ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Ιούνη 2015
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Μεγάλη εκδήλωση της ΚΝΕ στις 26 Ιούνη στο Σύνταγμα

Μπροστά στην 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, η ΚΝΕ οργανώνει πλήθος δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα, με σύνθημα: «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή» και στόχο την προβολή των θέσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών και των αιτιών που το γεννούν.

Καλώντας, λοιπόν, σε «ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις» διοργανώνει μια μεγάλη πολύμορφη εκδήλωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή, 26 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., προκειμένου όλοι μετά να συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής στο Σύνταγμα, στις 8 μ.μ., ενάντια στη νέα συμφωνία και στα παζάρια κυβέρνησης - δανειστών, στο οποίο η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά.

Σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τη δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί τόσο στην εκδήλωση του Συντάγματος όσο και σε όλη την Ελλάδα για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, η ΚΝΕ τονίζει τα εξής:

«Στόχος μας η ζωή που μας αξίζει. Δεν βάζουμε τη ζωή μας στο στόχαστρο!

Κοιτάμε κατάματα τον σάπιο κόσμο τους, το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Εχουμε τη δύναμη να το ανατρέψουμε!

Σε μια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για μισθό παίρνουμε ψίχουλα, που το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό χτυπιούνται, προβάλλεται η μαστούρα για ελευθερία!

Καταστρέφουν το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή και προβάλλουν για "δικαίωμα" την "αυτοκαταστροφή".

Σκέψου: Ποιους βολεύει να ψάχνουμε τη λύση στη φυγή και να αφήνουμε απείραχτες τις αιτίες που γεννούν όσα ζούμε;

Τα ναρκωτικά είναι παγκοσμίως μια μεγάλη οικονομική επιχείρηση που τα κέρδη της φτάνουν:

  • Τα 500 δισ. δολάρια ετησίως στην παγκόσμια αγορά
  • Πάνω από 3 δισ. δολάρια το έτος στο Αμστερνταμ ως πρωτεύουσα του ναρκω-τουρισμού.

Ενώ στις ΗΠΑ, όπου σε 23 πολιτείες επιτρέπεται η χρήση κάνναβης για "ιατρικούς" και "ψυχαγωγικούς" λόγους, οι εταιρείες που την εμπορεύονται είναι από αυτές με τη μεγαλύτερη άνοδο των μετοχών τους σε περίοδο κρίσης!

Τα ναρκωτικά είναι "όπλο" του σάπιου συστήματος.

Αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη, να βάζουν στο περιθώριο ένα κομμάτι νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές τους, τον τρόπο που οργανώνουν τη ζωή και την καθημερινή τους δραστηριότητα.

Διαφημίζουν τη ναρκω-κουλτούρα γιατί θέλουν τη νεολαία ανήμπορη να αντιδράσει. Θολούρα στο μυαλό και τα κεφάλια κάτω.

Παρουσιάζουν την καταστολή του μυαλού σαν ελευθερία, η αλήθεια όμως είναι ότι τα ναρκωτικά είναι ακόμα μια αλυσίδα που θέλουν να μας περάσουν.

Προβάλλουν για νέο και προοδευτικό ό,τι πιο ξεπερασμένο και αντιδραστικό.

Προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι ελευθερία η "φυγή" και το "χάσιμο" σε ψεύτικους κόσμους...

Η χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας διαμορφώνει και ανάλογη συνείδηση, τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής. Προβάλλει τη λογική: "Μπροστά σε ό,τι σε «χαλάει», διάλεξε τη νάρκωση για να ξεχάσεις το πρόβλημα, ΟΧΙ όμως να το αντιμετωπίσεις, να το κοιτάξεις κατάματα και να το τσακίσεις". Η "ουσία" παρεμβάλλεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τη δραστηριότητά του μέχρι να τον ελέγξει.

Δεν υπάρχουν "σκληρές" και "μαλακές" αιτίες, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ!

Δεν υπάρχουν "σκληρά" και "μαλακά" ναρκωτικά, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!

Σήμερα, η κεντρική αντιναρκωτική πολιτική είναι η συντήρηση του φαινομένου και του χρήστη με την υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ με τα υποκατάστατα. Αρκεί να αναφέρουμε πως σε 7 χώρες της Ευρώπης η πλειοψηφία των εξαρτημένων είναι από μεθαδόνη! Ταυτόχρονα, στήνουν φιέστες προβολής της ναρκω-κουλτούρας - ανάμεσα στους διοργανωτές είναι και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - και στηρίζουν τα σάπια επιχειρήματά τους φέρνοντας "τούμπα" την αλήθεια.

Λένε: "Η κάνναβη δεν προκαλεί βλάβη και εξάρτηση".

Η αλήθεια είναι ότι:

  • Μετά από συστηματική χρήση κάνναβης, ο χρήστης χρειάζεται πιο συχνή και μεγαλύτερη ποσότητα και συνήθως αναζητά και νέες ουσίες!
  • Το 20% όσων είναι ενταγμένοι σε στεγνά θεραπευτικά προγράμματα στη χώρα μας και το 25% όσων είναι σε θεραπευτικά προγράμματα στην ΕΕ είναι για εξάρτηση από κάνναβη, ενώ στην Ολλανδία το 54% όσων απευθύνονται σε προγράμματα απεξάρτησης είναι χρήστες κάνναβης!
  • Από επίσημα στοιχεία αναφέρονται προβλήματα στη μνήμη, στη συμπεριφορά, ακόμα και ψυχωτικά επεισόδια μετά από χρήση χασίς!

Λένε: "Σε χώρες που έχουν νομιμοποιηθεί τα ναρκωτικά, όπως η Ολλανδία, τα ποσοστά χρήσης έχουν μειωθεί".

Η αλήθεια είναι ότι σε χώρες που έχουν νομιμοποιηθεί τα ναρκωτικά:

  • Δεν έχει μειωθεί ούτε η χρήση, ούτε η εξάρτηση, αντίθετα έχουμε πάντα και παντού αύξηση και των δύο!
  • Υπάρχει μείωση της ηλικίας εισόδου στη χρήση και λόγω της ανοχής που δημιουργείται.

Οσο για την Ολλανδία...:

  • Υπάρχει συντριπτική αύξηση της χρήσης στο σύνολο του πληθυσμού και στους μαθητές!
  • Υπάρχει είσοδος σε νέες ναρκωτικές ουσίες από πολύ μικρές ηλικίες!
  • Πάνω από 500.000 νέοι κάνουν χρήση συνθετικών ναρκωτικών χαπιών καθημερινά!

Λένε: "Με τη νομιμοποίηση της κάνναβης θα αυξηθεί ο τζίρος των κρατικών ταμείων".

Αυτή είναι η σαπίλα του συστήματος που στερεί τη ζωή και τα δικαιώματα των νέων, τους εξασφαλίζει το "δικαίωμα" να αυτοκαταστραφούν, να μπουν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, για να αυξάνουν τα έσοδα του κράτους..!

Είναι προκλητικό, ιδιαίτερα απέναντι στους νέους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα κέντρα απεξάρτησης, να ανοίγει συζήτηση για τα έσοδα που θα έχει το κράτος από τα ναρκωτικά.

Λένε: "Με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών θα προστατευτούν οι χρήστες".

Η αλήθεια είναι - όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία - πως θα γιγαντωθεί το πρόβλημα και ο συμβιβασμός με αυτό και θα εκθέσει τους χρήστες σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Θα απαξιώσει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για μέτρα πρωτογενούς πρόληψης, τη δυνατότητα θεραπείας των τοξικομανών, τον αγώνα για απεξάρτηση και επανένταξη. Η θέση του χρήστη δεν είναι στη φυλακή, αλλά σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Σήμερα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να "σπαταλά" τη ζωή του ψάχνοντας λύση στη φυγή.

Η δύναμη να αλλάξουμε όσα μας στερούν τη ζωή με δικαιώματα είναι στα χέρια μας, στον αγώνα, στη διεκδίκηση. Δεν το βάζουμε κάτω!

Σ' αυτόν το δρόμο σε καλούμε. Στο δρόμο της ανυπότακτης στάσης ζωής. Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Οι συναρπαστικές στιγμές και οι αληθινές συγκινήσεις βρίσκονται στην πραγματική ζωή, στο δρόμο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στην πάλη για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, το σοσιαλισμό.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗ ΦΥΓΗ, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ»!


Εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Από την εκδήλωση των μαθητών της Λάρισας
Από την εκδήλωση των μαθητών της Λάρισας
Σε εκδήλωση για τα ναρκωτικά, που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ, στο «Φρούριο» (πλατεία Λαμπρούλη), μίλησε ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε: «Η ουσία της ζωής είναι οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και φυσικά όχι η απομόνωση, η αποξένωση που προκαλεί η εξάρτηση από μια ουσία. Ελευθερία δεν είναι να ψάχνεις τη φυγή, ν' αποκτάς το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφή, με τη λεγόμενη αυτοδιάθεση του σώματος.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η στιγμή που ξεκινά νέα προσπάθεια νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών και συγκεκριμένα της κάνναβης. Στην καρδιά της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών οξύνεται. Γιατί η τοξικομανία, η εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, αποτέλεσμα του καπιταλισμού, της οικονομίας του, των αδιεξόδων που δημιουργεί στη νέα γενιά, συνθλίβοντας το μέλλον της. Την πολιτική διαχείρισης και συντήρησης της τοξικοεξάρτησης με υποκατάστατα εφαρμόζουν διαχρονικά οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όπως αυτή απορρέει από τη στρατηγική της ΕΕ».

Στην εκδήλωση, χαιρέτισε εκπρόσωπος του ΔΣ του ΕΣΥΝ, έγιναν παρουσιάσεις συλλογικών εργασιών από μαθητές και συναυλία με μαθητικά μουσικά σχήματα.

Επίσης προγραμματίζονται

Διήμερο εκδηλώσεων ενάντια στα ναρκωτικά για μαθητές και σπουδαστές οργανώνει η ΚΝΕ στα Τρίκαλα, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή 26 Ιούνη, που θα αρχίζουν στις 8.30 μ.μ., στο «Τζαμί», με συζητήσεις, παρουσίαση συλλογικής εργασίας μαθητών, έκθεση, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Καρδίτσα, την Τρίτη 30 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Λάππα.

Στην Καβάλα, αύριο Πέμπτη, 4.30 μ.μ., τουρνουά beach volley στην Καλαμίτσα και την Παρασκευή 26/6, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη, παρουσίαση της νέας έκδοσης των θέσεων του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στη Δράμα, την Παρασκευή 26/6, στις 10 π.μ., τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στο εθνικό στάδιο και στις 7.30 μ.μ., βράβευση των νικητών του τουρνουά και μαθητική συναυλία στο Δημοτικό Κήπο.

Στην Ξάνθη, την Παρασκευή 26/6, τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στην Ασπίδα.

Στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 26/6, στις 6 μ.μ., τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου και συζήτηση.

Στην Αλεξανδρούπολη, την Παρασκευή 26/6, στις 4 μ.μ., τουρνουά beach volley στην παραλία του ΕΟΤ και το βράδυ πανεξόρμηση στην παραλιακή οδό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ