουργήσουν «εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης - στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, που δεν πρέπει να έχουν καμία επαφή με τις λέξεις ταξική πάλη, οργάνωση, συλλογική δράση, σωματεία». Τόνισε πως οι άνεργοι θα γίνουν περισσότεροι και πως η λύση δεν είναι «το μοίρασμα της φτώχειας και η ανακύκλωση της ανεργίας». Αντίθετα, όπως είπε, χρειάζεται ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης και οργάνωση αγώνων και κάλεσε σε προετοιμασία της γενικής απεργίας, που θα γίνει μέσα στο Φλεβάρη.

«Βιώνουμε την εκμετάλλευση στο πετσί μας», ανέφερε ο Βασίλης Λάμπρου, σπουδαστής σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ και εξήγησε πως τα προγράμματα που παρουσιάζουν ως καινούργια «οι νέοι εργάτες των ΕΠΑΣ τα γεύονται εδώ και χρόνια». Αντί να ζήσει «μισή ζωή, χωρίς δικαιώματα» κάλεσε τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης να βάλει φρένο στην επίθεση που δέχεται.

«Εκμεταλλεύονται την ανάγκη που έχουμε εμείς οι άνεργοι ακόμα και για το ένα ευρώ, για να μας κάνουν να δουλέψουμε με μισθούς πείνας χωρίς κανένα δικαίωμα, για να κερδίζουν ακόμα περισσότερα οι επιχειρηματίες και τα μονοπώλια», είπε η Νάντια Στεφανίδη, από την Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας. Στον αντίποδα των σχεδίων τους, ανέφερε πως οι άνεργοι μαζί με τα συνδικάτα και τη Λαϊκή Επιτροπή δίνουν καθημερινά τη μάχη τους, οργανώνουν κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης: «Κόντρα στο ρεύμα, με ψηλά το κεφάλι. Χωρίς να ζητάμε ελεημοσύνη ή χάρες, παλεύουμε για μόνιμη δουλειά με δικαιώματα».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ
Κινητοποίηση για την ανεργία και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Καμιά δέσμευση από το υπουργείο Εργασίας. Εντείνουν τις προετοιμασίες για την πανεργατική απεργία του Φλεβάρη

Δυναμική και μαχητική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, αλλά και διαδηλώνοντας ενάντια στην αύξηση κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και των Σωματείων Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, εργαζόμενοι και άνεργοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Μαζί τους ήταν και οι εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας καθώς η Επιτροπή Ανέργων Μηχανικών Τεχνικών.

Με συνθήματα «Στα 55 σύνταξή», «Πάρτε μέτρα για την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Επίδομα ανεργίας για κάθε άνεργο την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο», εργαζόμενοι και άνεργοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας. Εκεί είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ι. Βρούτση, ο οποίος για μια ακόμη φορά δε δεσμεύτηκε σε τίποτα και επισήμανε τη συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής, με τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία των συνδικάτων σημείωσε πως ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, που συντρίβει την εργατική τάξη και την οδηγεί στην ανεργία.

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικής προετοιμασίας για την επερχόμενη πανεργατική απεργία μέσα στο Φλεβάρη για τις συλλογικές συμβάσεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απέκλεισαν το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο

Το απόγευμα ακολούθησε μαζική διαδήλωση

Από την απογευματινή διαδήλωση

MotionTeam

Από την απογευματινή διαδήλωση
Συμβολικό δίωρο αποκλεισμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες νέοι εργαζόμενοι και φοιτητές που συσπειρώνονται στη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο «Σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων» που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι νέοι, εργαζόμενοι και φοιτητές, επέλεξαν να αποκλείσουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, γιατί όπως είπαν, συμβολίζει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μονοπωλίων, που τόσο καιρό πλουτίζουν από την δουλειά και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζόμενων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης κρέμασαν μπροστά από το κτίριο ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Τσάκισμα μισθών και λίστες ανεργίας και τα αφεντικά στις λίστες της Ελβετίας».

Το απόγευμα, χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές, μαθητές των νυχτερινών σχολείων και των σχολών κατάρτισης, διαδήλωσαν μαζικά στο κέντρο της πόλης.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου, χαιρέτησαν από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, ο Χρήστος Χείρας, από το ΜΑΣ, ο Τάσος Μαμαλούγκας, από την ΟΓΕ, η Ηλέκτρα Ραΐζη, από το ΠΑΜΕ, η Σοφία Καλαντίδου και επίσης ο πρόεδρος του Νυχτερινού Λυκείου Αμπελοκήπων, Νίκος Τικτόπουλος.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με συνθήματα όπως «δουλειά με αλυσίδες και μίζερη ζωή. Οι άνεργοι δεν είναι ζώα για σφαγή».

Στη Δυτική Μακεδονία, το ΜΑΣ, μαζί με Σωματεία του ΠΑΜΕ χτες πραγματοποίησε εξορμήσεις στον ΟΑΕΔ Καστοριάς, στα ΕΠΑΛ και τον ΟΑΕΔ Φλώρινας και στα νυχτερινά σχολεία της Κοζάνης.

Σήμερα Παρασκευή, το ΜΑΣ, μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), των Οικοδόμων, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την ΟΓΕ, οργανώνουν συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Παρεμβάσεις σε διάφορες πόλεις

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στην Κέρκυρα έγινε πικετοφορία από την πλατεία Σαρόκο που κατέληξε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ όπου ξεκαθαρίστηκε ότι οι νεολαίοι δε θα γίνουν δούλοι στον 21ο αιώνα. Στην Αρτα μοιράστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης το κάλεσμα καταδίκης των προγραμμάτων τζάμπα εργασίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Στα Γιάννενα η κινητοποίηση καταδίκης του «Σχεδίου Δράσης» για την νεολαία έγινε στις σχολές κατάρτισης του ΟΑΕΔ.

Στη Λάρισα, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στην κινητοποίηση πήρε μέρος το ΜΑΣ, το οποίο, για το ίδιο ζήτημα, οργανώνει συγκέντρωση σήμερα, στις 6 μμ, στην Πλατεία Εβραίων.

ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Καλεί σε συντονισμό

Πρωτοβουλία για την οργάνωση των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αναλαμβάνουν οι δυνάμεις της ταξικής παράταξης Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ), καλώντας τους σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 28 Γενάρη στις 8 το πρωί μπροστά στην πύλη του ναυπηγείου.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθεί η ανάγκη οι εργαζόμενοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και με τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και με όλο τον κλάδο του Μετάλλου.

Η Παράταξη καλεί τους εργαζόμενους να συγκεντρώνονται κάθε Δευτέρα στην πύλη του ναυπηγείου και η μέρα αυτή να γίνεται «σημείο αναφοράς για δράση, για όλη τη βδομάδα». Απαιτεί να γίνει τώρα Γενική Συνέλευση.

Δάκρυα κι ένα ... γλειφιτζούρι

Με ένα δρώμενο σατίρισαν φοιτητές και σπουδαστές το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που στήνει η κυβέρνηση με το «Σχέδιο Δράσης»: Στην ουρά στημένοι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, μαθητές, σπουδαστές και άνεργοι, προσέρχονταν με το πρόσταγμα του κεφαλαίου ένας - ένας στο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας». «Προσφέρω συμβουλές και ψεύτικες ελπίδες - Δεν προσφέρω δουλειά με δικαιώματα», ξεκαθάριζε η ταμπέλα του. Ο «υπουργός Εργασίας» τούς περίμενε με ένα πακέτο χαρτομάντιλα στο χέρι, για να σκουπίζει τα δάκρυα που του προκαλεί το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, τους εξηγούσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» και τους φίλευε με ένα γλειφιτζούρι. Ολα αυτά γίνονταν κάτω από τα χειροκροτήματα της ΕΕ και την προτροπή της: «Κι άλλες θυσίες για το κεφάλαιο».

Στα Χαυτεία, η πορεία διασταυρώθηκε με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΕΘΕΛ και υποδέχτηκαν το συλλαλητήριο με χειροκροτήματα.

Στο υπουργείο Εργασίας, η πορεία συναντήθηκε με τα σωματεία των οικοδόμων, των εργαζομένων της Ζώνης και της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν στο υπουργείο, με ταμπέλα που κρέμασαν στην είσοδό του, τον τίτλο που δικαιωματικά έχει κερδίσει: «Υπουργείο Εργοδοσίας, Τζάμπα Δουλειάς και Ανεργίας».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ