ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Μάη 2016
Σελ. /24
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ρεσιτάλ εξαπάτησης του λαού ενώ η κυβέρνηση προωθεί το τσάκισμά του

Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής πρωτοστατώντας στο άθλιο παραμύθι της κυβέρνησης ότι «οι θυσίες τελειώνουν». Προσπάθησε να συσκοτίσει ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει απαρέγκλιτα τα ζητούμενα του κεφαλαίου φορτώνοντας με νέα επώδυνα μέτρα το λαό και υποσχέθηκε «ισοδύναμα», δίκαιη κατανομή βαρών κ.ά.

Για να ενισχύσει την «προσπάθεια» αυτή και με τη φράση «μαζί με τον "κόφτη" υπάρχει και ο δότης»... επιστράτευσε τη μέθοδο των «ισοδύναμων», υποσχόμενος ότι θα δοθούν κάποια ψίχουλα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης.

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα και εμπαίζοντας απροκάλυπτα το λαό, δήλωσε πως ο νόμος με τον οποίο πριν από 15 μέρες η κυβέρνηση διέλυσε την Κοινωνική Ασφάλιση, τα άγρια μέτρα που περιέχει το πολυνομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τις διαπραγματεύσεις για τη «διευθέτηση» του χρέους, σηματοδοτούν την «εκκίνηση δημιουργίας και προκοπής για τον τόπο»! Πρόσθεσε ακόμα ότι «σήμερα κλείνει ένας κύκλος δύσκολος για τη χώρα και κάνουμε ένα τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που σημαίνει νέα δημιουργική εποχή για την Ελλάδα»... Ενώ όσον αφορά το σημερινό Γιούρογκρουπ επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα η χώρα να γίνει παραγωγός θετικών ειδήσεων», προφανώς για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επιμένοντας στον αποπροσανατολισμό του λαού, επιδίωξε την όξυνση της πόλωσης με τη ΝΔ, κατηγορώντας την για στρατηγικό αδιέξοδο.

Προσπαθώντας να δείξει στο κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ικανότερος διαχειριστής από τη ΝΔ τόσο στην υπεράσπιση των συμφερόντων του όσο και στη χειραγώγηση εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, έκανε σύγκριση του δικού του μείγματος με αυτό που προτείνει η ΝΔ και κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να πει συγκεκριμένα τι μεταρρυθμίσεις πέρα από αυτές που ήδη προωθεί η σημερινή κυβέρνηση έχει να προτείνει. Μάλιστα, για τα μάτια του κεφαλαίου τον κατηγόρησε για «ακραίο πολιτικό σουρεαλισμό», αναφερόμενος στη θέση που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης «για πλεόνασμα 2% και ρυθμούς ανάπτυξης στο 4%», όλα σε βάρος του λαού.

Οι ...δότες και η κοροϊδία

Συνεχίζοντας να εμφανίζει το μαύρο ως άσπρο, ανέφερε ότι «σήμερα το επιπλέον 1% δεν είναι ευχάριστα μέτρα. Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν δώσει πολλά. Ομως, ίσως για πρώτη φορά είναι τόσο ορατή η δυνατότητα αυτές οι θυσίες να είναι οι τελευταίες και να δώσουν άλλη προοπτική». Για να δείξει ότι οι «θυσίες» άρχισαν να πιάνουν τόπο, ανακοίνωσε την ίδρυση «Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης», «τον δότη», όπως το χαρακτήρισε, στο οποίο, όπως είπε, θα εισρεύσουν 700 εκατ. ευρώ που προέκυψαν ως περίσσευμα επειδή «μπήκαμε στο 2016 με 1% πλεόνασμα» και έτσι θα αρχίσει η ...«αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών» και η ανακατανομή των βαρών!

Ακολουθώντας την τακτική του Χότζα προσπάθησε να εμφανίσει ως ελάφρυνση για το λαό το ότι τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ (που έχουν κόψει!) θα καλυφθούν από αυτό το Ταμείο και ότι θα αρθεί το πάγωμα των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια. Την ίδια ώρα που ο «αυτόματος κόφτης» θα κόβει δαπάνες για Υγεία, Παιδεία κ.λπ., τα ψίχουλα που υπόσχεται θα χρηματοδοτηθούν απ' το Ταμείο που θα βρει πόρους από... την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κάνοντας ακόμα και αυτά τα ψίχουλα αμφίβολα...


ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ανταγωνισμός με την κυβέρνηση για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τη στρατηγική του κεφαλαίου

Eurokinissi

«Επίθεση» στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τη στρατηγική του κεφαλαίου, ήταν τα χαρακτηριστικά των παρεμβάσεων των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, περιτυλιγμένα με μπόλικες κορώνες για τα φτωχά νοικοκυριά, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους, που τους καταδικάζει η κυβέρνηση στην «αναξιοπρέπεια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να συσκοτίσει ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, να συγκαλύψει τη στρατηγική ταύτισή τους.

Υποστήριξε ότι η αντιλαϊκή επίθεση είναι αποτέλεσμα της «αναξιοπιστίας» της κυβέρνησης απέναντι στους «θεσμούς»: «Σας ζητούν να υποθηκεύσετε όλη τη χώρα και να δεσμεύσετε όχι μόνο τις επόμενες κυβερνήσεις, αλλά και τις επόμενες γενιές. Και εσείς το κάνατε πρόθυμα, για να μείνετε όλοι σας στην καρέκλα», καλύπτοντας ουσιαστικά ότι η αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας είναι προϋπόθεση για τη στήριξη του στόχου της ανάκαμψης.

Μπαίνοντας, βεβαίως, στο διά ταύτα, υπογράμμισε ότι «εμείς πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις στο λιγότερο κράτος» και γι' αυτό, όπως εξήγησε, όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο, η ΝΔ στήριξε «τις σωστές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο», όπως την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και τις «λιγότερες προσλήψεις στο Δημόσιο». Μάλιστα, για να δείξει ποιο είναι το «γνήσιο» αστικό κόμμα, έσπευσε να δηλώσει ότι αμφιβάλλει αν τις μεταρρυθμίσεις αυτές θα τις υλοποιήσει η κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «οι φιλελεύθερες πολιτικές θέλουν φιλελεύθερους πολιτικούς».

Θυμίζοντας αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, αλλά και κάθε κόμμα του κεφαλαίου που ήταν στην αντιπολίτευση μετά την κρίση του 2009, αναφέρθηκε σε μια «νέα μεγάλη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους» που θα επιδιώξει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία θα προβλέπει νέες μεταρρυθμίσεις, έναντι χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων, και ρύθμιση χρέους. Ο «στόχος» των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων «πρέπει να αναθεωρηθεί - όπως είπε - στο 2% και οι συνθήκες είναι ώριμες για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους. Η πρόταση στους εταίρους πρέπει να είναι, εμείς θα κάνουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις και εσείς σε μικρότερα πλεονάσματα. Εμείς θα δεσμευτούμε σε ανάπτυξη 4%, που θα φέρει 120.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, και εσείς σε ρύθμιση χρέους», όπου οι θέσεις εργασίας είναι αυτονόητο ότι θα είναι εργασιακής ζούγκλας.

Ενσωμάτωσε έτσι την κριτική που ασκούν τμήματα του κεφαλαίου για το κατά πόσο το μείγμα που εφαρμόζεται στηρίζει το στόχο της ανάκαμψης. Πρότεινε, ακόμα, την επανασύσταση του ρυθμιστικού μηχανισμού αδειοδότησης, απλοποιημένο φορολογικό περιβάλλον, αύξηση των επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ, αποκρατικοποιήσεις, νέες περικοπές δαπανών, αλλά και τη διαμόρφωση του δημόσιου τομέα, έτσι ώστε «ο κρατικός μηχανισμός να δίνει περισσότερα με λιγότερα». Πρόκειται για προτάσεις που, όπως είπε, καθιστούν την Ελλάδα «φιλική για την προσέλκυση επενδύσεων». «Η ΝΔ - πρόσθεσε συνεχίζοντας να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του στο κεφάλαιο - θα οδηγήσει αυτή τη χώρα σε ανάπτυξη, γιατί πιστεύει στην επιχειρηματικότητα», «έχει κεντρικό στόχο την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «το αίτημά μας για εκλογές παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ», ωστόσο δείχνοντας ότι δεν είναι και ...άμεσο, σημείωσε ότι οι προτάσεις αφορούν «ένα διαφορετικό δρόμο 5ετίας 2017 - 2021 για την Ελλάδα»...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ